Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kobe Braients. Izcilākais pēc Džordana

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kobe Braients. Izcilākais pēc Džordana
Kobe Braients un Fils Džeksons 2010. gada 25. septembrī ar Lerija O`Braiena vārdā nosaukto NBA čempionu kausu
Foto: AP/Scanpix

"Kobes Braienta nozīme šajā brīdī bija milzīga. Viņš gaidīja šo brīdi visu vasaru, iespējams, visu mūžu. Bija pienācis laiks atbrīvot Mambu," par izšķirošajām minūtēm Pekinas spēļu finālā pret Spāniju grāmatā "Zelta standarts: pasaules līmeņa komandas būvēšana" raksta ASV izlases galvenais treneris Maiks Kžiževskis (Mike Krzyzewsky).

“Tas bija brīdis, kad izjutām lielāko spiedienu trīs gadu laikā. Šajā brīdī tika pārbaudīts un atklāts mūsu raksturs. Kad spēlētāji devās minūtes pārtraukumā, manā galvā šāvās doma, ka šī komanda ir uzvaras cienīga un es tai uzticos. Ir laiks vadīt izspēli un laiks ļaut spēlētājiem spēlēt. Tiklīdz, kā sakļāvāmies kopā pirms atgriešanās laukumā, teicu savai komandai, “Vienkārši ejiet un spēlējiet.”

Ideja par Kobes alter ego, vārdā "Melnā mamba", ir tas, ko Kobe izmanto motivēšanai, lai spiediena brīdī paceltu savu spēli citā līmenī. Kad PBS žurnālists Čārlijs Rouzs (Charlie Rose) intervijā pēc Pekinas man jautāja, ko nozīmē atbrīvot Mambu, atbildēju, “Tas nozīmē, ka mēs uzvarēsim!” Mans darbs kā līderim bija ļaut Kobem justies pietiekami komfortabli, lai viņa instinkti mūs vestu cauri astoņām izšķirošajām minūtēm.

Pirmajā izspēlē pēc minūtes pārtraukuma Kobe devās garāmgājienā, spāņu aizsargiem esot viņam visapkārt. Apzvēru, viņš bumbu grozā dabūja ar gribas spēku. ASV plus četri.

Ceturtdaļas sākumā saņēmis trešo piezīmi, Lebrons (Džeimss) ceturto reizi pārkāpa noteikumus brīdī, kad līdz spēles beigām palika 07:43 minūtes. Jautājums trenerim: vai šajā brīdī viņu jānomaina, lai pasargātu no piektās piezīmes un izstāšanās no cīņas? Šajā brīdī atbilde bija nē. Lebrons jāatstāj laukumā. Viņš trīs gadus strādāja šim brīdim un atļaut viņam spēlēt bija mans veids, kā pastāstīt, ka viņš bauda pilnīgu manu uzticību.

Mūsu nākamajā bumbas kontrolē Kobe no jauna ieskrēja soda laukumā. Šoreiz viņš perimetrā ieraudzīja Deronu Viljamsu un atspēlēja bumbu. Derons trāpīja. ASV plus septiņi.

Pēc netrāpīta spāņu metiena atguvām bumbu un Kobe devās garām trešo reizi, zem groza nogādājot bumbu Dvaita Hovarda gaidošajās rokās, kuras sarūpēja iespaidīgu triecienu grozā no augšas. Trīs dažādi Kobes Braienta garāmgājieni ar trīs dažādiem iznākumiem, visiem atnesot punktus. ASV plus deviņi.

Taču Spānija nebija padevusies. Laukumā otrajā pusē Rūdijs Fernandess iemeta vēl vienu tālmetienu, 06:20 minūtes pirms finālsvilpes samazinot starpību līdz sešiem punktiem.

Mūsu soliņa priekšā Derons piespēlēja bumbu Kobem, kurš nepiesegts stāvēja pie sānu līnijas. Viņa iemestais tālmetiens 06:02 minūtes pirms spēles beigām pabeidza divarpus minūšu posmu, kurā Mamba iemeta vai tieši piedalījās 10 punktu gūšanā pēc kārtas. ASV plus deviņi.”

