Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" vēršas tiesā pret savu bijušo darbinieku un "Raptors" par informācijas zagšanu

Agris Suveizda

"Knicks" vēršas tiesā pret savu bijušo darbinieku un "Raptors" par informācijas zagšanu
Komandu līderi Džūliuss Rendls un Paskāls Siakams.

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Ņujorkas "Knicks" vērsusies Manhetenas apgabaltiesā, apsūdzot konkurenti Toronto "Raptors" un savu bijušo darbinieku Ikečukvu Azotamu konfidenciālas informācijas pretlikumīgā iegūšanā.

Nigēriešu izcelsmes amerikāņu speciālists Azotams no 2020. gada novembra līdz 2023. gada augustam strādāja Ņujorkas "Knicks" organizācijā, būdams palīgs video analītikas un spēlētāju attīstības jomā. Jūlijā viņš informēja "Knicks" par darba piedāvājumu no "Raptors", bet 15. augustā jeb dienu pēc viņa pēdējās darba dienas "Knicks" esot uzzinājusi, ka viņš konfidenciālu informāciju no darba epastiem pārsūtījis uz personīgo epastu, ka "Raptors" viņu mudinājusi izmantot komandas kontu analītikas platformā Synergy Sports un ka nozagto video failu skaits pārsniedzot trīs tūkstošus.

Azotams informāciju esot tālāk nodevis savam jaunajam darba devējam jeb Toronto "Raptors", un Ņujorkas "Knicks" prasība tiesā ir vērsta ne vien pret savu bijušo darbinieku, bet arī pret 12 "Raptors" pārstāvjiem ar jauno galveno treneri Darko Rajakoviču priekšgalā. Toronto "Raptors" apsūdzības gan kategoriski noliedz.

Ņujorkas "Knicks" ar bilanci 47-35 ieņēma piekto vietu Austrumu konferencē, pirmajā kārtā ar 4-1 izslēdza Klīvlendas "Cavaliers", bet otrajā kārtā ar 2-4 piekāpās Maiami "Heat". Savukārt Toronto "Raptors" ar bilanci 41-41 ieņēma devīto vietu un pirmajā pārspēlē ar 105:109 zaudēja Čikāgas "Bulls". Atlantijas divīzijas komandu savstarpējās cīņās ar 3-1 pārāka gan bija "Raptors" – 108:112, 125:116 mājās un 113:106, 123:121 pagarinājumā viesos.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...