Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Veids finālsērijas laikā strādā ar Džordana un Braienta individuālo treneri

Andrejs Siliņš

Veids finālsērijas laikā strādā ar Džordana un Braienta individuālo treneri
Lebrons Džeimss un Dveins Veids
Foto: AP/Scanpix

Maiami "Heat" superzvaigzne Dveins Veids Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) finālsērijas laikā saucis palīgā bijušo Maikla Džordana un tagadējo Kobe Braienta individuālo treneri Timu Groveru, lai būtu pilnībā gatavs sezonas svarīgākajām spēlēm.

Iepriekš Veids vasarās jau sastrādājies ar Groveru, un tieši šis treneris ļāva Veidam 2008. gada vasarā atgūties no vairākiem savainojumiem un mirdzēt Pekinas olimpiskajās spēlēs. Lokauta dēļ pagājusī starpsezona ievilkās, un Veids vairāk laika pavadīja kopā ar Lebronu Džeimsu, trenējoties pēc uzbrucējam sastādītās programmas. "Heat" pārstāvji vēlāk, sezonai sākoties, nav bijuši sajūsmā par Veida formu, taču pats basketbolists uzskatīja pretēji - tieši treniņi ar Džeimsu ļāvuši saglabāt veselību saīsinātās sezonas laikā.

Lai kā ar būtu, šobrīd Veids ķēries pie sen pārbaudītām vērtībām un atsaucis uz Dienvidu pludmali Groveru, kurš iepriekš strādāja ar Braientu, taču Losandželosas "Lakers" superzvaigzne ļāva Groveram doties pie Veida. Grovers klātienē noskatījās "Heat" un "Thunder" trešo finālspēli, bet pāris dienās līdz ceturtajai strādāja pie Veida fiziskās un morālās gatavības turpmākajai sērijai. Visu izslēgšanas spēļu garumā Veidam par sevi atgādinājis kreisais ceļgals.

Rīt agri no rīta, pulksten 4:00 pēc Latvijas laika, "Heat" un "Thunder" aizvadīs ceturto sērijas maču. Tāpat kā pirms gada, arī tagad "Heat" atrodas vadībā ar 2:1. 2011. gada jūnijā turpinājums Maiami komandai nebija tāds, ko tā vēlētos atcerēties. Vai "Thunder" var paveikt to pašu, ko pirms gada paveica "Mavericks"? "Bijām iedzinējos ar 0:2 pret "Spurs", un visi jau domāja, ka sērija ir beigusies," atgādina Oklahomsitijas galvenais treneris Skots Brūkss. "Zinu savus puišus, viņi ir lieliski cīnītāji. Vienmēr esam bijusi komanda, kas spēj atspēlēties."

Tai pašā laikā Brūkss atzīst, ka trešajā spēlē komanda brīžiem spēlējusi bez rakstura, un tas norāda uz zināmās jaunības pazīmēm. Tiesa, pieredzes trūkums ne vienmēr ir izšķirošs. Dveins Veids pat ir vēl konkrētāks: "Pieredze tev neko negarantē. Tas tikai liek apzināties, ka esi jau bijis konkrētā situācijā. Bet tas nenozīmē, ka šoreiz būsi veiksmīgs. Skaidrs, ka puišiem, kuri pirms gada zaudēja finālā, iekšā būs tāda kā dedzināšanas sajūta, kamēr mēs to neizmainīsim."

"Heat" galvenais treneris Ēriks Spolstra uzskata, ka izcili spēlētāji nekad sevi neatstāj komforta zonā. "Viņi nekad nepaliek apmierināti. Lebrons katru vasaru ir strādājis pie tā, lai pieliktu kaut ko savā spēlē. Zināju jau to, kad sekoju viņam pa gabalu. Tagad, kad pazīstu viņu, Lebrons ir pielicis trīs četrus dažādus elementus savai spēlei, tai skaitā labi zināmo spēli ar muguru pret grozu, ko viņam tik ļoti vajadzēja. Bet viņš tik un tā turpina mēģināt progresēt un nepaliek savā komforta zonā. Tā ir izcilības pazīme."

Džeimss līdzšinējā finālsērijā grozam uzbrucis ar 46% precizitāti, kamēr "Thunder" līderis Kevins Durants to darījis vēl precīzāk - 57%. Tomēr lielākā atšķirība ir agresivitātē - Džeimss no soda metienu līnijas izmetis 29 metienus (25 trāpīti), kamēr Durants vien 19 (14). Džeimss guvis 25 vai vairāk punktus 13 izslēgšanas spēlēs pēc kārtas. Jau šonakt Džeimsam ir iespēja atkārtot paša uzstādīto NBA rekordu šajā rādītājā - 2009. gadā "Cavaliers" formā Lebrons iemeta 25 vai vairāk punktus 14 "play-off" mačos pēc kārtas.

