Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Entonijs: "Pirms Vujačičs ieradās Ņujorkā, es viņu ienīdu"

Entonijs: "Pirms Vujačičs ieradās Ņujorkā, es viņu ienīdu"
Karmelo Entonijs
Foto: AP/Scanpix

NBA kluba Ņujorkas "Knicks" līderis Karmelo Entonijs un galvenais treneris Dereks Fišers atzinīgi novērtējuši Sašas Vujačiča iekļaušanos komandā, kā arī viņa palīdzību Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņģim.

"Iepriekš es ienīdu Sašu," Karmelo Entonijs izteicās Ņujorkas laikrakstam "Newsday". "Patiešām ienīdu. Pāris reizes bijām saķērušies laukumā. Viņš bija viens no mazajiem, netīri spēlējošajiem puišiem, kuri sagrābj aiz krekla un uzsit sodu jau pēc svilpes. Vujacičs laukumā runāja savā valodā, un tagad, kad saprotu, ko tieši viņš man teica, pagātnes naids ir vēl lielāks."

Entonijs un Saša Vujačičs agrāk pārstāvēja attiecīgi "Nuggets" un "Lakers" komandas, kuru cīņā pirms astoņiem gadiem Entonija nervi neizturēja un viņš sagrāba slovēņu aizsargu aiz rīkles, tiekot izmests no "play-off" spēles. Karmelo gan atzina, ka Vujačičs šo atgadījumu ar viņu izrunājis uzreiz pēc nonākšanas Ņujorkas komandā, un šobrīd Entonijs ir priecīgs, ka sastāvā ieradies tāds spēlētājs kā Vujačičs.

"Fakts, ka viņš ir manā komandā, ir liels pluss," sacīja Entonijs. "It īpaši, ja zina, cik drosmīgs viņš ir. Saša ir veterāns, viņš saprot, kā jāspēlē basketbols, zina NBA sistēmu. Viņa atrašanās komandā mums ir liela priekšrocība."

Arī "Knicks" trenerim Derekam Fišeram ir saikne ar Vujačiču - abi bija komandas biedri Losandželosā, tādēļ Fišers arī nekautrējās publiski pajokot par karstasinīgā Vujačiča iekļaušanos treniņnometnes darbā un palīdzēšanu jaunajiem "Knicks" spēlētājiem:"Vujačičs kļuvis par Kristapa Porziņģa mentoru? Tas ir nedaudz baisi."

Fišers gan uzreiz arī atzina, ka 31 gadu vecais Vujačičs ir kļuvis daudz nobriedušāks nekā "Lakers" laikos: "Uzskatu, ka viņš ir palīdzējis vairākiem mūsu jaunajiem puišiem labāk saprast, ko mēs cenšamies panākt uzbrukumā. Tas tāpēc, ka Saša jau zina, no kurienes vēlamies izdarīt metienus, un viņš prot saskatīt uzbrukuma pareizās attīstības scenāriju. Saša ir paraugs pārējiem, jo nevilcinās izdarīt brīvu metienu tad, kad tas ir nepieciešams. Tāpat arī mums ļoti noder ne tikai Vujačiča sniegums laukumā, bet arī viņa klātbūtne un balss komandā."

Vujačičs pirmajās divās pārbaudes spēlēs bija "Knicks" pamatsastāva spēlētājs, kas gan mainīsies, atgriežoties Āronam Aflalo. Arī Porziņģis abās devās laukumā jau pirmajā minūtē un, visticamāk, darīs to arī šonakt, kad 2:30 pēc Latvijas laika sāksies spēle pret Filadelfijas "76ers". Tajā piedalīsies arī šogad ar trešo numuru draftā izraudzīties Džalils Okafors, ar kuru Porziņģis spēkojās jau Vasaras līgā, taču šonakt Okaforam droši vien vairāk tomēr sanāks cīnīties ar "Knicks" centru Robinu Lopesu. Savukārt traumas dēļ atkal malā, visticamāk, paliks cits "76ers" garais spēlētājs Nerlenss Noels.