Pirmais tituls ar “Lakers”: Fils Džeksons, Kobe Braients un Dr. Džerijs Bass 2000. gada jūnijā. Foto: AP/AFP/Scanpix

2002. gada 21. aprīlis – Braients un Šakils O`Nīls divus mēnešus pirms trešā kopīgā titula izcīnīšanas

2008. gada 24. augusts – ASV basketbolisti pēc astoņu gadu pārtraukuma triumfē Olimpiskajās spēlēs

Pekinas spēles kļuva par pagrieziena punktu Kobes spīdošajā karjerā. Viņam aiz muguras bija 12 sezonas pasaules spēcīgākajā līgā, trīs NBA čempiona gredzeni, konflikts ar Šakilu O`Nīlu (Shaquille O`Neale), atsvešināšanās no vecākiem, tiesu darbi par gadījuma rakstura sakariem un neatļautas pārrunas ar “Clippers” treneri Maiku Danlīviju (Mike Dunleavy).

Kobem Braientam bija lemts piepildīt vecāku nepiepildītos sapņus, grāmatā “11 gredzeni” raksta Fils Džeksons (Phil Jackson). “Viņa tēvs Džo Braients bija “Philadelphia 76ers” uzbrucējs. Reiz viņš izteicās, ka spēlē tāpat kā Maģiskais Džonsons, taču NBA nebija gatava viņa atraktīvajai spēlei. Pēc uzspēlēšanas divās citās komandās, viņš pabeidza karjeru Itālijā, kur izauga Kobe.”

“Būdams jaunākais no trīs bērniem (un vienīgais zēns), Kobe bija ģimenes zelta bērns. Viņš pavadīja garas stundas trenējoties, atdarinot (Maikla) Džordana un citu spēlētāju kustības, kuras viņš ieraudzīja no ASV atsūtītajās video kasetēs. Kad viņam bija 13 gadu, ģimene pārcēlās atpakaļ uz Filadelfiju un viņš drīz kļuva par “Lower Merion” vidusskolas zvaigzni. “76ers” toreizējais treneris Džons Lūkass uzaicināja viņu trenēties ar komandu un bija pārsteigts par jaunā spēlētāja drosmi un prasmju līmeni.

Neilgi pēc tam Kobe nolēma izlaist studijas un kļūt par profesionāli, lai gan viņa SAT atzīmes atļāva izvēlēties jebkuru skolu. Džerijs Vests (Jerry West) teica, ka Kobes pirmsdrafta treniņš 17 gadu vecumā bijis labākais, kādu viņš jebkad redzējis. Džerijs 1996. gadā sarīkoja maiņas darījumu ar “Hornets”, lai jauno spēlētāju atlases ceremonijā izvēlētos Kobi ar 13. numuru – tas notika tajā pašā gadā, kad viņš pārvilināja Šaku projām no Orlando ar septiņu gadu un 120 miljonu ASV dolāru līgumu.”

Kobe aizvadīja “Lakers” rindās 20 sezonas pēc kārtas, šajā laikā kļūstot par NBA mīlētāko un nīstāko spēlētāju. Viņa ambīcijas bija kosmiskas – Kobe gribēja izcīnīt desmit titulus un pārspēt Maiklu Džordanu. Fila Džeksona pirmajā sezonā Losandželosā treneris sarīkoja divu zvaigžņu tikšanos, cerot, ka Maikls palīdzēt novirzīt Kobes uzmanību nesavtīgam komandas darbam. Pēc sarokošanās, Kobes pirmie vārdi bija “Zini, es varu tev sadot pa pakaļu spēlē viens pret vienu.”

Džeksons gaidīja Kobes briedumu deviņus gadus. Pirmās nopietnās domstarpības ar Šaku izdevās pārvarēt. Varenais centra spēlētājs iesauca aizsargu par “lielo mazo brāli”, taču ego sadursme nebija beigusies. Par spīti tam, ka “Lakers” izcīnīja trīs titulus pēc kārtas un Kobes attiecības ar pārējiem komandas biedriem uzlabojās, nesaskaņas ar O`Nīlu auga augumā.

