Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hovardam atgriešanās spēle Losandželosā: cik viesmīlīga būs "Lakers"?

Hovardam atgriešanās spēle Losandželosā: cik viesmīlīga būs "Lakers"?
Dvaits Hovards
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos dosies 11 komandas. Īpaša šī nakts spēle būs Hjūstonas "Rockets" centram Dvaitam Hovardam, kurš aizvadīs šosezon pirmo spēli "Staples Center" arēnā pret Losandželosas "Lakers" vienību. Atgādināsim, ka Hovards aizvadīto sezonu pavadīja "Lakers" rindās, tomēr tā neizvērtās veiksmīga. Spēles sākums agrā ceturtdienas rītā - plkst. 5.30 pēc Latvijas laika.

Dvaits Hovards pagājušo 2012./13.gada sezonu "Lakers" (bilance 18-35, 14.vieta Rietumu konferencē) rindās aizvadīja nestabili - ar kritumiem un kāpumiem. Vispirms sezonas sākumā Hovards nebija atguvis sportisko formu pēc muguras operācijas, arī komandai nesekmējās spēle, bet viss noslēdzās ar zaudējumu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Nu viens no līgas labākajiem centriem Hjūstonas "Rockets" (36-17, 3.v. Rietumu konferencē) rindās šosezon aizvadīs pirmo maču bijušās komandas līdzjutēju priekšā "Staples Center" arēnā. Hovards, kurš starpsezonā noslēdza līgumu ar "Rockets" uz četrām sezonām par 88 miljoniem ASV dolāru, šosezon pirmajās divās spēlēs pret "ezerniekiem" vidēji guvis 17,5 puntus un iekrājs 11,0 atlēkušās bumbas.

"Raķetes", kuras izcīnījušas uzvaras pēdējās septiņās spēlēs, abu komandu pirmajā sezonas cīņā cieta neveiksmi ar 98:99. Tieši Hovarda teicamais sniegums pēdējos mačos ir bijis viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ izcīnītas septiņas uzvaras pēc kārtas. Centrs panākumu sērijas laikā vidēji guvis 24,7 punktus, realizēdams 60,0% no izmestajiem metieniem. Viņš tāpat arī izcīnījis 12,1 atlēkušo bumbu un nobloķējis 2,1 pretinieku metienu.

Hjūstonas vienība, kas uzvarējusi sešās no pēdējām septiņām izbraukuma spēlēm, ar maču pret "Lakers" uzsāks piecu izbraukuma maču sēriju, kuras laikā jātiekas ar trim no pašreiz septiņām spēcīgākajām Rietumu konferences vienībām. Kevina Makheila vadītajiem vīriem gaidāmas cīņas pret "Warriors", "Suns" un "Clippers" komandām.

Sešas uzvaras pēdējās septiņās izbraukuma cīņās hjūstoniešiem izdevies gūt lielā mērā pateicoties augstajai metienu precizitātei no tālās distances - "Rockets" vienība no tālās distances realizējusi 36,8% izmesto trejaču. Tas ir augstāks rādītājs par to, kādu komandu šosezon sasniegusi savā laukumā (vidēji 35,5% realizēto tālmetienu savā laukumā).

Jāuzsver, ka "Lakers" vienība, kas šosezon ir viena no Rietumu konferences pastarītēm, "Staples Center" arēnā zaudējusi pēdējās septiņās spēlēs pēc kārtas. Komanda kopumā pēdējās 15 mājas spēlēs guvusi vien divas uzvaras, bet sezonas kopējā bilance savu skatītāju priekšā ir 8-16.

Pirms "All Star" pārtraukuma Maika D'Antoni vadītie basketbolisti savā laukumā 13.februāra mačā atzina Oklahomsitijas "Thunder" pārākumu ar 103:107. "Lakers" gūt uzvaru pat nepalīdzēja Kendela Māršala lieliskais sniegums. Saspēles vadītājs guva 14 punktus, izdalīja 17 rezultatīvas piespēles (atkārtots karjeras rekords) un iekrāja septiņas atlēkušās bumbas (karjeras rekords).

"Ezerniekiem" mačā pret "Thunder" nesekmējās ar soda metienu realizāciju, jo viņi realizēja vien 13 no 22 izmestajiem metieniem (59,1%). Tāpat arī "Lakers" izsēja 10 punktu pārsvaru, kas komandai bija pirms spēles pēdējās ceturtdaļas.

Atgādināsim, ka "Lakers" savā laukumā izcīnījusi sešas uzvaras pēdējās septiņās cīņās pret Hjūstonas vienību. Ja tiks izcīnīta septītā uzvara pēdējās astoņās spēlēs, Losandželosas basketbolistiem izdosies pārtraukt triju zaudējumu sēriju.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 22

  • 11


  +2 [+] [-]

, 2014-02-19 21:55, pirms 10 gadiem
visdrīzāk pāries pāri bez liekas nostaļģijas