Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA drafts: Kurucu izvēlas "Nets", Dončičs maiņas darījumā nonāk Dalasā

Emils Ozerinskis

NBA drafts: Kurucu izvēlas "Nets", Dončičs maiņas darījumā nonāk Dalasā
Adams Silvers un Luka Dončičs
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Ņujorkā norisinās Nacionālās basketbola asociācijas jauno spēlētāju izvēles ceremonija. Ar pirmo izvēli Fīniksas "Suns" savās rindās ieguva Arizonas Universitātes centru Deandrē Ajtonu. Savukārt ar trešo numuru izvēlētais Luka Dončičs maiņas darījumā nonāca Dalasas "Mavericks." Tiesības uz Latvijas basketbolistu Rodionu Kurucu ar 40. izvēli ieguva Bruklinas "Nets".

Jau pirms drafta reti kurš apšaubīja to, ka Fīniksas "Suns" ar pirmo izvēli gatavojās iegūt bahamiešu 216 cm garo centru Deandrē Ajtonu, kurš aizvadīto sezonu pavadīja Arizonas Universitātē. NBA komisārs Adams Silvers nepārsteidza, kā pirmo 2018. gada jauno spēlētāju ceremonijā izvēlēto spēlētāju nosaucot tieši Ajtonu. Tādējādi Ajtons Fīniksas "Suns" komandā pievienojas jauno talantu kodolam kopā ar Devinu Bukeru, Džošu Džeksonu un Markīsu Krisu.

Fīniksas "Suns" izslēgšanas spēlēs nav spēlējusi pēdējās astoņas sezonas, bet par to vēl senāk play-off mačos nav redzēta tikai Sakramento "Kings", kura pēdējo reizi izslēgšanas spēlēs bija 2006. gadā. Sakramento "Kings" ar otro izvēli savā īpašumā ieguva Marvinu Begliju no "Djūka" Universitātes. Interesanti, ka Beglijs vidusskolas komandā pavadīja gadu kopā ar drafta pirmo numuru Ajtonu.

Īsi pirms trešās izvēles paziņošanas, tika paziņots, ka Atlantas "Hawks" vienojusies ar Dalasas "Mavericks" par izvēļu apmaiņām. Tādējādi Atlanta Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju Luku Dončiču nosūtīja uz Teksasu, kur Dončičs varēs spēlēt kopā ar Dirku Novicki.

Memfisas "Grizzlies" ar ceturto izvēli ieguva Mičganas štata universitātes spēka uzbrucēju Džarenu Džeksonu, kura tēvs NBA pavadīja 13 sezonas un kļūstot par NBA čempionu.

Dalasas "Mavericks" ar piekto numuru izvēlētais Trejs Jangs tiek uzskatīs par Stefena Karija protežē. Jangs bija NCAA sezonas līderis gan gūtajos punktos, gan rezultatīvajās piespēlēs un šī izvēle ceļo uz Atlantu. "Hawks" maiņas darījumā saņems arī nākamā gada drafta pirmās kārtas izvēli.

Otro gadu pēc kārtas sestā izvēle bija Orlando "Magic" īpašumā. Floridas komanda izšķīrās par labu Teksasas universitātes centram Mo Bambam, kuram ir potenciāls kļūt par vienu no labākajiem aizsardzības centriem visā līgā.

Par otro no "Djūka" universitātes izvēlēto spēlētāju kļuva centrs Vendels Kārters, kurš ar septīto izvēli nonāca Čikāgas "Bulls", kur Kārters groza apakšā veidos duetu ar somu spēka uzbrucēju Lauri Markanenu.

Lai gan Klīvlendas "Cavaliers" līdzjutēju prātus vairāk nodarbina jautājumi par Lebrona Džeimsa palikšanu vai nepalikšana komandā, "Cavaliers" tādēļ neizlaida drafta ceremoniju. Par jauno Klīvlendas saspēles vadītāju kļuva Alabamas saspēlnieks Kolins Sekstons.

Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks" bija devītā izvēle. Pirms trīs gadiem par latvieša izvēli raudošais zēns šī gada drafta ceremoniju sagaidīja tieši ar Porziņģa kreklu mugurā. Nekas daudz gan Ņujorkas līdzjutējos nav mainījies, jo arī Kentukī uzbrucēja Kevina Noksa virzienā tika veltīta būjināšana un uz leju pavērsti īkšķi. 18 gadus vecais Nokss ir otrais jaunākais spēlētājs šī gada draftā.

Labāko desmitnieku noslēdza Filadelfijas "76ers", izvēloties Vilanovas uzbrucēju Mikelu Bridžesu, kura māte strādā tieši Filadelfijas komandas organizācijā. Tomēr piecas izvēles vēlāk noskaidrojās, ka Bridžess Filadelfijā nespēlēs, jo tiesības uz viņu aizmanītas Fīniksai.

Muguras operāciju piedzīvojušais Maikls Porters no potenciāli drafta pirmā numura pirms gada noslīdēja līdz loterijas beigām, kur likmi uz spēlētāju izdarīja Denveras "Nuggets" ar 14. izvēli.

Sanantonio "Spurs" nometne šajā sezonā piedzīvojusi nepieredzēti lielu drāmu, savu neapmierinātību par komandu izrādot Kavai Lenardam. Tāpat vēl nav skaidrības par to vai komandā arī nākamsezon redzēsim Dāvi Bertānu, jo Latvijas izlases uzbrucējs kļuvis par brīvo aģentu. Pašai "Spurs" tik augsta izvēle nav bijusi ļoti sen, jo parasti komanda allaž bijusi viena no līgas vadošajām komandām, tādēļ izvēloties pirmās kārtas beigās. Ar 18. izvēli "Spurs" savām rindām pievienoja Maiami aizsargu Loniju Volkeru.

No spēlētājiem, kurus NBA bija uzaicinājusi uz "zaļo istabu", visilgāk sava vārda nosaukšanu nācās gaidīt Āronam Holidejam, kura divi brāļi Drū un Džastins savu vietu līgā jau ir izkarojuši. Ārons Holidejs ar 23 numuru nonāca Indianas "Pacers" sarakstos.

Losandželosas "Lakers" šajā starpsezonā ir pietiekami daudz vietas zem algu griestiem, lai parakstītus pat divas zvaigznes, kas būs komandas galvenā prioritāte jūlija brīvo aģentu tirgū. Ar 25. izvēli Losandželosas komanda izvēlējās Mičiganas spēka uzbrucēju Moricu Vagneru, kura elks ir viņa tautietis Dirks Novickis. Tādējādi Vagners kļuva par otro draftā izvēlēto eiropieti aiz Dončiča.

Bostonas "Celtics" ar 27 izvēli tika pie atlētiskā centra Roberta Viljamsa, kurš pērn prognozēs bija uzkāpis līdz pat septītajai pozīcijai. Tomēr attieksmes problēmas lika Viljamsam noslīdēt līdz pirmās kārtas izska'mai. Tomēr Denijs Eindzš un Breds Stīvens centīsies ielikt spēlētāju pareizās sliedēs.

Savas drafta izvēles Bruklinas "Nets" izmantoja Eiropas jauno talantu iegūšanai. Pirmās kārtas beigās ar 29 izvēli Bruklinas komanda ieguva bosnieti Džananu Musu. Savukārt savu otro izvēli Bruklina izmantoja Rodiona Kuruca iegūšanai otrajā kārtā. Latviešu uzbrucējs tika izvēlēts ar 40. numuru, tādējādi kļūstot par sesto NBA draftā izvēlēto Latvijas basketbolistu. Pirms drafta Kuruca pārstāvjiem izdevās vienoties ar "Barcelona" par latviešu basketbolista izpirkuma naudas samazināšanu, kas potenciāli ļauj Kurucam jau jaunajā sezonā pievienoties Bruklinas komanda vai arī atrast citu vienību Vecajā kontinentā.

