Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vembanjamā kļuvis par pirmo debitantu NBA vēsturē aizsardzības simboliskajā izlasē

Agris Suveizda

Vembanjamā kļuvis par pirmo debitantu NBA vēsturē aizsardzības simboliskajā izlasē
Viktors Vembanjamā. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AP. Sanantonio "Spurs" centra spēlētājs Viktors Vembanjamā ir kļuvis par pirmo spēlētāju Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kurš debijas gadā ir ticis iekļauts līgas aizsardzības spēlētāju pirmajā simboliskajā izlasē.

NBA paziņojumā otrdien tika nosauktas sezonas aizsardzības spēlētāju pirmā un otrā simboliskā izlase, franču supertalantam iekļūstot 98 no 99 balsotāju anketām. Iepriekš par sezonas labāko aizsardzības spēlētāju atzītais Rudī Gobērs no Minesotas "Timberwolves" bija vienīgais, par kuru balsoja visi aptaujas dalībnieki. Pirmajā aizsardzības spēlētāju komandā vēl tika iekļauti arī Bems Adebajo no Maiami "Heat", Herbs Džounss no Ņūorleānas "Pelicans" un Entonijs Deiviss no Losandželosas "Lakers".

"Sāķot spēlēt šajā līgā, Vembanjamā acīmredzot bija lielas cerības, jo ar augumu 2,24 metri viņš varēja mest arī tālmetienus. Domāju, ka daudzi cilvēki tam pievērsa vairāk uzmanības nekā tam, ko viņš darīja aizsardzībā," par Vembanjamu saka Adebajo. "Tāpēc tas, ka viņš ir iekļuvis aizsardzības spēlētāju pirmajā komandā savā pirmajā gadā līgā, viņam ir liela atzinība."

Otrajā līgas aizsardzības spēlētāju komandā tika izvēlēts Čikāgas "Bulls" spēlētājs Alekss Karuzo, Orlando "Magic" pārstāvis Džeilens Sagss, Džeidens Makdenjelss no Minesotas "Timberwolves" un divi latvieša Kristapa Porziņģa komandasbiedri Bostonas "Celtics" vienībā Deriks Vaits un Drū Holidejs.

Gobēram tā ir septītā iekļaušana aizsardzības spēlētāju simboliskajā izlasē, visas reizes nopelnot vietu pirmajā izlasē. Deivisam un Adebajo tas ir izdevies piecreiz, Deivisam tiekot ievēlētam pirmajā izlasē trešoreiz, bet Adebajo pirmoreiz. Džounsam tā ir pirmā iekļaušana aizsardzības spēlētāju izlasē.

Vembanjamā ir sestais debitants NBA, kurš ir iekļuvis līgas aizsardzības spēlētāju izlasē, taču pārējie pieci spēlētāji savā pirmajā sezonā līgā ir tikuši izvēlēti otrajā komandā. 1998. gadā šādu atzinību izpelnījās Tims Dankans no Sanantonio "Spurs", 1990.gadā - Deivids Robinsons no "Spurs", 1986.gadā - Manute Bols no Vašingtonas "Wizards", 1985.gadā - Hakīms Olaidžuvons no Hjūstonas "Rockets" un 1970.gadā - Karīms Abduldžabars no Milvoki "Bucks".

Šosezon Vembanjamā tika atzīts par līgas labāko debitantu, iekļauts līgas debitantu pirmajā izlasē, trīs mēnešus pēc kārtas tika atzīts par līgas labāko jauno spēlētāju, kā arī kopā ar Gobēru un Adebajo tika iekļauts triju finālistu skaitā sezonas labākā aizsardzības spēlētāja kategorijā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-05-22 20:11, pirms 3 nedēļām
vembanjamaaaaaaaaaaa

     [+] [-]

, 2024-05-22 22:34, pirms 3 nedēļām
Bams bik specifiski-tad Suggs vai Caruzo vai White būtu pelnījuši būt top5. Nez vai Bams pat otrajā tiktu, tad jau Cheds, Dreimonds, Kawhi arī bija dwudz spēles..