Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Cilvēktiesību aktīvists: "Lebrons ir liekulis. Viņu interesē nauda, nevis cilvēktiesības"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Cilvēktiesību aktīvists: "Lebrons ir liekulis. Viņu interesē nauda, nevis cilvēktiesības"
Lebrons Džeimss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Honkongas cilvēktiesību aktīvists Džošua Vons apsūdzējis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzni Lebronu Džeimsu liekulībā pēc tam, kad Losandželosas "Lakers" līderis organizēja grupu "Vairāk nekā tikai balss", kas atbalsta melnādainos vēlētājus.

Honkongas cilvēktiesību protestu līderis Vons minēja Džeimsa reakciju uz Hjūstonas "Rockets" ģenerālmenedžera Derila Morija publiski izteikto atbalstu honkongiešu cilvēktiesību aizstāvjiem un to veidotajiem protestiem pret Ķīnas iejaukšanos Honkongas autonomijā.

Džeimss, kurš salīdzinoši bieži komentē aktuālās norises, toreiz izteicās, ka "Morijs, publicējot tvītu, patiesībā neapzinājās, kādas sekas tas izraisīs NBA. Basketbolists netieši norādīja uz to, ka Ķīna ir mājvieta vairākiem NBA spēlētāju sponsoriem, kā arī Ķīnas tirgus ir viens no svarīgākajiem līgas ienākumu avotiem.

"Džeimss ir liekulis. Viņam esot svarīgi sargāt demokrātiju, taču tikai ASV. Attiecībā uz Ķīnu viņš ne tikai klusē, bet arī "aizver mutes" citiem. Viņš nosauca Moriju par "neinformētu", jo Morijs atbalstīja Honkongas protestus. Viss, kas viņu satrauc ir nauda, nevis cilvēktiesības," savu viedokli pavēstīja Vons.

Kā zināms, tad Morija tvīts Ķīnas veiktā spiediena rezultātā NBA maksāja 150-200 miljonus ASV dolāru. Līgas vadība joprojām ir atteikusies "atvainoties" Ķīnas autoritārā režīma priekšā.

Izmantotie avoti:
https://www.bloomberg.com/news/arti...

  +7 [+] [-]

, 2020-06-12 08:09, pirms 4 gadiem
Pareizi pateica

  +6 [+] [-]

, 2020-06-12 09:11, pirms 4 gadiem
Nu tā jau arī ir.

  +3 [+] [-]

, 2020-06-12 13:42, pirms 4 gadiem
katram, kuram ir kaut vai mm plata rieva galvā to jau sen zināja!

     [+] [-]

, 2020-06-12 15:05, pirms 4 gadiem
Precīzāk būtu teikt ka viņam ir pie kājas Ķīna vai Honkonga, tajā virzienā viņu saista tikai marketings un nauda.
Bet pie kājas ir arī visiem citiem 99%, kas nav saistīti ar Ķīnu. Tāpat kā ikvienam ķīnietim ir pie kājas latviešu problēmas, vai strīdi ar krieviem un Krieviju. Ķīna vēl dīzāk aizstāvēs Krieviju, jo svarīga ir nauda
Savā rajonā LBJ ir pietiekami izteicies, cenšas būt arī neitrāls, bet savu komūnu vienmēr ir atbalstījis, tāpat Kaperniku atbalstīja jau tad, kad notika protests, vēl HBO part to runāja aktīvi, nevis kā tagad lielākā daļa Amerikas pēkšķi pamodusies, ka redz, Kaperniks jau šo sen mums visiem teica...

     [+] [-]

, 2020-06-13 10:41, pirms 4 gadiem
Visiem dirsā neielīdīsi