Rodions Kurucs kļuvis par sesto NBA draftēto latvieti. Iepriekš savu vārdu nosaikšanu drafta ceremonijā dzirdējuši Andris Biedriņš, Dāvis Bertāns, Jānis Timma, Kristaps Porziņģis un pērn arī Anžejs Pasečņiks.

Drafta otrās kārtas noslēgumā tika izvēlēts arī otrs baltietis - Lietuvas uzbrucējs Arnolds Kulboka, kurš ar 55 izvēli nonāca Šarlotas "Hornets" pierakstos. Tāpat atzīmēšanas vērta ir pēdējā šī gada drafta izvēle. Ar 60. numuru Filadelfija izvēlējās Jaņņa Adetokunbo jaunāko brāli Kostu Adetokunbo.

NBA drafta rezultāti

Izv.SpēlētājsKomandaPiezīme
1.Deandrē AjtonsFīniksas "Suns"
2.Marvins BeglijsSakramento "Kings"
3.Luka DončičsAtlantas "Hawks"aizmainīts uz Dalasas "Mavericks"
4.Džarens DžeksonsMemfisas "Grizzlies"
5.Trejs JangsDalasas "Mavericks"aizmainīts uz Atlantas "Hawks"
6.Mo BambaOrlando "Magic"
7.Vendels KārtersČikāgas "Bulls"
8.Kolins SekstonsKlīvlendas "Cavaliers"
9.Kevins NokssŅujorkas "Knicks"
10.Mikels BridžessFiladelfijas "76ers"aizmainīts uz Fīniksas "Suns"
11.Šejs Gildžess-AleksandrsŠarlotas "Hornets"aizmainīts uz Losandželosas "Clippers"
12.Mailss BridžessLosandželosas "Clippers"aizmainīts uz Šaelotas "Hornets"
13.Džeroms RobinsonsLosandželosas "Clippers"
14.Maikls PortersDenveras "Nuggets"
15.Trojs BraunsVašingtonas "Wizards"
16.Zairs SmitsFīniksas "Suns"aizmainīts uz Filadelfijas "76res"
17.Donte DivinčensoMilvoki "Bucks"
18.Lonijs VolkersSanantonio "Spurs"
19.Kevins HurtersAtlantas "Hawks"
20.Džošs OkogiMinesotas "Timberwolves"
21.Drejsons AlensJūtas "Jazz"
22.Čendlers HatčisonsČikāgas "Bulls"
23.Ārons HolidejsIndianas "Pacers"
24.Anfernijs SaimonssPortlenads "Trail Blazers"
25.Morics VagnersLosandželosas "Lakers"
26.Lendrijs ŠemetsFiladelfijas "76ers"
27.Roberts ViljamsBostonas "Celtics"
28.Džeikobs EvanssGoldensteitas "Warriors"
29.Džanans MusaBruklinas "Nets"
30.Omari SpelimansAtlantas "Hawks"
40.Rodions KurucsBruklinas "Nets"

1 2 3 4 5 171 komentārs

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:11, pirms 6 gadiem
Mavs dabuja gatavako speletaju NBA, labi, kad vel nakamas sezonas piks ir aizsargats ar top10 protection

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:15, pirms 6 gadiem
Bulls uzmeta Porteru Jr. sie gribeja samo nemt ar 7 piku, bet nu redzes, cik talu noslides vins uz leju, iespejams Cavs vai Knicks panems vinu

  +1 [+] [-]

, 2018-06-22 03:26, pirms 6 gadiem
Knicks malači.Neuzrāvās uz Porteru,un paņēma vieno no labākajiem čaļiem visā draftā.Nebūtu spēlējiis Kentakī tad būtu daudz augstāk

  +1 [+] [-]

, 2018-06-22 03:27, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Knicks malači.Neuzrāvās uz Porteru,un paņēma vieno no labākajiem čaļiem visā draftā.Nebūtu spēlējiis Kentakī tad būtu daudz augstāk
Noksam ir labs motors, tiesi kas Knicks vajag

