Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kā spēlē Vasaras līgā?

Kā spēlē Vasaras līgā?
Kaspars Bērziņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Kamēr latviešu basketbola mīļotaji gaida pirmo Kaspara Bērziņa spēli Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Vasaras līgā Lasvegasā, piedāvājam iepazīties ar spēles noteikumiem, pēc kuriem tiek spēlēti šie mači.

Bez Lasvegasas Vasaras līgas, ko organizē pati NBA organizācija, vēl ir arī "Pro Summer League", ko organizē Orlando "Magic", kā arī "Rocky Mountain Revue", ko savukārt rīko Jūtas "Jazz" klubs. Vasaras līgās piedalās spēlētāji, kas draftēti jūnija izskaņā notikušajā jauno spēlētāju izvēles ceremonijā, un var piedalīties spēlētāji, kas līgā spēlējuši ne ilgāk par trim sezonām.

Vasaras līgās basketbolistiem atļauts noteikumus pārkāpt nevis sešas reizes, kā sezonas laikā, bet gan desmit reizes. Kops 2007. gada to mēdz saukt arī par "Grega Odena noteikumu" - centrs Vasaras līgā savā debijas mačā savāca desmit pārkāpumus. Arī komandām ir desmit piezīmju norma - ja to pārkāpj, par katru nākamo piezīmi jāmet divi soda metieni. Tiesa, pēdējās divas mača minūtēs metieni jamet jau pēc diviem pārkāpumiem.

Ja runā par noteikumiem, tad lielākā atšķirība no regulārās sezonas ir tā, ka spēles laiks ir 40 minūtes - kā Eiropā pa desmit minūtēm ceturtdaļā. Puslaikā spēlētāji atpūšas astoņas minūtes, bet iesildīšanās laiks pirms mača katrai komandai ir tikai desmit minūtes. Ja mača uzvarētāja noskaidrošanai nepieciešams pagarinājums, tas ilgst divas minūtes.

Minūtes pārtraukumi būs katras ceturtdaļas ceturtajā un astotajā minūtē. Katrai komandai ir tiesības pašai pieprasīt vienu 30 sekunžu pārtraukumu.

Izmantotie resursi:
nba.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-13 22:26, pirms 15 gadiem
diezgan intresanti noteikumi...!
, 2009-07-13 22:29, pirms 15 gadiem
Nja... Nesen bija raksts par to ka viena komanda citu komandu vasaras līga uzvarēja pagarinājumā 45minūtes . Tāpēc nesaprotu ka iznākuma var sanākt 45 min ja spēle ir 40min bet pagarinājumā 2min?

P.S. Lai tev veicas Bērziņ!
, 2009-07-13 22:32, pirms 15 gadiem
Paldies par rakstu, daudz nemaz par Vasaras līgu nezināju (noteikumiem.)
Slēpts komentārs: wilwood
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-13 23:09, pirms 15 gadiem
Spele loti atru basketbolu,bez garam izspelem
, 2009-07-13 23:29, pirms 15 gadiem
wilwood rakstīja: veel jau bija kautkaada Liiga, jeb turniiirs, vik ljoti tas ir saistiits ar NBA tieshaam nezinu, bet kur speeles laikaa visulaiku speelee Hiphopu, kuru nedaudz pieklusina sodu metienu laikaa. Liidz ar to arii tiesneshi ljauj speeleet sameeraa briivi
tas varētu būt mans pagalms. tikai hiphop vietā skan roks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
4

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.