Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss: "Manu viedokli nejautāja, Orlando nenēsāšu NBA ieteiktos vēstījumus"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Džeimss: "Manu viedokli nejautāja, Orlando nenēsāšu NBA ieteiktos vēstījumus"
Lebrons Džeimss vidusskolu absolventiem veltītajā pasākumā "Graduate together" 2020. gada 16. maijā. Foto: Reuters/Scanpix

Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss neizmantos NBA ieteiktos sociālā taisnīguma vēstījumus, tā vietā laukumā ejot ar savu vārdu, basketbolists sestdien, 11. jūlijā, pavēstīja tiešsaistes sarunā ar žurnālistiem.

Sagaidāms, ka NBA sezonas atsākšanā varēs piedalīties apmēram 350 basketbolisti. Zināms, ka 285 spēlētāji izvēlējušies kādu no līgas piedāvātajiem 29 vēstījumiem, savukārt 17 basketbolisti izlēmuši startēt ar savu vārdu.

Viņu vidū ir NBA ietekmīgākais spēlētājs Džeimss. “Tā nav necieņa sarakstam, kurš tika piedāvāts spēlētājiem. Nenosodu nevienu, kurš izvēlēsies kādu no ieteiktajiem vēstījumiem. Taču tas īpaši nesasaucas ar manu uzdevumu un mērķi.”

Basketbolistam prātā bijušas citas idejas. “Man patiktu paust savu nostāju mana krekla aizmugurē. Bija pāris ieceres, taču nepiedalījos saraksta veidošanā, kas ir pieņemami. Man nav nekādu iebildumu. Uz mana krekla nav jābūt kaut kam, lai cilvēki saprastu manas domas un darbus.

Džeimsa bijušais komandas biedrs Kails Korvers, kurš tagad pārstāv “Milwaukee Bucks”, nēsās uzrakstu “Black lives matter”, atsaucoties uz “The Undefeated”, ziņo ESPN. Korvers jūnijā teica, ka notiekošās pārmaiņas viņu uztrauc vairāk nekā čempionāts.

Trīsdesmit piecus gadus vecais Džeimss sestdien runāja ar reportieriem, nēsājot melnu beisbola cepuri ar uzrakstu “More than an athlete” (vairāk nekā sportists). Viņš uzsvēra, ka nav gatavojies nespēlēt elpceļu vīrusa vai sociālā taisnīguma kustības dēļ.

“Nekad neienāca prātā, ka varētu nespēlēt brīnišķīgo basketbola spēli, kura pulcē kopā tik daudz cilvēku, kura sagādā prieku un gandarījumu. Priecājos, ka man ir platforma, kurā cilvēki gūst prieku ne tikai no manis un manas komandas spēles, bet arī no lietām, kuras varu darīt ārpus laukuma.

“Varu izmantot savu platformu, izmantot NBA sagādāto laukumu nostājas paušanai, lai turpinātu runāt par notiekošo,” teica Džeimss. “Neapstāšos, kamēr neredzēšu īstas pārmaiņas Melnajā Amerikā – afroamerikāņiem un krāsainajiem (POC – people of color). Ticu, ka varu darīt abas lietas reizē.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +5 [+] [-]

, 2020-07-12 12:42, pirms 4 gadiem
Krāsainajiem🤣😅

     [+] [-]

, 2020-07-12 13:06, pirms 4 gadiem
Respect! 👍

  -1 [+] [-]

, 2020-07-12 13:15, pirms 4 gadiem
LBJ jau visu pateica, kad taisīja intervijas ar Kaperniku kad šamais sāka savus protestus... Un tas viņa kustībai "More than an athlete" iedeva plašāku platformu, kā viņš jebkad būtu vēlējies... Tagad, kad visa cita pasaule ir arī pamodusies viņam nav vairs diži jāiespringst, kā to dara citi, kas vēlas ar šo visu nopelnīt un vairot auditoriju.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-12 13:58, pirms 4 gadiem
Sis viss jau ir kluvis par vienu lielu amerikanu cirku gan ar sportu,gan ar citam nozarem ,kas saistitas ar rasismu.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-12 14:11, pirms 4 gadiem
Aizveries un driblē!