  -1 [+] [-]

, 2018-06-22 03:31, pirms 6 gadiem
Viss Porters mo top10 ara, mugura laikam ir liela dibenaa, nez kuri noriskes uz vinu

  +3 [+] [-]

, 2018-06-22 03:31, pirms 6 gadiem
Diezgan laba izvēle, bet šķiet arī tēmēta uz to, ka NYK nerēķinās ar neko nopietnu nākamajā sezonā. Paņem jaunu 18 gadīgu čali, un varbūt tiešām sāks būvēt komandu no jaunajiem.

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:32, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Viss Porters mo top10 ara, mugura laikam ir liela dibenaa, nez kuri noriskes uz vinu
Ja pats Knicks neriske,tad viņa tiešām ir lielā čupā.
CIk cilvēki teikuši,ka ar to visu karjeru būs jāsadzīvo,un viņa nekad nebūs oke..T-MAC ar tieši tāda pati trauma bija,kas beigās sabeidza viņa ceļgalus

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:32, pirms 6 gadiem
kecbaja rakstīja: Diezgan laba izvēle, bet šķiet arī tēmēta uz to, ka NYK nerēķinās ar neko nopietnu nākamajā sezonā. Paņem jaunu 18 gadīgu čali, un varbūt tiešām sāks būvēt komandu no jaunajiem.
VIniem ari Mailzs Bridzs butu laba izvele

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:33, pirms 6 gadiem
kecbaja rakstīja: Diezgan laba izvēle, bet šķiet arī tēmēta uz to, ka NYK nerēķinās ar neko nopietnu nākamajā sezonā. Paņem jaunu 18 gadīgu čali, un varbūt tiešām sāks būvēt komandu no jaunajiem.
Viņš ir šausmīgi underrated čalis.Viņš visu sezonu spēlēja bez saspēlniekiem,kas nevar atdot piespēles,un bija visu sezonu jāskraida aiz skrīniem tikai

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:34, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ja pats Knicks neriske,tad viņa tiešām ir lielā čupā.
CIk cilvēki teikuši,ka ar to visu karjeru būs jāsadzīvo,un viņa nekad nebūs oke..T-MAC ar tieši tāda pati trauma bija,kas beigās sabeidza viņa ceļgalus
Blin sapnis man nereaals, kad Dalasa iemaina vinu, pa sezonu saved kartiba un cer, kad bus lietaskoks

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:34, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: VIniem ari Mailzs Bridzs butu laba izvele
Mailzu Knox 1x1 Knicks treniņā esot ļoti ātri aizsūtījis uz ģērbtuvēm.

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:35, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Mailzu Knox 1x1 Knicks treniņā esot ļoti ātri aizsūtījis uz ģērbtuvēm.
opa to nezinaju

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:37, pirms 6 gadiem
Brīnums Steven A Smith nepsiho

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:39, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Brīnums Steven A Smith nepsiho
gan jau driz ko teiks, drosvien vel soka stavokli ir

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:41, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: gan jau driz ko teiks, drosvien vel soka stavokli ir
Ietvītoja.Esot apmierināts

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:41, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Viņš ir šausmīgi underrated čalis.Viņš visu sezonu spēlēja bez saspēlniekiem,kas nevar atdot piespēles,un bija visu sezonu jāskraida aiz skrīniem tikai
Bez saspēlnieka Kentucky? Kas tad ir 11 picks? Knoxa komandas saspēlnieks.

