Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" vienojas ar pieredzējušo Austrālijas centru Bogutu

Rolands Eliņš

"Lakers" vienojas ar pieredzējušo Austrālijas centru Bogutu
Endrjū Boguts
Foto: AFP/Scanpix

NBA klubs Losandželosas „Lakers” vienojies par viena gada līgumu par minimālo algu ar Endrjū Bogutu, pagājušās sezonas neveiksminieku, kurš guva smagu traumu uzreiz pēc pievienošanās Klīvlendas „Cavaliers”.

Par panākto vienošanos, kas vēl nav apstiprināja oficiāli, paziņoja Endrjū Boguta aģents. Līgums tiks noslēgts uz vienu sezonu par 2.3 miljoniem ASV dolāru, kas ir minimālā alga, ko var saņemt 12 sezonas līgā aizvadījis basketbolists. ESPN gan norāda, ka līgums nav pilnībā garantēts, atstājot iespēju, ka 32 gadus vecais Boguts neiztur treniņnometni un tiek atskaitīts.

Boguts pagājušo sezonu uzsāka kā Dalasas „Mavericks” pamatcentrs, taču tika aizmainīts uz „76ers”. Filadelfijā viņš vienojās par līguma izpirkumu un no vairākiem citu komandu piedāvājumiem izvēlējās titula kandidāti „Cavaliers”. Bet Klīvlendā Bogutam viss izvērsās katastrofāli, jo viņš praktiski uzreiz pēc debijas, nepaspējot nospēlēt pat pāris minūtes, guva smagu kājas traumu, salaužot augšstilba kaulu sadursmē ar pretinieku.

Boguts iepriekš kļuvis par NBA čempionu „Warriors” sastāvā un vairākas rezultatīvas sezonas pavadījis „Bucks” rindās. Milvoki sastāvā viņš sezonu pabeidza ar vidēji „double-double” trīs gadus pēc kārtas, rezultatīvāko sezonu aizvadot 2010. gadā, kad guva vidēji 15.9 punktus.

Pēdējos gados Boguts gan kļuvis par izteiktu aizsardzības centru. „Warriors” ātrajā basketbolā viņš uzbrukumā tika iesaistīts reti, tāpat arī pagājušajā sezonā „Mavericks” sastāvā, kad vidēji guva tikai trīs punktus, bet izcēlās ar 8.4 atlēkušajām bumbām.

„Lakers” sastāvā Bogutam, kurš līdz šim devies sākumsastāvā 651 no savas NBA karjeras 671 spēles, nopietnu konkurenci sastādīs no Bruklinas „Nets” iemainītais centrs Bruks Lopess, tāpat komandā ir jaunais Horvātijas centrs Iviza Zubacs.

Vasarā „Lakers” ar otro numuru draftēja Lonzo Bolu un cer uzlabot pagājušās sezonas rezultātus, kad tikai gūtas tikai 26 uzvaras.

Izmantotie resursi:
Los Angeles Lakers, Andrew Bogut agree to...

     [+] [-]

, 2017-09-19 08:54, pirms 7 gadiem
diezgan negaidīti, principā turpat kur Biedriņš..

ja sanāk aizķerties, tad siltā vietiņā un nākošsezon iet uz titulu ar Lebronu

  +1 [+] [-]

, 2017-09-19 10:27, pirms 7 gadiem
Rakstits,ka sastadis nopietnu konkurenci Lopess..stipri saubos Lopess ir stabils pamat5cnieka vecis.

     [+] [-]

, 2017-09-20 09:31, pirms 7 gadiem
Traks ir tas spēlētāju liktenis. Vienu brīdi čalis ir starp labākajiem un pēc neilga laika jau ar minimālo algu un vajadzību sevi pierādīt nometnē..