  +3 [+] [-]

, 2020-07-12 17:23, pirms 4 gadiem
Kam pērtiķa viedoklis vajadzīgs? Kas viņš būtu bez baltajiem? Precīzi, nekas!

     [+] [-]

, 2020-07-12 19:12, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Kam pērtiķa viedoklis vajadzīgs? Kas viņš būtu bez baltajiem? Precīzi, nekas!
jep, un saka,ka rasisms Latvijā nav..

  +6 [+] [-]

, 2020-07-12 20:35, pirms 4 gadiem
sapnis rakstīja: jep, un saka,ka rasisms Latvijā nav..
Nevajag jaukt rasismu ar to, kas notiek tagad amerikā, bet ja melnie šauj pār strīpu tad tas jau ir par traku.

Kamēr būs dubultie standarti, kamēr būs šāda makslīga rasisma meklēšana, tikmēr mana nostāja aizvien būs rasistiskāka.

Piedod, ja amerikā izveidotas melno grupas, mēģina tiesā pieprasīt pārskatīt šaha spēli, hokeja ripu, tv melno ekrānu u.c.lietas kuros saskata rasismu, pat futbolbumā redz gadiem bijusi baltā krāsa vairāk, šahā baltie sāk pirmie, nemaz neiedziļinoties ka ir šur tur šaha noteikumi kad melnie sāk.

Kad melniem ir tiesības aziātus saukt par dzelteniem, baltos par baltajiem UN TAS NAV rasisms, bet pateikt melns vai nēģeris, skaitās rasisms TĀ IR DUBULTMORĀLE, daudzās pasaules valsīts Negro ir melna krāsa, TO ŠOBRĪD PRASA MAINĪT, nopietni?

Kad iepriekšējā gadā Nevadā vai teksasā tika nošauts nepilngadīgs puišelis ar koka zaru un to izdarīja melns policis RASISMA nav...kad nogalina entās reizes sodīto, narkomānu tad ir rasisms.

Kad izdomolē veikalus, zog tos tā nav rasisma cīņa. Piedod bet kad vienā podkāstā kur pārmeta kāpēc viens melnais zog cocacola automātu citi melnie to atbalsta jo TĀ ir cīņa ar rasismu jo COLA esot melna!!!!

UN Tu man te kko par rasismu saki? Pat Ekolstons labi pateica - diemžēl bieži paši melnie ir daudz rasistiskāki nekā baltie!

Parādi man vienu valsti pasaulē, kuru melnie ir izveidojuši par civilizētu valsti, paraugu baltajiem, parādi radītos izgudrojumus, ierīces tehniku. Daudzas āfrikas valstis resursu ziņā bagātākas kā Latvija, jautājums KO IDEĀLI melnie dzīvo sliktāk?

Nebūtu es vienā projektā pagājušajā gadā darbojies vienā āfrikas reģionā ievelkot ūdeņus u.c lietas varbūt domātu savādāk, taču pieredze rāda, ka melnie ir rasistiskāki nekā baltie!

  -2 [+] [-]

, 2020-07-13 02:44, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Kam pērtiķa viedoklis vajadzīgs? Kas viņš būtu bez baltajiem? Precīzi, nekas!
Nekas, esi tu, jo pat ja tev nepatīk ko viņš saka vai pauž ar savu rīcību, tu pat tik daudz cik savu viedokli nespēj izteikt, aa es vēl arī aizmirsu, viņš arī ir izcils šī laikmeta basketbolists ar lielu auditoriju, bet kas esi tu?

P.s.
Man nekad Lebrons nav paticis kā cilvēks un daudzas viņa ārpus laukuma darbības ir likušās banālas, kā arī viņa pieņemtie lēmumi saistībā ar basketbolu, bet es respektēju viņa viedokli, un ja man nav pretargumentu, tad vismaz varu izrādīt tik daudz cieņas, ka aizvērties.