2003. gada rudenī Šakils ierosināja Kobem pamainīt spēli un līdz kājas atveseļošanai vairāk paļauties uz komandas biedriem. Kobe atcirta, ka Šakam jāuztraucas par paša, nevis aizsarga pozīciju.

Tas nebija īstais brīdis, kad viņš varēja diktēt savus noteikumus. Četrus mēnešus agrāk Kobe tika arestēts par seksuālu uzmākšanos kādai 19 gadus vecai meitenei. Tas notika Kolorādo pavalsts pilsētā Edvardsā, uz kurieni spēlētājs devās, lai Veilas kūrortā (Vail) veiktu ar klubu nesaskaņotu ceļgala operāciju. Preses konferencē sievas Vanesas klātbūtnē Kobe ar asarām acīs atzina, ka nav izvarojis meiteni, taču stājies ar viņu gadījuma rakstura sakaros.

“Lakers” īpašnieki, Basu ģimene, zvaigznes aizstāvībai nolīga labākos juristus. Gadu vēlāk tiesnesis noraidīja apsūdzību, jo prasības iesniedzēja atturējās no liecības zvērināto klātbūtnē. Tikmēr komandā notika neatgriezeniskas pārmaiņas. Šakils, nedabūjis prasītos 60 miljonus par divām sezonām, tika aiztirgots uz “Miami Heat”, bet dienu vēlāk “Lakers” paziņoja par sadarbības pagarināšanu ar Kobi.

Džeksons neslēpa, ka konflikta laikā bijis Šaka pusē. “Ja “Lakers” būtu jāizvēlas starp divam zvaigznēm, es paturētu Šaku, jo ap viņu būtu vieglāk uzbūvēt čempionu komandu nekā ap Kobi. Tiesa, sezonas gaitā kļuva skaidrs, ka Dr. Bass nebija vienisprātis ar mani. Teicu Dr. Basam, ka Šaka zaudējums nozīmētu atdot vienu titulu jebkuram, kurš iegūtu spēlētāju. Viņš teica, ka ir ar mieru maksāt šo cenu.

Trenera prognoze piepildījās. Divas sezonas vēlāk, 2006. gada jūnijā, O`Nīls palīdzēja “Heat” uzvarēt NBA čempionātā. Džeksons un “Lakers” tikmēr pārdzīvoja grūtus laikus, kuru kulminācija pienāca 2008. gada finālsērijas sestajā spēlē pret “Boston Celtics” – 92:131.

Spēlēšana valstsvienībā – amerikāņi pēc astoņu gadu pārtraukuma triumfēja Olimpiskajās spēlēs – un sešas sezonas bez NBA titula mainīja Kobes uzvedību. Daudz apņēmīgāka bija arī visa komanda, rakstīja Džeksons. “Kad spēlētāji 2008. gada rudenī atgriezās “Lakers” treniņnometnē, viņu acīs dega iepriekš nenovērota uguns. “Nav citas pieredzes, kas vairāk aizskar pašlepnumu, kā iekļūt un zaudēt NBA finālā,” teica Dereks Fišers. “Zaudējums pret “Celtics” piespieda mums visiem pajautāt sev, “Vai mēs patiešām to gribam?”” Atbilde bija pārliecinošs jā.”

Dereks Fišers, Kobe Braients un ASV prezidents Baraks Obama 2010. gada 25. janvārī pieņemšanā Baltajā namā. Foto: SIPA USA/AP/Scanpix

2010. gads un uzvara septītajā finālspēlē pār “Celtics”: Kobem piektais, Džeksonam vienpadsmitais, “Lakers” sešpadsmitais NBA tituls

Kobe Braients un Pau Gazols 2012. gadā Londonā

Kobe Braients 2012. gada augustā Ķīnā

Nākamajās divās sezonās Kobe palīdzēja “Lakers” izcīnīt divus titulus pēc kārtas. 2010. gada finālsērijas septītajā spēlē komanda revanšējās “Celtics”. Kobe nosauca to par “vissaldāko panākumu karjerā”, bet spēlētāji ļāvās nepieredzētām emocijām. Dereks Fišers – Misters Stoiskais – ģērbtuvē izplūda asarās, apskaujot saraudināto Pau Gazolu, bet Džeksons uzsvēra, ka šī uzvara viņam sagādājusi lielāko gandarījumu.

