Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dragičs: "Dalasā man piedāvāja karsēja lomu – es vēl gribu un varu spēlēt"

Agris Suveizda

Dragičs: "Dalasā man piedāvāja karsēja lomu – es vēl gribu un varu spēlēt"
Gorans Dragičs. Foto: FIBA

Luka Dončičs un Gorans Dragičs šovasar sekmēja Slovēnijas kvalificēšanos Pasaules kausa kvalifikācijas nākamajam posmam, un slovēņu fani cerēja abus redzēt kopā spēlējam arī Nacionālās basketbola asociācijas komandā Dalasas "Mavericks". Tomēr nekā – 36 gadus vecais veterāns Dragičs izvēlējās Čikāgas "Bulls", parakstot vienas sezonas līgumu par 2,9 miljoniem ASV dolāru.

"Runājām arī ar Dalasu, kura piedāvāja man līgumu, bet es to nepieņēmu, jo viņi bija iedomājušies, ka es spēlētu tikai vienu spēli un tad piecas sēdētu. Es tā negribu," portālam Večer.com pauda saspēles vadītājs. "Nezinu, kādēļ viņi gribēja tādu lomu, tas jums jājautā viņiem (smejas)."

"Nebiju gatavs pieņemt ko tādu, jo uzskatu, ka joprojām mierīgi varu spēlēt 20 minūtes. Čikāga bija pilnīgi atšķirīga izvēles iespēja – viņiem mani ļoti vajag, un viņi grib, lai es spēlēju. Domāju, ka vēl neesmu gatavs beigt karjeru, lai tikai sēdētu uz soliņa karsēja lomā un iedrošinātu komandas biedrus," turpināja Dragičs, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvja Toronto "Raptors" un Bruklinas "Nets". Bruklinā viņš nokļuva februārī un aizvadīja 16 spēles, sešas sākot starta pieciniekā un vidēji 26,5 minūtēs sakrājot 7,3 punktus, 4,8 rezultatīvas piespēles, 3,2 atlēkušās bumbas un 2,1 kļūdu.

Pēc "EuroBasket 2017" beidzis karjeru izlasē, jūnijā Dragičs īslaicīgi tajā atgriezās, lai kopā ar Dončiču un brāli Zoranu spēcīgā sastāvā palīdzētu Slovēnijai gūt svarīgas uzvaras pār Horvātiju (97:69 mājās) un Zviedriju (84:81 viesos). Dončičs izcēlās ar vidēji 26,0 punktiem, 9,0 atlēkušajām bumbām, 8,0 rezultatīvām piespēlēm, 4,0 kļūdām un 2,0 pārtvertām bumbām, bet Gorans Dragičs bija komandas otrais līderis ar vidēji 19,5 punktiem, 2,5 rezultatīvām piespēlēm, 2,5 atlēkušajām bumbām un 1,5 kļūdām. Augustā Slovēnija nākamo posmu sāks ar mājas spēli pret Igauniju un izbraukumu uz Vāciju, kur septembrī piedalīsies arī "EuroBasket 2022" – apakšgrupā jātiekas ar Vāciju, Franciju, Lietuvu, Ungāriju un Bosniju un Hercegovinu. Dragičs sarunā ar Ekipa gan ieteica ar viņu finālturnīrā pārāk nerēķināties: "Pašlaik iespēju nav daudz, jo tas nav atkarīgs tikai no manis. Ja būtu, tad teiktu, ka braukšu un spēlēšu. Lēmuma šobrīd nav un nebūs vēl ilgāku laiku. Tādēļ, ka man ir jāsakārto personīgās darīšanas, jābrauc uz Maiami. Nezinu, cik daudz laika tas viss aizņems."

Dragiča labākās sezonas karjerā bijušas 2013./14. un 2016./17. g., pārstāvot attiecīgi Fīniksas "Suns" un Maiami "Heat". Abās viņš guva vidēji 20,3 punktus, izdarīja gandrīz sešas rezultatīvas piespēles un izcīnīja vairāk par trim atlēkušajām bumbām.

Izmantotie resursi:
https://www.vecer.com/sport/pogovor...
https://ekipa.svet24.si/clanek/kosa...
https://ekipa.svet24.si/clanek/kosa...

     [+] [-]

, 2022-07-13 23:16, pirms 2 gadiem
Nezin kādēļ viņi gribēja tādu lomu? Četri burti - L, U, K un A

     [+] [-]

, 2022-07-14 00:04, pirms 2 gadiem
Karsēju aizmainīja uz Rockets.
Parakstīja Pinsonu viņa vietā.Divi par traku