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:43, pirms 6 gadiem
2strong4me rakstīja: Bez saspēlnieka Kentucky? Kas tad ir 11 picks? Knoxa komandas saspēlnieks.
busanu jau ir, bet nu 11 piks pa augstu vinam

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:43, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Knicks malači.Neuzrāvās uz Porteru,un paņēma vieno no labākajiem čaļiem visā draftā.Nebūtu spēlējiis Kentakī tad būtu daudz augstāk
man arī patīk izvēle

  +1 [+] [-]

, 2018-06-22 03:44, pirms 6 gadiem
2strong4me rakstīja: Bez saspēlnieka Kentucky? Kas tad ir 11 picks? Knoxa komandas saspēlnieks.
Viņš iemācījās piespēlēt pēdējā sezonas mēnesī..Viņš pat uz to laiku nebija top30 spēlētājs.Bet nu viņiem tur sistēma bija drausmīga uzbrukumā..Skrien,kā muļķi visu laiku skrīnus

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:47, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Viņš iemācījās piespēlēt pēdējā sezonas mēnesī..Viņš pat uz to laiku nebija top30 spēlētājs.Bet nu viņiem tur sistēma bija drausmīga uzbrukumā..Skrien,kā muļķi visu laiku skrīnus
March Madnesa jau ari to aizmirsa

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:49, pirms 6 gadiem
Runājot par to Portera traumu.To muguru nevar sataisīt uz 100%
VIņam būs visu karjeru disbalance uz vienu ķermeņa pusi.Pirms pēdēja treniņa viņs jau sev gurnu savilka,un bailes iedomāties,kas notiks ar viņa ceļgaliem...Varbūt pat beigās viņš tiks labā komandā kur neprasīs pārāk daudz.

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:49, pirms 6 gadiem
Kurucam spīd tā otrā kārta vai nē?

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:50, pirms 6 gadiem
2strong4me rakstīja: Kurucam spīd tā otrā kārta vai nē?
itka ja, saka ka sis esot otras kartas drosakais piks, bet nu nezinu

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:58, pirms 6 gadiem
Nuggets all in

     [+] [-]

, 2018-06-22 03:59, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Nuggets all in
Varēs trenēties vismaz augstkalnē.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-22 04:00, pirms 6 gadiem
Ā bļe Denverā tak zāle legalizēta ir
Varēs kurīt

     [+] [-]

, 2018-06-22 04:01, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ā bļe Denverā tak zāle legalizēta ir
Varēs kurīt
Zalais visu nokartos

     [+] [-]

, 2018-06-22 04:05, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Zalais visu nokartos
Nepīpējiet to mēslu

     [+] [-]

, 2018-06-22 04:06, pirms 6 gadiem
Kāda jēga 11-12 numurs - ņemt pēc kartas un uzreiz mainīt savā starpā?!

     [+] [-]

, 2018-06-22 04:08, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Kāda jēga 11-12 numurs - ņemt pēc kartas un uzreiz mainīt savā starpā?!
Nu ka, 12 numurs gribeja to kas ir 11, un tu jau nevari viniem pateikt, e zin kas ir mes vinu gribam, tapec nenemat, ta tas nenotiek

  +1 [+] [-]

, 2018-06-22 04:08, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Kāda jēga 11-12 numurs - ņemt pēc kartas un uzreiz mainīt savā starpā?!
LAC gribēja saspēlnieku,bet Šarlote apspēlēja un dabuja pāris second round pickus.Ļoti bieži sādi dara

     [+] [-]

, 2018-06-22 04:15, pirms 6 gadiem
Phili dabuj ideālāko spēlētāju priekš viņiem,bet ņem un aiztreido

     [+] [-]

, 2018-06-22 04:16, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Phili dabuj ideālāko spēlētāju priekš viņiem,bet ņem un aiztreido
mazliet atbrivo algu, prieks Lebrona , bet nu neticu, ka vins uz filiju ietu tapat

     [+] [-]

, 2018-06-22 04:17, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: mazliet atbrivo algu, prieks Lebrona , bet nu neticu, ka vins uz filiju ietu tapat
Viņa māte droši tagad domā,vai palikt strādāt Phili 76ers

     [+] [-]

, 2018-06-22 04:22, pirms 6 gadiem
Beidzot Donte nodraftēts.Jāsagaida Alens vēl
1 2 3 4 5 171 komentārs