Piektais gredzens nostiprināja Kobes superzvaignes statusu. Būtu netaisnīgi teikt, ka viņš kļuva par labāku spēlētāju nekā Bils Rasels, Oskars Robertsons, Vilts Čemberlens, Karīms Abduls Džabars, Maģiskais Džonsons vai Lerijs Bērds, taču savā laikā viņš bija labākais.

Savrups, savtīgs, egoistisks – Kobe komandas biedriem un treneriem nebija Dieva dāvana. Vienlaikus viņš nebija iedomīgs vai pretīgs. Kobe izturēja pārbaudījumus ar naudu, varu un slavu, visas karjeras garumā izceļoties ar izcilu darba ētiku un nerimtīgu tieksmi pēc sportiskās izcilības. Viņa karjeru apēnoja konflikti un neskaitāmi savainojumi, taču viņš piepildīja daudzus sapņus un atmiņā paliks kā Uzvarētājs.

1 2 41 komentārs

     [+] [-]

, 2016-04-13 14:20, pirms 8 gadiem
Tūliņ sāksies!

  +4 [+] [-]

, 2016-04-13 14:30, pirms 8 gadiem
Nav pat komentāru ,
Vienīgais ko varu pateikt , lielisks basketbolists ,lieliska karjera , kronis visam būtu bijis ,ja aizietu ar titulu !

     [+] [-]

, 2016-04-13 14:40, pirms 8 gadiem
Kobem cepuri nost, mans viens no favourite spēlētājiem, bet nu Amerikāņi jau ar tur dramatizē - kādā jēgā jāpiemin US un Spānijas spēle, tur tak Amerikāņi tikuntā bez Kobes paņemtu viņus, Spāņi tur spirinājās pretī ilgi, bet beigas likumsakarīgas.

Runājot par pašu Kobi, ļoti egoists spēlētājs, cik sezonas mēs visu laiku kritizējām, ka izmet vairāk kā pusi komandas metienu. Domāju, ka Lebrons (kaut man nepatīk) beigās sasniegs vairāk ka Kobe, jo tomēr spēlē uz komandu un pienesums lielāks.

Bet tā protams, Kobes kustības, atlētisms, vienkārši skaisti vērot, basketbola revolucionārs.

  +6 [+] [-]

, 2016-04-13 14:43, pirms 8 gadiem
Kobe vienmēr ir ticējis sev un saviem spēkiem, tāpēc arī tagad ir ar pieciem gredzeniem un apsteidzis Džordanu gūtajos punktos karjerā. Vienmēr bijis man favorīts, lai vai ko pa viņu teiktu. LEĢENDA!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-13 14:44, pirms 8 gadiem
Kobe izturēja pārbaudījumus ar naudu, varu un slavu, visas karjeras garumā izceļoties ar izcilu darba ētiku un nerimtīgu tieksmi pēc sportiskās izcilības.

Ja atmiņa neviļ bija tiesu darbi par uzmākšanos
Lielisks spēlētājs, žēl, ka "mambas atbrīvošana" reti bija redzama pēdējā sezonā.

