Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lebronam un "Heat" grūta izbraukuma kauja pret kareivjiem

Lebronam un "Heat" grūta izbraukuma kauja pret kareivjiem
Maiami "Heat" basketbolisti
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) laukumos kopumā dosies 26 vienības, aizvadot 13 cīņas. Pēdējo divu gadu līgas čempione Maiami „Heat” ar Lebronu Džeimsu priekšgalā izbraukumā cīnīsies pret rezultatīvo Goldensteitas „Warriors” vienību. Spēles sākums plkst. 5.30 pēc Latvijas laika.

Pašreizējā čempione Maiami „Heat” (bilance 36-14, 2.vieta Austrumu konferencē) cer, ka pēdējā spēlē pirms Visu zvaigžņu nedēļas nogales pārtraukuma būs pilnā sastāvā un ka tai varēs palīdzēt Dveins Veids, kurš pagājušajā spēlē nepiedalījās. Tiesa, komandu pirmajā šīs sezonas savstarpējā duelī Veids bija ierindā, taču Goldensteitas „Warriors” (31-21, 6.v. Rietumu konferencē) tik un tā guva uzvaru ar 123:114.

Pieredzējušais Maiami aizsargs izlaida pagājušās nakts spēli pret Fīniksas „Suns” migrēnas dēļ, tomēr Džeimsa lieliskā snieguma dēļ „Heat” spēja gūt uzvaru izbraukumā ar 103:97. Četrkārtējā līgas MVP kontā bija 37 punkti (metieni no spēles – 12/22) un deviņas izcīnītas atlēkušās bumbas. Džeimss 25 punktus guva otrajā puslaikā, tostarp 14 no tiem mača ceturtajā ceturtdaļā. Uzbrucējs arī veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, pārtvertdams piecas bumbas.

„Heat” līdz ar uzvaru Fīniksā sasniedza 8-6 bilanci mačos, kuros Veids šosezon nav devies laukumā. Tikmēr ar gaidāmās Visu zvaigžņu spēles dalībnieku ierindā Maiami komanda sasniegusi 28-8 bilanci. Veids, kurš pēdējos četros mačos vidēji guvis 21,3 punktus, realizēdams no spēles 62,5% metienu, devies ar komandu uz Ouklendu, tomēr tikai neilgi pirms spēles tiks izlemts, vai viņš dosies laukumā.

Jau pieminētajā abu vienību sezonas pirmajā mačā, kas 2.janvārī norisinājās „Heat” laukumā, Veids guva 22 punktus, bet Džeimss – 26, taču ar to nepietika uzvarai. Pretinieku rindās tovakar divi spēlētāji guva vairāk nekā 30 punktus. Tie bija Stefans Karijs, kurš guva 36 punktus (3p. – 8/15), kā arī iekrāja 12 rezultatīvas piespēles, un Deivids Lī, kura kontā bija 32 punkti un 14 atlēkušās bumbas. Jāpiebilst, ka Džeimss tajā spēlē pieļāva astoņas kļūdas, kas ir viņa sezonas sliktākais rādītājs.

Goldensteitas „Warriors”, kas pēdējos 10 mačos guvusi piecas uzvaras un piedzīvojusi tikpat zaudējumu, pirmdien pārliecinoši ar 123:80 apspēlēja vienu no Austrumu konferences pastarītēm Filadelfijas „76ers”.

Uzbrucējs Marīss Speits, kurš pirms mača pret „76ers” bija guvis vidēji 5,6 punktus, Filadelfijas grozā sameta 32 punktus (metieni no spēles – 12/15). 26 gadus vecais spēka uzbrucējs, kurš iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa, izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas un nobloķēja trīs pretinieku metienus. Ne tikai Speits, bet visa „Warriors” komanda darbojās veiksmīgi aizsardzībā, atļaujot „76ers” no spēles realizēt vien 36,7% izdarīto metienu.

Speitam vajadzēs demonstrēt teju tikpat lielisku sniegumu šonakt pret „Heat”, jo Goldensteitas vienībai nevarēs palīdzēt divi savainotie garā gala spēlētāji – Endrjū Boguts un Džermeins O’Nīls. Paredzams, ka spēka uzbrucējs Lī, kurš aizvadītajā nedēļā pāris spēles izlaida kreisā pleca traumas dēļ, pret Maiami vienību darbosies centra pozīcijā. Arī pret Filadelfiju Marks Džeksons viņu izmantoja centra pozīcijā un tas atmaksājās, jo Lī guva 13 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Komandu četros pēdējos savstarpējos dueļos trīs uzvaras guvusi „Warriors” vienība. Vienīgo zaudējumu šajās četrās cīņās „kareivji” cieta savā laukumā pirms gada, kad piekāpās „Heat” ar 75:92.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 31

  • 13


  -1 [+] [-]

, 2014-02-12 20:32, pirms 10 gadiem
Warriors šobrīd liekas, ir nelielā bedrē. Tāpat kā sezonas sākumā. Viss atkarīgs, kā nospēlēs visa komanda. Pareizāk sakot metēji, Tompsons, un cik labi izdosies Igijam noturēt Džeimsu. Karijs ganjau savus punktus sametīs, un piespēles iedos. Šogad ļoti stabils, tik jācer, ka iemetīs tad, kad vajadzēs.

  -2 [+] [-]

, 2014-02-12 21:27, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Warriors šobrīd liekas, ir nelielā bedrē. Tāpat kā sezonas sākumā. Viss atkarīgs, kā nospēlēs visa komanda. Pareizāk sakot metēji, Tompsons, un cik labi izdosies Igijam noturēt Džeimsu. Karijs ganjau savus punktus sametīs, un piespēles iedos. Šogad ļoti stabils, tik jācer, ka iemetīs tad, kad vajadzēs.
Ja Lebrons kritīs kā veca aita Igija aizsardzības priekšā, tad viennozīmīgi gsw uzvara. To jau parādīja iepriekšējā spēle

  +2 [+] [-]

, 2014-02-12 22:01, pirms 10 gadiem
valjero rakstīja: Ja Lebrons kritīs kā veca aita Igija aizsardzības priekšā, tad viennozīmīgi gsw uzvara. To jau parādīja iepriekšējā spēle
kaa veca aita

kas par skaistu epitetu - malacis, sedies divi!

  -1 [+] [-]

, 2014-02-13 01:32, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Warriors šobrīd liekas, ir nelielā bedrē. Tāpat kā sezonas sākumā. Viss atkarīgs, kā nospēlēs visa komanda. Pareizāk sakot metēji, Tompsons, un cik labi izdosies Igijam noturēt Džeimsu. Karijs ganjau savus punktus sametīs, un piespēles iedos. Šogad ļoti stabils, tik jācer, ka iemetīs tad, kad vajadzēs.
..... un TO sataisīs tam visam klāt. Tas viņu atšķir no labiem PG.

Bet nu kopumā laba nakts. 4 komandas tikai nespēlē... OKC, PHX un vēl divas nezinu kādas