Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Viljamsona patēvs esot pieņēmis NCAA noteikumiem neatbilstošu 400 tūkstošu maksājumu

Rolands Eliņš

Viljamsona patēvs esot pieņēmis NCAA noteikumiem neatbilstošu 400 tūkstošu maksājumu
Zaions Viljamsons. Foto: AP/Scanpix

ASV basketbola jaunā zvaigzne Zaions Viljamsons jau ilgāku laiku iesaistīts tiesu darbos ar savu bijušo aģentūru, un publicētie tiesas materiāli liecina, ka viņa patēvs 2018. gadā pieņēmis maksājumu 400 tūkstošu dolāru apjomā no kādas Kanādas mārketingas kompānijas. Ja šāds maksājums patiešām noticis, Viljamsons nebija tiesīgs spēlēt NCAA. Viljamsona puse tiesā apgalvo, ka iesniegtie dokumenti ir viltoti.

Zaiona Viljamsona tiesas prāva ir par viņa lauzto līgumu ar savu bijušo aģenti Džinu Fordu. Līgums tika lauzts mēnesi pēc tā noslēgšanas, lai gan tā termiņš bija pieci gadi. Tas notika tieši pirms Viljamsona draftēšanas ar pirmo numuru. Viljamsons iesūdzēja Fordu tiesā, norādot, ka līgums bija nelikumīgs – tas pamatots ar Ziemeļkarolīnas likumu, kas aizsargā sportistus amatierus. Taču Forda tiesā iesniedza atbildes prasību, cenšoties pierādīt, ka Viljamsonam tobrīd nemaz nebija amatiera statusa. Forda pieprasa 100 miljonu dolāru kompensāciju par lauzto līgumu.

Tiesas materiālos tagad pievienotas liecības, ka Viljamsona patēvs Lī Andersons esot pieprasījis un saņēmis 400 tūkstošu dolāru maksājumu 2018. gadā, pretim dodot solījumu, ka Zaions vēlāk noslēgs līgumu ar tieši šo mārketinga aģentūru. Maksājums tika veikts brīdī, kad Zaions bija sācis spēlēt NCAA.

Saskaņā ar NCAA noteikumiem, universitāšu spēlēs piedalās amatieri, nevis profesionāļi, kuri ar basketbola spēli saņem ienākumus, ieskaitot reklāmas līgumu noslēgšanu. Attiecīgi līdz ar šī maksājuma saņemšanu Zaions teorētiski vairs nevarēja piedalīties Djūka universitātes spēlēs. Forda savā prasībā to arī pamato kā iemeslu, kādēļ viņas noslēgtais ilgtermiņa līgums ar Zaionu bija likumīgs.

Zaiona advokāts atbildēja uz iesniegtajām liecībām, nosaucot tās par krāpnieciskām un viltotām. Viņš apgalvoja, ka ne Zaions, ne viņa ģimene nav uzturējusi kontaktus ar tiesas materiālos minētajām prasībām.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/affidavit-...

     [+] [-]

, 2020-07-12 13:50, pirms 4 gadiem
Nebija tiesīgs spēlēt. Vairs jau arī nespēlēs.