     [+] [-]

, 2016-04-13 14:45, pirms 8 gadiem
TaylorG rakstīja: Kobe vienmēr ir ticējis sev un saviem spēkiem, tāpēc arī tagad ir ar pieciem gredzeniem un apsteidzis Džordanu gūtajos punktos karjerā. Vienmēr bijis man favorīts, lai vai ko pa viņu teiktu. LEĢENDA!
paskaties cik sezonas MJ spēlēja un tad salīdzini scoring listu.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-13 14:49, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: paskaties cik sezonas MJ spēlēja un tad salīdzini scoring listu.
Tapēc, jau tas ir scoring lists, nevis points per game list.!
Scoring listā neskatās aizvadītās spēles, kuras nemitīgi kāds mēģina uzsvērt, arī tu.
Leģenda, jāspēj tas pieņemt ikvienam, un tiem kuriem viņš nepatika, jāspēj norīt tas kamols, jo LEĢENDA un cilvēks, par kuru vēl pēc 20-30 gadiem runās viņš noteikti ir un būs.

  +6 [+] [-]

, 2016-04-13 14:52, pirms 8 gadiem
Beidzot kāds sakarīgs raksts.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-13 14:52, pirms 8 gadiem
Labākais spēlētājs kopš Džordana!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-13 14:57, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Kobem cepuri nost, mans viens no favourite spēlētājiem, bet nu Amerikāņi jau ar tur dramatizē - kādā jēgā jāpiemin US un Spānijas spēle, tur tak Amerikāņi tikuntā bez Kobes paņemtu viņus, Spāņi tur spirinājās pretī ilgi, bet beigas likumsakarīgas.

Runājot par pašu Kobi, ļoti egoists spēlētājs, cik sezonas mēs visu laiku kritizējām, ka izmet vairāk kā pusi komandas metienu. Domāju, ka Lebrons (kaut man nepatīk) beigās sasniegs vairāk ka Kobe, jo tomēr spēlē uz komandu un pienesums lielāks.

Bet tā protams, Kobes kustības, atlētisms, vienkārši skaisti vērot, basketbola revolucionārs.
Viss atkarīgs no tā, ko mēs uzskatām ar vārdiem "sasniegs vairāk". Ja kaut kādus individuālos rekordus, tad jā - varbūt. Ja runa ir par čempionu gredzeniem, tad stipri šaubos, jo tad viņam līdz karjeras beigām jāsavāc vēl 4 tituli, kas principā ir mission impossible.

Bet Kobe jā - kā jau rakstā teikts - mīlētākais un nīstākais spēlētājs vienlaicīgi. Nevienu neatstāja vienaldzīgu. Vienmēr esmu viņu kritizējis un nekad nav paticis šis spēlētājs(tāpat kā Lebrons), taču tas, ko viņš ir sasniedzis, kā viņš to ir sasniedzis un visas tās viņa izcilās basketbolista īpašības - tas ir kosmoss un fantastika.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-13 15:00, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Kobem cepuri nost, mans viens no favourite spēlētājiem, bet nu Amerikāņi jau ar tur dramatizē - kādā jēgā jāpiemin US un Spānijas spēle, tur tak Amerikāņi tikuntā bez Kobes paņemtu viņus, Spāņi tur spirinājās pretī ilgi, bet beigas likumsakarīgas.

Runājot par pašu Kobi, ļoti egoists spēlētājs, cik sezonas mēs visu laiku kritizējām, ka izmet vairāk kā pusi komandas metienu. Domāju, ka Lebrons (kaut man nepatīk) beigās sasniegs vairāk ka Kobe, jo tomēr spēlē uz komandu un pienesums lielāks.

Bet tā protams, Kobes kustības, atlētisms, vienkārši skaisti vērot, basketbola revolucionārs.
ja teiksim tu vai kāds "parasts" vefa spēlētājs tā darītu, vins jau pēc pāris epizodēm būtu uz rezervistu soliņa tālākā gala.
Raksturs un ego daudz spēlējis, redzējām, ka ar Hovardu un ko nekas nesanāca, nesaskaņu dēļ.
Vispār virsraksts ir ļoti precīzs - Izcilākais pēc Džordana

  -1 [+] [-]

