Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Portlendai iespēja apturēt Durenta un "Thunder" triju uzvaru sēriju

Portlendai iespēja apturēt Durenta un "Thunder" triju uzvaru sēriju
Kevins Durents un Seržs Ibaka
Foto: AP/Scanpix

Par spīti tam, ka Kevins Durents divos mačos pret "Trail Blazers" šosezon vidēji guvis 35,0 punktus, "Thunder" abās cīņās cietusi neveiksmes. Šonakt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) rezultatīvākajam spēlētājam būs iespēja apspēlēt Portlendas vienību pirmo reizi 2013./14.gada sezonā. Mača sākums "Chesapeake Energy" arēnā pulksten 3.00 pēc Latvijas laika.

Kevins Durents vismaz 30 punktus guvis pēdējās septiņās spēlēs pēc kārtas, un pagaidām, kamēr Rasels Vestbruks vēl atgūstas pēc ceļgala operācijas, šķiet, "Thunder" (bilance 31-10, 3.vieta Rietumu konferencē) līderis nedomā samazināt apgriezienus.

Svētdienas uzvarā pār Sakramento (108:93) Durents flirtēja ar "triple-double", gūdams 30 punktus, izdalīdams deviņas rezultatīvas piespēles un izcīnīdams sešas bumbas zem groziem. Pēc karjeras rekorda sasniegšanas piektdienas mačā pret "Warriors", kad viņš guva 54 punktus, 30 gūtie punkti nešķiet nekas lielas ievērības cienīgs. Kopš 7.janvāra Oklahomsitijas uzbrucējs vidēji spēlē guvis 38,3 punktus, izvirzot sevi kā galveno pretendentu cīņā par MVP titulu. Durents iepriekšējās divās sezonās NBA vērtīgākā spēlētāja balsojumā ieņēma 2.vietu, abas reizes piekāpjoties Lebronam Džeimsam.

Pēdējo divu nedēļu laikā pretinieku vienības, lai mēģinātu apturēt Durentu, ļoti daudz pārkāpušas noteikumus pret viņu, liekot viņam izpildīt 103 soda metienus. Tas ir par 20 soda metieniem vairāk nekā jebkurš cits līgas spēlētājs izpildījis iepriekšējās divās nedēļās. 206 centimetrus garais basketbolists ne tikai guvis daudz punktu un izpildījis lielu skaitu soda metienu pēdējos mačos, bet arī izdalījis 6,3 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē iepriekšējās deviņās spēlēs (par 1,5 rez. piespēlēm vairāk nekā pirmajos 32 sezonas mačos).

Pirmajos 10 mačos bez Vestbruka ierindā "Thunder" iekrāja neitrālu bilanci 5-5, taču pēdējās trijās spēlēs gūtas trīs uzvaras. Tiesa, uzvaras garšu šosezon cīņās pret "Trail Blazers" (31-10, 2.v. Rietumu konferencē) Oklahomsitijas klubs vēl nav izjutis. Portlenda uzvarējusi abos šosezon aizvadījos mačos, lai arī iepriekš bija cietusi septiņas neveiksmes pēc kārtas komandu savstarpējos dueļos.

Ja Durents pašlaik ar 30,6 gūtajiem punktiem vidēji mačā ir līgas labākais punktu guvējs, tad "Trail Blazers" ar 109,6 gūtajiem punktiem ik mačā ir rezultatīvākā vienība visā līgā. Rezultatīvais sniegums gan nepalīdzēja pirmdienas izbraukuma cīņā pret Hjūstonas "Rockets", jo "raķetes" bija vēl rezultatīvākas, gūstot uzvaru ar 126:113.

Lamarkuss Oldridžs portlendiešu rindās guva 27 punktus un iekrāja 20 atlēkušās bumbas, bet Demiena Lilarda kontā bija 24 punkti. Abu rezultatīvais sniegums nepalīdzēja izcīnīt panākumu, jo Portlendai neizdevās apturēt hjūstoniešu uzbrukumu - "Rockets" vienība no spēles realizēja 52,3% izmesto metienu. Džeimss Hārdens realizēja četrus tālmetienus, bet visa Hjūstonas vienība kopā sameta 16 trejačus Portlendas grozā.

Aldridžs, kurš pēdējos piecos mačos guvis 27,2 punktus un iekrājis 15,2 atlēkušās bumbas, pret "Thunder" divās spēlēs šosezon vidēji sametis 31,5 punktus un izcīnījis 13,5 bumbas. Atlēkušo bumbu izcīnīšanai būs liela nozīme gaidāmajā spēlē, jo šis elements ir viens no panākumu faktoriem abām vienībām - Oklahomsitija ir labākā bumbu izcīnītāja līgā (46,8), bet Portlenda seko uzreiz pēc Skota Bruksa vadītās vienības (46,7).

"Thunder" gaidāmajā mačā joprojām būs jāiztiek bez Vestbruka, savukārt Portlendas vienībai, iespējams, nevarēs palīdzēt Nikolass Batums. Batums vakarnakts cīņā pret Hjūstonu atsvaidzināja pirksta savainojumu, un vēl nav zināms, vai uzbrucējs varēs piedalīties šīs nakts spēlē.

Izmantotie resursi:
nba.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 17

  • 14


  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 06:16, pirms 10 gadiem
KD paradija kurs bus sezonas MVP! Tik izsalcis vins ir pec taa titula.