Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Cīņu priekšlaikus pabeigušais Entonijs Deiviss nešaubās par savu dalību pārspēlē

Agris Suveizda

Cīņu priekšlaikus pabeigušais Entonijs Deiviss nešaubās par savu dalību pārspēlē
Entonijs Deiviss. Foto: AP/Scanpix

Losandželosas "Lakers" Nacionālās basketbola asociācijas regulāro sezonu pabeidza ar uzvaru izbraukumā pār Ņūorleānas "Pelicans" (124:108), Rietumu konferencē ieņēma astoto vietu un parīt pārspēlē par 7. pozīciju ciemosies tieši pie "Pelicans".

Ceturtās ceturtdaļas vidū viens no "Lakers" līderiem Entonijs Deiviss centās pielabot komandas biedra neprecīzo metienu, taču Lerijs Nenss gaisā viņu pagrūda mugurā. Pārkāpums netika fiksēts, Deiviss aizmeta garām un regulāro sezonu gurna un muguras spazmu dēļ pabeidza mediķu aprūpē. "Nav nekādu šaubu, ka pārspēlē spēlēšu," pēc mača žurnālistiem sacīja garais spēlētājs.

"Kontakts notika gaisā, un tā, protams, bija bīstama spēle no Nensa puses. Taču zinu, ka viņš nav netīrs spēlētājs," sacīja Deiviss, kurš pauda, ka būtu turpinājis cīņu par spīti sāpēm, ja rezultāts būtu bijis līdzvērtīgāks – tobrīd "Lakers" bija 21 punkta pārsvars.

31 gadu vecais Deiviss pret savu iepriekšējo komandu atzīmējās ar 30 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām un visā sezonā vidēji 35,5 minūtēs tika pie 24,7 punktiem, 12,6 atlēkušajām bumbām, 3,5 piespēlēm, 2,3 bloķētiem metieniem, 1,2 pārtvertām bumbām un 2,1 kļūdas. Deivisam šī bija 76. spēle regulārajā sezonā, labodams karjeras rekordu – līdz šim bija divas sezonas ar 75 spēlēm. Deivisam rit ceturtā sezona piecu gadu līgumā par 190 miljoniem ASV dolāru.

Ņūorleānas "Pelicans" un Losandželosas "Lakers" pārspēles uzvarētāja izslēgšanas spēlēs tiksies ar Rietumu konferences otrās vietas ieguvēju un pašreizējo čempioni Denveras "Nuggets". Zaudētājai mājās būs jātiekas ar Sakramento "Kings" un Goldensteitas "Warriors" pāra uzvarētāju, un pēdējās pārspēles veiksminiece tiksies ar Rietumu konferences pirmo izsēto komandu Oklahomsitijas "Thunder".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...