, 2016-04-13 15:04, pirms 8 gadiem
Mans viedoklis, nu sava veida parāds viņam ir pret Eiropu, kurā ir audzis savulaik, nu kas kait viņam uzspēlēt Barcelonā vai kādā līdzīgā klubā, kaut vai Milānā sliktākā gadījumā!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-13 15:07, pirms 8 gadiem
vf rakstīja: Mans viedoklis, nu sava veida parāds viņam ir pret Eiropu, kurā ir audzis savulaik, nu kas kait viņam uzspēlēt Barcelonā vai kādā līdzīgā klubā, kaut vai Milānā sliktākā gadījumā!
Lai nu kurš, bet Kobe, manuprāt, vismazāk kādam vēl ir kaut ko parādā... Taču piekrītu - varēja jau pēdējo sezonu nokapāt savā Itālijā. Tas tik būtu kaut kas.

     [+] [-]

, 2016-04-13 15:10, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: Kobe izturēja pārbaudījumus ar naudu, varu un slavu, visas karjeras garumā izceļoties ar izcilu darba ētiku un nerimtīgu tieksmi pēc sportiskās izcilības.

Ja atmiņa neviļ bija tiesu darbi par uzmākšanos
Lielisks spēlētājs, žēl, ka "mambas atbrīvošana" reti bija redzama pēdējā sezonā.
Netēlo muļķi, tiesu darbi par uzmākšanos, tik visi saprot, ka uzmācās nejau Kobe.

  -4 [+] [-]

, 2016-04-13 15:14, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Kobem cepuri nost, mans viens no favourite spēlētājiem, bet nu Amerikāņi jau ar tur dramatizē - kādā jēgā jāpiemin US un Spānijas spēle, tur tak Amerikāņi tikuntā bez Kobes paņemtu viņus, Spāņi tur spirinājās pretī ilgi, bet beigas likumsakarīgas.

Runājot par pašu Kobi, ļoti egoists spēlētājs, cik sezonas mēs visu laiku kritizējām, ka izmet vairāk kā pusi komandas metienu. Domāju, ka Lebrons (kaut man nepatīk) beigās sasniegs vairāk ka Kobe, jo tomēr spēlē uz komandu un pienesums lielāks.

Bet tā protams, Kobes kustības, atlētisms, vienkārši skaisti vērot, basketbola revolucionārs.
Spānija tajā spēlē rādīja super sniegumu beigās visas NBA zvaigznes skatījās viena uz otru kurš metīs, bumbu paņēma Kobe un visu nokārtoja. Smieklīgi, ka Lebrons un CP3 izskatījās pēc parastiem ierindas spēlētājiem, kam nav atļauts mest pa grozu!

     [+] [-]

, 2016-04-13 15:18, pirms 8 gadiem
vf rakstīja: Mans viedoklis, nu sava veida parāds viņam ir pret Eiropu, kurā ir audzis savulaik, nu kas kait viņam uzspēlēt Barcelonā vai kādā līdzīgā klubā, kaut vai Milānā sliktākā gadījumā!
Kāda jēga viņam bojāt sev garastāvokli, Eiropā ieliks pie kāda serbu trenera, kobem momentāli ar viņu sāksies konflikts. Viņam tas nav vajadzīgs.
Slēpts komentārs: Manchester Is Forever Blue

     [+] [-]

, 2016-04-13 15:21, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Kāda jēga viņam bojāt sev garastāvokli, Eiropā ieliks pie kāda serbu trenera, kobem momentāli ar viņu sāksies konflikts. Viņam tas nav vajadzīgs.
nu ja labāk aizies vietējā gettiņā ar čaļiem uzmētās

  +5 [+] [-]

, 2016-04-13 15:21, pirms 8 gadiem
Manchester Is Forever Blue rakstīja: Lol viņš ir totāls flops. Karalis Džeimss ir otrais aiz apavu karaļa vai pat pirmais
Karaļi parasti nebēg no savas Karaļvalsts laimi meklēt!

     [+] [-]

, 2016-04-13 15:22, pirms 8 gadiem
One Man Show! rakstīja: Netēlo muļķi, tiesu darbi par uzmākšanos, tik visi saprot, ka uzmācās nejau Kobe.
domā kārtējā golddiga, nevis kartējais stārs kurš var atļauties visu?

