Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA vadībā arvien lielāks optimisms par sezonas atsākšanu

Agris Suveizda

NBA vadībā arvien lielāks optimisms par sezonas atsākšanu
Jannis Adetokunbo un Lebrons Džeimss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas valde videokonferencē apspriedusi sezonas atsākšanas iespēju un veselības riskus, un līga tuvāko 2-4 nedēļu laikā grasās padziļināti izpētīt un modelēt dažādus faktorus, lai pēc tam pieņemtu lēmumu par to, vai sezonu varēs vai nevarēs turpināt, vēstīts ESPN mājaslapā.

Komandu īpašnieku un amatpersonu starpā pēc šīs sanāksmes audzis optimisms par sezonas iespējamo atsākšanu, jo līga esot progresējusi iespējamo veselības risku izpētē un minimizēšanā un Spēlētāju arodbiedrība izteikusi atbalstu domai pabeigt sezonu. Sēdes galvenā tēma bija veselības un drošības apstākļi, un līgas komisārs Edams Silvers bilda, ka dažu spēlētāju saslimšanas gadījumi nenozīmētu spēļu automātisku apturēšanu.

Galvenais jautājums paliek, cik liela būtu saslimšanas gadījumu robeža, lai sezonu tomēr nāktos apturēt vēlreiz. Līgas vadība sola tuvāko 2-4 nedēļu laikā kopā ar medicīnas ekspertiem padziļināti sekot veselības situācijas attīstībai visos iesaistītajos reģionos, īpaši pēc ierobežojumu mīkstināšanas, un detalizēti izpētīt citu līgu praksi un pieredzi sezonas atsākšanas mēģinājumos, kā arī rūpīgi modelēt iespējamās situācijas.

Pagaidām gan nav skaidrs, kādā formātā un ar cik komandu dalību sezona varētu atsākties, taču līga paredz, ka jau no pirmdienas varētu tikt atvērtas 22 komandu no 30 treniņbāzes. Sezonas atsākšanas gadījumā tiek paredzēta komandu dzīvošana nometņu veidā vienā vai divās vietās, pašlaik starp variantiem izceļoties Lasvegasai un Volta Disneja atpūtas kompleksam Orlando. Ja tiks nolemts sezonu atsākt, NBA visdrīzāk standartizēs Covid-19 pārbaužu veikšanu.

Dienu iepriekš videozvanā sanāksmi rīkoja Spēlētāju arodbiedrība, kuras prezidents ir Kriss Pols. Sanāksmē, kurā piedalījās arī tādi spēlētāji kā Lebrons Džeimss, Entonijs Deiviss, Kevins Durents, Jannis Adetokunbo, Kavai Lenards, Stefens Karijs, Deimiens Lilards un Rasels Vestbruks, līgas superzvaigznes esot vienojušās par vēlmi atsākt sezonu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-05-13 11:59, pirms 4 gadiem
Ko tur daudz marinēt? Lai tik spēlē.
Daudzi gaida vakcīnu it kā tā ko dotu, izņemot piķi tās radītājiem.