Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Suns" apsvērs iespēju aizmainīt drafta 1. numuru

Andrejs Siliņš

"Suns" apsvērs iespēju aizmainīt drafta 1. numuru
Luka Dončičs
Foto: imago / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Fīniksas "Suns" ģenerālmenedžeris Raiens Makdono nenoliedz, ka pastāv iespēja, ka klubs varētu maiņas darījumā iekļaut nesen iegūto šī gada drafta pirmo izvēli.

Drafta loterijā noskaidrojās, ka šogad ar pirmo numuru kādu spēlētāju varēs izvēlēties "Suns". Par galvenajiem favorītiem uz pirmā numura vietu izvirzījušies divi jaunie basketbolisti - 19 gadus vecais bahamiešu centrs Deandrē Ajtons un 19 gadus vecais slovēņu uzbrūkošais aizsargs Luka Dončičs.

Pirmais ir cieši saistīts ar Arizonas štatu - tur pabeidzis vidusskolu un aizvadītajā sezonā mācījās un spēlēja Arizonas universitātē. Savukārt Dončičs ir ļoti tuvās attiecībās ar jauno "Suns" galveno treneri Igoru Kokoškovu, abi plecu pie pleca aizvadītā gada rudenī izcīnīja Eiropas čempiontitulu ar Slovēnijas izlasi.

Intervijā ESPN kluba ģenerālmenedžeris Makdono norādījis, ka klubs varētu atteikties no izvēles izdarīšanas, jau laicīgi iekļaujot savu izvēli kādā maiņas darījumā. "Mēs noteikti esam atvērti tādam scenārijam. Mēs to apsvērsim. Protams, kad drafts tuvosies, zināsim vairāk, jo būsim noturējuši pirmsdrafta treniņus un veikuši intervijas ar spēlētājiem, ieguvuši medicīnisko pārbaužu rezultātus. Ja paskatāmies uz NBA spēlētāju tirgu, ir vairāki pieredzējuši spēlētāji, kuru iegūšanai mēs apspriestu drafta izvēles aizmainīšanu. Šis mums būs ļoti aizņemts mēnesis."

Šobrīd Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiekošajā Eirolīgas "Final Four" turnīrā klātienē ieradies "Suns" viceprezidents Džeimss Džounss, kurš vēl pagājušajā sezonā pats spēlēja. Pusfināl pret CSKA Dončičs savus vērotājus un talanta cienītājus nepievīla - aizsargs guva 16 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un sakrāja +18 efektivitātes indeksa punktus, esot viens no "Real" līderiem izcīnītajā uzvarā.

16 gūtie punkti ir visu laiku labākais sniegums spēlētājam, kurš, spēlējot Eirolīgas "Final Four" turnīrā, vēl nav sasniedzis 20 gadu vecumu. Alekss Abriness 2013. gadā un Rikijs Rubio 2010. gadā Eirolīgas finālturnīrā izcēlās ar desmit punktu guvumiem vienā mačā.

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2018-05-19 12:11, pirms 6 gadiem
Suns tēmē uz James vai ko tam līdzīgu, ja ir gatavi atdot Doničiču?? vai varbūt vnk uzsit cenu.

     [+] [-]

, 2018-05-19 12:28, pirms 6 gadiem
Suns var tēmēt vai nu uz Leonardu vai arī uz James bet ar tikai 1 draftu būs par maz , lai tādu treidu nokārtot , būs jāšķiras vēl no kāda līdera.

     [+] [-]

, 2018-05-19 12:38, pirms 6 gadiem
Zalums rakstīja: Suns tēmē uz James vai ko tam līdzīgu, ja ir gatavi atdot Doničiču?? vai varbūt vnk uzsit cenu.
Suns jau vairāk vēlas Ayton kā Dončiču
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-19 15:10, pirms 6 gadiem
Domāju, ka par pirmo piku viņi varētu dabūt arī riktīgi labu, gatavu basketbolistu, tādu kā J. Noā vai pat Treju Bērku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-19 15:55, pirms 6 gadiem
James tak būs FA, kāds vēl nafig treids ?

     [+] [-]

, 2018-05-19 17:48, pirms 6 gadiem
DoOrDie rakstīja: James tak būs FA, kāds vēl nafig treids ?
Džeimsam ir PO uz nākošo sezonu ap 35 mil

     [+] [-]

, 2018-05-19 17:50, pirms 6 gadiem
eduards_buss_1642849976044084 rakstīja: Suns var tēmēt vai nu uz Leonardu vai arī uz James bet ar tikai 1 draftu būs par maz , lai tādu treidu nokārtot , būs jāšķiras vēl no kāda līdera.
Suns katrā ziņā nepredentē uz Kawhi.Kawhi ies spēlēt uz lielajām pilsētām.PHX nav LA vai NY.Un Bostona ar Phili var pārsist visus Suns piedāvājumus.

     [+] [-]

, 2018-05-21 10:28, pirms 6 gadiem
Jēga draftēt Dončiču ja viņš vēl nespēlēs NBA?