Tikmēr Ņujorkai joprojām jāsatraucas arī par spēka uzbrucēja Kevina Serafina ceļgala traumu, kuras dēļ viņš šonakt varētu nespēlēt. Jāatgādina, ka Porziņģis pirmajās divās NBA pārbaudēs izcēlās ar vidēji gūtiem astoņiem punktiem, sešās atlēkušajām bumbām un 1,5 blokiem, turklāt trāpīja trīs no pieciem tālmetieniem.

"Knicks" pārbaudes spēles

DatumsSpēleVietaSākumsRez.
8.10Knicks-Bauru (Brazīlija)Madison Square Garden (Ņujorka)2:30100:81
10.10Wizards-KnicksVerizon Center (Vašingtona)2:00104:115
13. 10Knicks-76ersMadison Square Garden (Ņujorka)2:30
17.10Knicks-CelticsMadison Square Garden (Ņujorka)2:30
18.10Hornets-KnicksTime Warner Cable Arena (Šarlote)2:00
23.10Celtics-KnicksTD Garden (Bostona)2:30

Spēles sākums norādīts pēc Latvijas laika

Izmantotie resursi:
Sasha Vujacic brings competitive fire to Knicks...
New York Knicks | New York Knicks Team News


, 2015-10-12 14:41, pirms 9 gadiem
Fils nākamo veterānu parakstīs Metu Bārnsu.
, 2015-10-12 14:46, pirms 9 gadiem
visvaldis clinstons rakstīja: Fils nākamo veterānu parakstīs Metu Bārnsu.
Hah! Ja Fišers būs beidzis pucēt Bārnsa sievu.
, 2015-10-12 14:49, pirms 9 gadiem
Vesais18 rakstīja: Hah! Ja Fišers būs beidzis pucēt Bārnsa sievu.
Fils droši vien neapzinās, ka Fišers pucē arī viņa sievu.
, 2015-10-12 16:22, pirms 9 gadiem
Nav vins vienigais
Tgd gan man vins patik to ko vins darija laukuma.Laikam vecums dara savu,un kluvis tads mierigs un pratigs laukuma.Redzesim ko daris,kad sezona saksies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-12 19:22, pirms 9 gadiem
Lai nu veicas gan KP, gan Entonijam, gan Sašam, gan pašam, gan man arī.
, 2015-10-12 21:31, pirms 9 gadiem
Oho... Aldridžs pilnīgi visu morning tip veltījis NYK Kur tik skatās, visur par KP runā.

Citāts par NYK: the first-round pick speaks three languages
Deriks Vaits. Foto: AFP/Scanpix
2

Ceturtās spēles varonis Vaits: "Teicu Porziņģim, ka piesegsim viņu"

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" svinēja otro panākumu izbraukumā, ar 102:88 pārspējot Maiami "Heat", un pirmās kārtas sērijā panāca 3-1. Divarpus minūtes līdz pirmā puslaika beigām savainojuma dēļ spēle priekšlaikus beidzās latviešu garajam spēlētājam Kristapam Porziņģim, kurš laukumu pameta pie 16 punktu pārsvara.
Džamals Marejs. Foto: AFP/Scanpix
18

Marejs danko pāri Lebronam un ar uzvaras metienu izslēdz "Lakers", tālāk arī "Thunder"

Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferencē noskaidrotas jau trīs no četrām otrās kārtas dalībniecēm – tālāk tikušas arī Oklahomsitijas "Thunder" un Denveras "Nuggets", izslēdzot Ņūorleānas "Pelicans" (4-0) un Losandželosas "Lakers" (4-1).
Kristaps Porziņģis spēli pamet priekšlaicīgi. Foto. AFP. Scanpix
53

Satraukums Bostonā: Porziņģis iedzīvojas savainojumā un noslēdz spēli priekšlaicīgi

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlē vien nepilnas 14 minūtes nospēlējis latvietis Kristaps Porziņģis, kurš ceturtajā sērijas spēlē pret Maiami "Heat" iedzīvojās savainojumā. Pagaidām nav skaidra savainojuma nopietnība. Bostonas "Celtics" uzvarēja šo spēli ar 102:88 un nonāca uzvaras attālumā no Austrumu konferences pusfināla.