Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Spolstra: "Milleram bija paredzēts spēlēt tikai 3-4 minūtes"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spolstra: "Milleram bija paredzēts spēlēt tikai 3-4 minūtes"
Maiks Millers
Foto: AFP/Scanpix

Maiami "Heat" galvenais treneris Eriks Spolstra pēc uzvaras Nacionālās Basketbola asociācijas finālsērijas noslēdzošajā spēlē atklāja, ka vienam no mača varoņiem Maikam Milleram bija paredzēts spēlēt tikai 3-4 minūtes, jo uz neko vairāk viņš nebija gatavs muguras sāpju dēļ. Viss izvērtās pavisam citādāk.

Maiami "Heat" galvenais treneris Eriks Spolstra pēc mača slavēja Lebronu Džeimsu: "Kad viņu iepazīsti, uzzini, cik Džeimsam ir daudz labu kvalitāšu. Pavadot desmit minūtes kopā ar Lebronu, uzreiz iemīli viņu. Džeimss komandas labā ziedo visu. Džeimsam bija liela drosme pamest Klīvlendu un mēģināt izcīnīt titulu citā pilsētā. Divu gadu laikā visi komandā esam kļuvuši daudz tuvāki.

Katram šeit ir daudz kas jāziedo – minūtes, metienu skaits. Daži citviet varētu spēlēt vairāk. Tāpēc šī ir īpaša spēlētāju grupa. Liels pluss bija Krisa Boša spēja spēlēt centra pozīcijā. Bošam bija jāspēlē sev nekomfortablā pozīcijā un daudz kas jāziedo."

Spolstra bija pārsteigts par Maika Millera satriecošo spēli. Savainojumu nomocītais snaiperis sezonas un, iespējams, pat karjeras pēdējā mačā 23 minūtēs guva 23 punktus, realizējot septiņus no astoņiem tālmetieniem.

"Man nav ne jausmas, kā viņš spēlēja. Šodien viņu plānojām izmantot tikai 3-4 minūtes. Domājām, ka viņš vairāk neizturēs. Dveinam Veidam bija piezīmju nepatikšanas, un Millers tajā pašā laikā sāka mest iekšā tālmetienus. Atstājām viņu laukumā. Milleram tā nospēlēt palīdzēja tikai adrenalīns un milzīga vēlēšanās," atzina Spolstra.

"Man jāpieņem vislabākais lēmums, kas būs labs gan pašam, gan komandai, tāpat arī ģimenei. Paldies Arisoniem, Petam Railijam un trenerim, ka man ticēja. Tas būs smags lēmums. Ja būs jāaiziet, tad nevaru iedomāties labāku veidu," pauda 32 gadus vecais Millers, kurš par karjeras turpināšu izlems pēc ārstu apmeklējuma.

Veids "Heat" sastāvā otro reizi kļuvis par čempionu: "Raselam Vestbrukam iepriekšējā spēle bija laba tāpēc, ka mēs neizdarījām savu darbu aizsardzībā. Šodien tas nedrīkstēja atkārtoties. Viņš ir viens no atlētiskākajiem aizsargiem līgā. Šoreiz viņu sedzām ciešāk.

Pirms diviem gadiem veidojot šo komandu, domājām, ka uzvarēt būs vieglāk. Lai arī pagājušajā gadā notikušais ļoti sāpēja, mums tam vajadzēja iziet caur – sāpēm un ciešanām. Tas arī bija Dalasas laiks. Vakar skatījos sesto maču. "Mavericks" iemeta neticamus metienus. Sev pateicu, ka tas nebija mūsu laiks. Šo titulu izbaudīšu daudz vairāk nekā 2006. gadā izcīnīto.

