Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Arodbiedrība aptaujā NBA spēlētājus, vai viņi vēlas turpināt sezonu pandēmijas laikā

Rolands Eliņš

Arodbiedrība aptaujā NBA spēlētājus, vai viņi vēlas turpināt sezonu pandēmijas laikā
Kriss Pols. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāju arodbiedrība sākusi anonīmu aptauju, kurā NBA basketbolistiem uzdod vienu jautājumu – vai viņi vēlas atgriezties laukumā un turpināt sezonu koronavīrusa pandēmijas laikā. NBA pārstāvji pēc ESPN izplatītās informācijas gan publiski uzsvēra, ka formālu aptauju neveido.

NBA sezona šobrīd ir pārtraukta, un līgas komisārs Adams Silvers video konferences zvanā ar arodbiedrības pārstāvjiem norādīja, ka lēmums par tās atsākšanu vai atcelšanu netiks sasteigts. Līgas vadība uzskata, ka tā var atlikt lēmuma pieņemšanu līdz pat jūnija vidum.

NBA arodbiedrība šodien sākusi spēlētāju aptauju, ziņo ESPN. Arodbiedrība aptaujā piedāvā tikai vienu jautājumu, uz kuru tiek gaidīta pozitīva vai negatīva atbilde, proti, vai spēlētājs vēlas atgriezties laukumā šosezon, kamēr vēl turpinās koronavīrusa pandēmija. Spēlētājiem tiek solīts, ka aptauja ir anonīma un basketbolistu sniegtās atbildes paliks tikai NBPA rīcībā.

Paredzams, ka šīs aptaujas rezultāti varētu tikt izmantoti sarunās ar līgas vadību par iespējamo sezonas atsākšanu vai atcelšanu. Tiesa, NBPA oficiālā paziņojumā medijiem norādījusi, ka nav ļāvusi formālas aptaujas veikšanu starp spēlētājiem, attiecīgi noliedzot ESPN ziņoto.

Līgas vadība un arodbiedrība ir vienojusies, ka no maija vidus klubi sāks ieturēt 25% no spēlētāju algām, rēķinoties ar scenāriju, ka sezona tiek atcelta. Saskaņā ar kolektīvo līgumu, spēlētāju algas ir pieskaņotas līgas ienākumiem un spēļu skaitam, un šobrīd, kamēr sezona nav atcelta, algas nav samazinātas, taču, ja sezona tiek oficiāli atcelta vēlāk, nepieciešams pārrēķins un daļēja algu atmaksāšana.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-05-12 23:32, pirms 4 gadiem
Stulbi prasīt pliku jā vai nē bez normāla skaidrojama.
Jā,bet vajadzētu nodrošināt .....
Nē,jo atkal nav testēšanas visiem utt..
Protams,ka lielākā daļa teiks,ka grib turpināt..
NBA negribēs sabojāt tās tēlu atņemot parastajiem cilvēkiem testus..
Bet ja tiek veiktas šādas aptaujas,tad viņi paši īsti nezin ko darīt.