Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Durentam viesizrāde Losandželosā, "Nets" cīņa pret buļļiem

Durentam viesizrāde Losandželosā, "Nets" cīņa pret buļļiem
Pols Pīrss
Foto: APF/Scanpix

Šonakt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) turnīrā norisināsies divi pēdējie mači pirms 2014.gada Visu zvaigžņu nedēļas nogales pārtraukuma. Kā pirmās divas vienības pulksten 3.00 pēc Latvijas laika Čikāgā laukumā dosies „Bulls” un „Nets”. Savukārt divarpus stundas vēlāk – plkst. 5.30 - „Staples Center” arēnā savstarpējo dueli uzsāks „Lakers” un „Thunder” komandas.

"Nets" mēģinās revanšēties

Žoakimam Noā un Tāžam Gibsonam demonstrējot teicamu sniegumu, Čikāgas "Bulls" (bilance 26-25, 4.vieta Austrumu konferencē) pēc šīs nakts spēles ir iespēja nostiprināties stabilā 4.vietā Austrumu konferencē pirms Visu zvaigžņu nedēļas nogales pārtraukuma. Lai to izdarītu, savā laukumā būs jāpieveic Džeisona Kida vadītā Bruklinas "Nets" (24-26, 7.v. Austrumu konferencē) vienība. Paredzams, ka šovakar laukumā varētu atgriezties Karloss Būzers, kas vēl vairāk palielina "buļļu" izredzes izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas.

Otrdien savā laukumā Čikāgas vienībai ar 100:85 izdevās pieveikt Atlantas "Hawks" komandu, kas atrodas vienu vietu zem "Bulls" Austrumu konferences turnīra tabulā. Čikāgas līderis Noā pret "Hawks" darīja gandrīz visu laukumā, un tas arī atspoguļojās spēles protokolā, jo francūzis iekrāja ceturto "triple-double" karjerā. Viņa kontā bija 19 punkti, 16 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Gibsons sasniedza "double-double", gūdams 24 punktus un izcīnīdams 12 atlēkušās bumbas.

Lai gan "Bulls" basketbolisti šosezon no spēles vidēji realizē vien 42,4% izmesto metienu, pret Atlantu Toma Tibodo vadītie basketbolisti realizēja 50,6% izmesto metienu un kā arī izcīnīja par 29(!) atlēkušajām bumbām vairāk nekā pretinieki (57-28).

Kopš 3.februāra mača Sakramento, kad Noā saņēma diskvalificējošo piezīmi, 28 gadus vecais centrs pēdējos četros mačos guvis vidēji 15,0 punktus, izcīnījis 13,3 atlēkušās bumbas un izdalījis 6,8 rezultatīvas piespēles. Noā, kurš svētdien piedalīsies Visu zvaigžņu spēlē, pret "Nets" vienību pēdējos piecos mačos vidēji sasniedzis "double-double", gūdams 14,8 punktus un izcīnījis 10,8 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Gibsons, kurš abu vienību pirmajā šīs sezonas duelī guva 20 punktus un iekrāja astoņas atlēkušās bumbas, pēdējos trijos mačos vidēji guvis 22,7 punktus un izcīnījis 10,3 atlēkušās bumbas. Komandas aizvadīja savstarpējo spēli Ziemassvētku dienā, un todien krietni pārāka izrādījās Čikāga, kas svinēja uzvaru izbraukumā ar 95:78.

"Nets" vienība uz Čikāgu devusies labā noskaņojumā, jo vakarnakt savā laukumā tai viegli ar 105:89 izdevās pieveikt Šarlotes "Bobcats" klubu. Pols Pīrss bija rezultatīvākais brukliniešu rindās, gūdams 25 punktus (3p. - 5/5). Vismaz 10 punktus "Nets" rindās guva vēl četri spēlētāji. Jāuzsver, ka "Nets" vienība pēdējos 15 regulārā turnīra mačos, kas aizvadīti "Bulls" laukumā, cietusi 12 neveiksmes.

