Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ķīnas TV paziņo, ka joprojām nerādīs NBA spēļu pārraides

Rolands Eliņš

Ķīnas TV paziņo, ka joprojām nerādīs NBA spēļu pārraides
Hjūstonas "Rockets" ģenerālmenedžeris Derils Morijs un Rasels Vestbruks. Foto: AP/Scanpix

Ķīnas televīzija CCTV pārtrauca NBA spēļu pārraides rudenī pēc „Rockets” ģenerālmenedžera ieraksta „Twitter”. Pēc ilgāka laika CCTV šodien izplatīja publisku paziņojumu, komentējot situāciju, kurā kategoriski norādīja, ka tai nav nekādu plānu atsākt NBA spēļu pārraides.

NBA šonedēļ iecēla jaunu izpilddirektoru savai Ķīnas nodaļai. Šajā amatā tika nozīmēts Maikls Ma, kura ģimene ir ļoti ietekmīga Ķīnas mediju tirgū – viņa tēvs Ma Guoli ilgus gadus vadīja CCTV sporta nodaļu. Tika minēts, ka tā ir zīme tam, ka NBA tuvojas atpakaļ savai tirgus daļai Ķīnā, taču Ķīnas CCTV šodien to kategoriski noraidīja.

Paziņojumā „Global Times” medijam, kas ir Ķīnas valdībai pietuvināts medijs, CCTV norādīja, ka tai nav nekādu plānu atsākt NBA spēļu pārraides. Paziņojumā nav nekas minēts par iespējamās sadarbības atjaunošanu vai priekšnosacījumiem, lai to paveiktu.

NBA komisārs Adams Silvers vēl pirms pandēmijas sākuma bija atklājis, ka sadarbības ar Ķīnas sarežģīšanās dēļ līga ir zaudējusi vairāk nekā 300 miljonus dolāru plānotajos ieņēmumos. Šo problēmu dēļ NBA bija spiesta samazināt savus finansiālos plānus nākamajam gadam arī pirms pandēmijas sākuma.

Ķīnas varas iestāžu negatīvā nostāja pret NBA sākās ar Hjūstonas „Rockets” ģenerālmenedžera Derila Morija tvītu pagājušā gada rudenī, kurā viņš izteica atbalstu Hongkongā notiekošajiem protestiem. NBA vadība centās nogludināt situāciju, taču atteicās sodīt Moriju vai arī nosodīt Hongkongas protestus, kā to vēlējās Ķīna.

Šobrīd NBA sezona gan ir pārtraukta, un Ķīnas konflikts vairs nav galvenā problēma, ko līgai jāsaskaras.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...