Mums šosezon bija komandas tikšanās, kurā Lebrons Džeimss atvērās, visiem ļaujot ieraudzīt, kāds viņš patiesībā ir. Es ar tādām lietām galā netiktu. Tagad redzēt viņu ar pirmo titulu, nedomāju, ka par citu sportistu, cilvēku dzīvē būtu vairāk priecīgs. Kad sākām spēlēt kopā, daudziem tas nepatika. Mēs zinājām, ko darām. Mēs viens otram bijām vajadzīgi, lai kļūtu par čempioniem."

"Par šo iespēju sapņoju ļoti ilgi. Arī vakar un šodien. Sapnis beidzot piepildījies. No pašas apakšas esmu ticis līdz augšai. Ticēju saviem instinktiem, ieradumiem. Atkal kļuvu par pašu sevi. Pagājušajā sezonā spēlēju ar domu pierādīt, ka cilvēki kļūdās uzskatos par mani. Tas, ka mani dēvēja par savtīgu, negatīvi ietekmēja manu spēli.

Tas nebiju es. Cīnījos ar sevi. Zaudēt finālā pret Dalasu un nospēlēt tā, kā es to izdarīju, bija labākā lieta, kas ar mani varēja notikt. Basketbols ir komandu spēle. Visos līmeņos izcīnīt titulu vienatnē nav iespējams. Šis ir bijis lielisks ceļojums. Deviņus gadus pēc draftēšanas beidzot varu teikt, ka esmu čempions. Smags darbs tiek atalgots. Labākais spēlētājs līgā vai ne, tam nav nozīmes. Esmu čempions! Tas ir pats svarīgākais," pēc spēles teica fināla vērtīgākais spēlētājs Džeimss.

"Sāp. Ļoti sāp! Mēs visi šajā komandā esam kā brāļi. Zaudēt tādā veidā ir sāpīgi. Tikt finālā bija jauki, taču vēlējāmies vairāk. Esmu lepns par komandas paveikto. Turpināsim strādāt smagi. Negribētu spēlēt citā komandā, citā pilsēta. Man patīk šī komanda, ceru, ka atgriezīsimies finālā. Nedomāju, ka kļūšu tik emocionāls, tā bija ļoti smaga sērija," pēc mača ļoti bēdīgs bija Kevins Durants.

"Viņiem daži spēlētāji šodien bija "karsti". Millers sameta daudz tālmetienus. Viņi arī pagājušajā spēlē iemeta daudz trīs punktu metienus. Uzvarēt četras spēles pēc kārtas parāda to, cik lieliski čempioni ir "Heat" basketbolisti. Maiami ir ļoti laba aizsardzība. Mums jāstrādā un jāmēģina atgriezties spēcīgākiem," teica Durants.

"Heat" pēdējā mačā guva 121 punktu. Vestbruks uzskata, ka tas ir Maiami nopelns, nevis "Thunder" nespēja: "Nav tā, ka puiši izgāja laukumā un negribēja spēlēt aizsardzībā. Maiami ļoti labi nospēlēja uzbrukumā. Viņiem bija labāka komanda."

"Thunder" galvenais treneris Skots Brukss: "Maiami paveica lielisku darbu, apsveicu "Heat" ar uzvaru. Pateicu saviem puišiem, ka visas sezonas laikā parādītais basketbols bija čempionu līmenī. Ar to ļoti lepojos. Šodien "Heat" viss izdevās, mēs nespējām pretoties viņu uzbrukumiem. Maiami ļoti eksplozīvi spēlē pretuzbrukumos. Kad centāmies segt groza apakšu, "Heat" meta iekšā tālmetienus. Kad sargājām perimetru, "Heat" iznīcināja mūs zem groza. Pēdējos trīs gados esam zaudējuši čempioniem. Tātad kaut ko labu tomēr esam izdarījuši. Finālā tikt ir grūti. Ir jāspēlē labi un jābūt veiksmei."

Izmantotie resursi:
NBA.com

  -1 [+] [-]

, 2012-06-22 11:09, pirms 12 gadiem
Piezīmju nepatikšanas!!!!!!!!!!!