Vai traumu māktā "Lakers" vienība piedzīvos 35.zaudējumu?

Losandželosas "Lakers" (18-34, 14.v. Rietumu konferencē) savā laukumā tik slikti nav spēlējusi ļoti sen. Komanda cietusi sešas neveiksmes pēc kārtas "Staples Center" arēnā, un šonakt pārtraukt zaudējumu sēriju tai būs grūti, jo jāaizvada cīņa pret Rietumu konferences līdervienību Oklahomsitijas "Thunder" (42-12).

Sesto neveiksmi savā laukumā pēc kārtas "ezernieki" piedzīvoja otrdien pret citu Rietumu konferences šīs sezonas pastarīti Jūtas "Jazz". Andra Biedriņa pārstāvētā vienība svinēja panākumu ar 96:79. "Lakers" septiņus zaudējumus pēc kārtas nav piedzīvojusi kopš 1960.gada, kad komanda pārcēlās uz Losandželosu.

Šonakt Losandželosas klubam nevarēs palīdzēt pieci no sešiem rezultatīvākajiem spēlētājiem. Traumas pašlaik dziedē Kobe Braients, Pau Gazols, Niks Jangs, Džodijs Mīkss un Ksavjers Henrī. Daudzo savainojumu dēļ Maikam D'Antoni sezonas gaitā nācies uzsākt mačus ar 26 dažādiem pamatsastāva pieciniekiem.

Iespējams, pret "Thunder" laukumā nedosies arī līgas vecākais spēlētājs Stīvs Nešs, kurš mačā pret "Jazz" laukumā pavadīja vien 17 minūtes, jo otrajā ceturtdaļā sajuta sāpes kājā un mugurā. 40 gadu vecais Nešs šosezon devies laukumā vien 10 mačos, jo lielāko daļu sezonas viņu nomocījusi muguras nerva trauma.

Oklahomsitijas "Thunder" pēdējās sezonās bijis neērts pretinieks "Lakers" vienībai. Ar snaiperi Kevinu Durentu priekšgalā "Thunder" svinējusi uzvaru septiņās no pēdējām deviņām abu vienību savstarpējām cīņām regulārajā turnīrā. Skota Bruksa vadītie basketbolisti šajos deviņos mačos vidēji "ezernieku" grozā sametuši 110,9 punktus.

Durents pēdējā 21 spēlē bijis ārkārtīgi rezultatīvs un precīzs metienos no spēles, vidēji gūdams 35,2 punktu un realizēdams 53,5% izdarīto metienu. Uzbrucējs uzvarā pār "Knicks" (112:100) svētdien guva 41 punktu, bet divas dienas vēlāk - otrdien - līgas rezultatīvākais spēlētājs guva 36 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, palīdzot Oklahomsitijai grūtā cīņā pieveikt Portlendas "Trail Blazers" ar 98:95.

Komandas līderim otrdien labi palīgi punktu gūšanā bija aizsargi Džeremijs Lembs un Redžijs Džeksons. Lembs guva 19, bet Džeksons - 17 punktus. Jāpiebilst, ka "Thunder" vienība, kas realizēja septiņus no 14 trejačiem, mača laikā spēja atspēlēt 13 punktu deficītu.

Durents, kas tika iebalsots Rietumu konferences Visu zvaigžņu spēles pamatpieciniekā, pēdējās trijās regulārās sezonas spēlēs, kuras aizvadītas "Lakers" laukumā, vidēji guvis 37,3 punktus. Abu komandu šīs sezonas pirmajā mačā, kas 13.decembrī norisinājās Oklahomsitijā, Durents guva 31 punktu, bet Rasels Vestbruks, kurš joprojām atlabst pēc ceļgala operācijas, teju sasniedza "triple-double". Viņa kontā bija 19 punkti, 12 rezultatīvas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas. Savukārt Braients tovakar guva vien četrus punktus, taču izdalīja 13 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kuras vienības izcīnīs uzvaras šīs nakts spēlēs?

  • 6

  • 5

  • 1

  • 19