Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bijušais Kuruca komandas biedrs Durents atzīts par nedēļas labāko spēlētāju

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Bijušais Kuruca komandas biedrs Durents atzīts par nedēļas labāko spēlētāju
Kevins Durents. Foto: AFP/Scanpix.ee

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) nosaukti pagājušās nedēļas labākie spēlētāji. Austrumu konferencē par labāko atzīts Rodiona Kuruca iepriekšējā kluba Bruklinas "Nets" līderis Kevins Durents, kamēr Rietumos par MVP atzīts Portlendas "Trail Blazers" aizsargs Deimiens Lilards.

Durents par nedēļas labāko atzīts 27. reizi karjerā, taču pirmo reizi tas noticis Bruklinas "Nets" kreklā. Durents pagājušajā nedēļā aizveda "Nets" līdz 3-0 bilancei, izcīnot uzvaras pār "Nuggets", "Knicks" un "Magic". Divkārtējais NBA čempions šajās spēlēs vidēji guva 34 punktus, savāca 5,3 atlēkušās bumbas un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles. Bruklinas "Nets", kas 14 spēlēs izcīnījusi astoņas uzvaras, ieņem piekto vietu konferencē un pagājušajā nedēļā pielika punktu Džeimsa Hārdena sāgai Hjūstonā, iemainot viņu no "Rockets". Pretējā virzienā Bruklina aizsūtīja vairākas drafta izvēles, kamēr spēlētāju vidū, kas tika aizmainīti no "Nets" bija arī Rodions Kurucs.

Rietumos tikmēr par labāko atzīts Portlendas "Trail Blazers" līderis Deimiens Lilards, ar kura palīdzību Portlenda pagājušajā nedēļā izcīnīja trīs uzvaras četrās spēlēs. Lilards vidēji spēlē izcēlās ar 30,3 punktiem, 5,3 atlēkušajām bumbām un 7,3 rezultatīvajām piespēlēm, četru spēļu laikā neaizmetot garām nevienu sodiņu. Portlendas ilgadējais līderis nu panācis Klaidu Dreksleru ar desmit nedēļas labākā spēlētāja balvām, kas ir "Trail Blazers" rekords.
Arī Portlenda ieņem piekto vietu savā konferencē, 13 spēlēs izcīnot astoņas uzvaras

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/blazers/damian-...
https://www.nba.com/nets/news/2021/...