Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

ASV vadošais infektologs: "Profesionālās līgas iespējams pabeigt tikai bez skatītājiem"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ASV vadošais infektologs: "Profesionālās līgas iespējams pabeigt tikai bez skatītājiem"
Foto: Patrick Smith/AFP/Scanpix

ASV vadošais infektologs un viena no cīņas ar koronavīrusu "sejām" Entonijs Fauči intervijā sociālās vietnes "Snapchat" žurnālistam Pīteram Hembijam atklājis, ka Ziemeļamerikas lielākās profesionālā sporta līgas ir iespējams pabeigt tikai un vienīgi ievērojot stingrus drošības pasākumus.

"Ir veids kā to [pabeigt sporta līgas - aut. piez.] izdarīt - stadionos un arēnās nevarētu atrasties skatītāji, kā arī sportistiem būtu stingras uzraudzības apstākļos jāuzturas lielās viesnīcās, ievērojot visus drošības pasākumus, lai tie neinficētu savus ģimenes locekļus un citus sportistus. Tāpat sportistus būtu katru nedēļu jāpārbauda," izteicās Fauči, kurš koronavīrusa pandēmijas izplatības laikā sniedzis padomus arī ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Fauči īpašu uzmanību veltīja Augstākās beisbola līgas (MLB) un Nacionālās futbola līgas (NFL) norises jautājumam, izsakot viedokli, ka spēles raisītu pietiekamu interesi, lai tās cilvēki vērotu televīzijā. Fauči atklāja, ka īpaši vēlētos atkal redzēt spēlējam beisbola Pasaules sērijas čempioni Vašingtonas "Nationals".

Jāatzīmē, ka pagājušajā nedēļā Setonholas Universitātes Stilmena biznesa fakultātes veiktajā pētījumā 72% no aptaujātajiem amerikāņiem nevēlētos sporta pasākumus apmeklēt, kā tas bija ierasts līdz šim, ja sezonas atsāktos vasarā. Tikai 13% respondentu izteica vēlmi pasākumus apmeklēt.

"Gluži kā visas pārējās līgas, mēs izskatās visus iespējamos scenārijus un gribam būt gatavi, kad vien saņemsim zaļo gaismu. Un šai zaļajai gaismai jābūt nepārprotamai, jo var gadīties, ka valstī būs vietas, kur jau varēs spēlēt, un vietas, kurās tas vēl nebūs iespējams," iepriekš izteicās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komisārs Gerijs Betmens, piebilstot, ka NHL nebūtu problēmu sezonu pabeigt vasarā. Līdzīgās domās par "zaļo gaismu" bija Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisārs Ādams Silvers.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/espn/story/_/i...

     [+] [-]

, 2020-04-15 20:12, pirms 4 gadiem
Apkopojot visu pēdējā laika informāciju, šķiet, ka lēmums ir pieņemts, pamazām tiek gatavota sabiedrība - aprīļa beigās paziņos, ka maijs paredzēts treniņprocesam un jūnija sākumā atsākas sezonas NBA, NHL bez skatītājiem

     [+] [-]

, 2020-04-15 20:43, pirms 4 gadiem
Nu es domāju,ka Latvijas sabiedrība samierināsies ar šo lēmumu, lai cik arī skumji nebūtu tagad NBA skatīties tikai digitāli

     [+] [-]

, 2020-04-15 20:58, pirms 4 gadiem
jāuzturas lielās viesnīcās, ievērojot visus drošības pasākumus, lai tie neinficētu savus ģimenes locekļus un citus sportistus.
kaut kā nelīmējas.
vai drīzāk nebūtu - inficēties no ģimenes locekļiem un pēcāk inficēt citus sportistus?