Pēc daudzu ekspertu domām šīs nakts spēle "Thunder" ir septītās spēles vērtībā. Arī fakti uz to norāda. Pēc 2-3-2 spēļu kalendāra formāta ieviešanas neviena komanda NBA vēsturē nav izcīnījusi uzvaru finālsērijā, pirms tam nonākot iedzinējos ar 1:3. Kas zina, varbūt "Thunder" ir gatava rakstīt jaunu vēsturi...

Izmantotie resursi:
ESPN
West Palm Beach News - Breaking News, Local...

  -2 [+] [-]

, 2012-06-19 21:49, pirms 12 gadiem
Tak Džeims labāks par Džordanu (vismaz daudzi tā saka sportacentra lietotāji) tad lai Veidiņš trenējas kopā ar visvarēnu Lebronu.

     [+] [-]

, 2012-06-19 22:11, pirms 12 gadiem
LeBrons ir slktaaks nekaa MJ UN KOBE... Veiksmi Wade!

     [+] [-]

, 2012-06-19 23:53, pirms 12 gadiem
grafsanity rakstīja: Tak Džeims labāks par Džordanu (vismaz daudzi tā saka sportacentra lietotāji) tad lai Veidiņš trenējas kopā ar visvarēnu Lebronu.
Pat, ja Lebrons izcīnīs to gredzenu, viņš tik un tā varēs ūdeni pienest MJ.

     [+] [-]

, 2012-06-19 23:53, pirms 12 gadiem
kasparskd rakstīja: LeBrons ir slktaaks nekaa MJ UN KOBE... Veiksmi Wade!
Nevar salidzināt tā spelētājus, tad kad Lebronam būs tik gadi cik Kobem vai tik cik MJ norietā tad varēs salīdzināt...

     [+] [-]

, 2012-06-19 23:54, pirms 12 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Pat, ja Lebrons izcīnīs to gredzenu, viņš tik un tā varēs ūdeni pienest MJ.
Ko tad jordans daris ar to udeni? :O

     [+] [-]

, 2012-06-20 00:14, pirms 12 gadiem
kumqvats rakstīja: Ko tad jordans daris ar to udeni? :O
Izdzers.

     [+] [-]

, 2012-06-20 03:03, pirms 12 gadiem
kumqvats rakstīja: Ko tad jordans daris ar to udeni? :O
uzlies to džeimsam lai atvēsinātu viņa iekarsušo prātiņu no domāšanas ka viņš ir labākais

  +3 [+] [-]

, 2012-06-20 09:11, pirms 12 gadiem
homo s.sapiens rakstīja: uzlies to džeimsam lai atvēsinātu viņa iekarsušo prātiņu no domāšanas ka viņš ir labākais
Parādi man, kur LBJ ir teicis, ka viņš ir labākais

     [+] [-]

, 2012-06-20 09:27, pirms 12 gadiem
KKāds bērns TU!
kasparskd rakstīja: LeBrons ir slktaaks nekaa MJ UN KOBE... Veiksmi Wade!

     [+] [-]

, 2012-06-20 15:55, pirms 12 gadiem
Tas vinam noteiktu noderes, ja shis treneris ir izaudzinajis izcilus speeletaajus kaa MJ UN KOBE

     [+] [-]

, 2012-06-20 22:49, pirms 12 gadiem
to me - Jordan tā laika nevien labākais basketbolists, bet atlēts tādu balvu viņš arī ir dabūjis, lai arī tas protmas ir subjektīvi. Taču Džordnas bija Dinastijas sastāvdaļa. Nodeomāju ka Bulls būtu vinējis 6 titulus ja tajā laikā būtu Kobijs, Dirks un nerunājot par Džeimsu. Normālos apstākļos tiem tituliem vajadzētu splitoties. Bostonas veči bij pelnījuši, Dallasai arī bij last chance. Heat ir pelnījuši un arī Thunders cerams ka dabūs. Es kā basketbolā fans un NBA fans esmu par tiem kuri ir pelnījuši un par daudziem. Debīlaikais ir kādu neieredzēt pat nepazīstot. Uzskatu ka sporta centram vajadzētu sadālu 21+ lai te būtu jēga lasīt tos komentus. Ja Heat dabūs tad vēl ir jādabon Rouzam, Dwaitam, Durantam un CP3. Melo arī cenšas, bet tam vajag autoratīvu trenneri. Znaroks Melo aizvestu līdz titulam. Melo ir best all around scorer.