     [+] [-]

, 2016-04-13 15:22, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: nu ja labāk aizies vietējā gettiņā ar čaļiem uzmētās
Kā lokauta laikā

     [+] [-]

, 2016-04-13 15:23, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Kā lokauta laikā
nez Biedža uzlaiž strītiņu ar vietējiem čaļiem

     [+] [-]

, 2016-04-13 15:24, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: nez Biedža uzlaiž strītiņu ar vietējiem čaļiem
AB regulāri spēlē sodmetienus uz pietupieniem

  -3 [+] [-]

, 2016-04-13 15:28, pirms 8 gadiem
Beidzot šitas bullcrap bus beidzies.A to apnika tā viņa tūre last game at ...

  -2 [+] [-]

, 2016-04-13 15:28, pirms 8 gadiem
Manchester Is Forever Blue rakstīja: Lol viņš ir totāls flops. Karalis Džeimss ir otrais aiz apavu karaļa vai pat pirmais
tu esi flops 😃.

     [+] [-]

, 2016-04-13 15:29, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Beidzot šitas bullcrap bus beidzies.A to apnika tā viņa tūre last game at ...
Un tu ari esi flops 😃.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-13 15:33, pirms 8 gadiem
Viņš pēc karjeras visu nospēlēs un strādās picērijā, tā pareģoja Vanga 1965. gadā

     [+] [-]

, 2016-04-13 15:37, pirms 8 gadiem
Un ko viņš pēc karjeras? Nyk treneris moš

  -1 [+] [-]

, 2016-04-13 16:26, pirms 8 gadiem
Tas ir taaa pat kaa LBJ peec Kobes...visi 3 vinji ir veeraa njemami basketbolisti...

     [+] [-]

, 2016-04-13 16:44, pirms 8 gadiem
Jau 90'to gadu beigās man viņš nereāli besija ārā, bet tas vairāk, jo drāza manas mīļākās komandas, tas tā Bet leģenda gan ir, jā.

  -4 [+] [-]

, 2016-04-13 16:51, pirms 8 gadiem
Manās acīs IZCILĀKAIS kāds jebkad spēlējis basi! Lielākais respekt Kobem, visu laiku labākais izšķirošo metienu realizētājs un īsts komandas vilcējs!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-13 18:05, pirms 8 gadiem
DainixDT rakstīja: Manās acīs IZCILĀKAIS kāds jebkad spēlējis basi! Lielākais respekt Kobem, visu laiku labākais izšķirošo metienu realizētājs un īsts komandas vilcējs!
Piekrītu ka viņš ir labakais komandas vilcejs kāds jebkad bijis (wilts neskaitās), jo neviens cits nav varejis iemest 81 punktu spelē, vai moments kas man liekas pat izcilaks par to ir 62 3 ceturdaļās pret 61 punktu dallasai, kas manuprat nekad netiks atkārtots

     [+] [-]

, 2016-04-13 18:16, pirms 8 gadiem
enzo360 rakstīja: Piekrītu ka viņš ir labakais komandas vilcejs kāds jebkad bijis (wilts neskaitās), jo neviens cits nav varejis iemest 81 punktu spelē, vai moments kas man liekas pat izcilaks par to ir 62 3 ceturdaļās pret 61 punktu dallasai, kas manuprat nekad netiks atkārtots
Un tā Kobes rekordu sērija ar 40+ punktiem entās spēles pēc kārtas....

     [+] [-]

, 2016-04-13 18:23, pirms 8 gadiem
Man vēl patīk moments kurā Kobe uzņemas visu uz sevi un izvelk fantastisku neizšķirtu pret Raptors ar 3 trīspunktniekiem un tad arī overtaimā iemet izšķirošo metienu...
https://www.youtube.com/watch?v=A2J...

Un Kobes fantastiskais metiens pret Heat un Weidu pēdējā sekundē...
https://www.youtube.com/watch?v=b-3...

https://www.youtube.com/watch?v=qnH...
1 2 41 komentārs