Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Nets" iespēja Toronto pagarināt piecu panākumu sēriju

"Nets" iespēja Toronto pagarināt piecu panākumu sēriju
Pols Pīrss un "Nets" vienība gaidāmajā spēlē pret "Raptors" mēģinās paturpināt uzvaru sēriju
Foto: APF/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā šonakt norisināsies deviņas spēles. Vienā no tām Toronto "Raptors" vienība savā laukumā cīnīsies pret šī mēneša sākumā lieliski spēlējošo Bruklinas "Nets". Mača sākums pulksten 2.00 pēc Latvijas laika.

Visas piecas Atlantijas okeāna divīzijas vienības šo sezonu uzsāka, demonstrējot vāju un nepārliecinošu sniegumu, un joprojām, kad līdz sezonas noslēgumam jāaizvada vēl aptuveni 60% maču, nevienam no pieciem klubiem nav pozitīva uzvarēto-zaudēto spēļu bilance.

Taču pēdējo nedēļu laikā dažas no divīzijas vienībām pamazām sākušas krāt uzvaras un rāpties arvien augstāk Austrumu konferences turnīra tabulā. Divas no šīm "dažām" vienībām ir šīs nakts pretinieces Toronto "Raptors" (bilance 17-17, 4.vieta Austrumu konferencē) un Bruklinas "Nets" (15-21, 7.v. Austrumu konferencē) komandas.

"Raptors" izcīnījusi sešas uzvaras pēdējās astoņās spēlēs, tostarp gūstot četras uzvaras pēdējās piecās savā laukumā aizvadītajās cīņās. Komanda uzlabojusi sniegumu kopš maiņas darījuma, kura rezultātā uzbrucējs Rūdijs Gejs tika aizmainīts uz Sakramento "Kings". Geja aizmainīšanas dēļ viņa vietu Toronto pamatpieciniekā kopš 10.decembra ieņēmis otrgadnieks Terenss Ross. 22 gadus vecais un 198 centimetrus garais uzbrucējs kopš 10.decembra spēles pret "Spurs" guvis vidēji 13,1 punktu, no tālās distances realizējot 46,1% no izmestajiem tālmetieniem. Savukārt "Raptors" kopš tā 10.decembra mača iekrājusi 10-5 bilanci.

Trešdienas uzvarā pār Detroitas "Pistons" (112:91) Ross guva 17 punktus, bet saspēles vadītājs Kails Laurijs bija "Raptors" rezultatīvākais spēlētājs ar 21 gūto punktu. Tikmēr Demara Derouzana kontā bija 19 punkti, bet Jons Valančūns iemeta 16 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

"Nets" vienība uz Toronto devusies ļoti labā noskaņojumā, jo kāds gan vēl spēlētājiem varētu būt noskaņojums pēc tam, kad vakarnakts spēlē, kurai bija nepieciešami divi pagarinājumi, izdevās pieveikt pašreizējo čempioni Maiami "Heat" ar 104:95.

Šons Livingstons Bruklinas labā guva 19 punktus, izcīnīja 11 bumbas zem groziem un izdalīja piecas rezultatīvas piespēles, savukārt Džo Džonsons Maiami grozā pamanījās sabērt 32 punktus, bet Kevins Gārnets iekrāja "double-double", gūdams 12 punktus un iekrādams 10 atlēkušās bumbas.

Neatlaidīga cīņa aizsardzībā ļāvusi Bruklinas vienībai izcīnīt piecus panākumus pēc kārtas. Džeisona Kida trenētā komanda uzvaru sērijas laikā vidēji ielaidusi 90,8 punktus. Savukārt līdz uzvaru sērijas sākuma tā bija izcīnījusi 10 uzvaras 31 mačā un ielaidusi vidēji 102,4 punktus vidēji spēlē.

Piektdienas spēlē "Nets" vienības spēlētāji atļāva Lebronam Džeimsam ar komandas biedriem no spēles realizēt 42,5% izmesto metienu, kas ir līdz šim otrais sliktākais metienu realizācijas procents, ko "Heat" vienība sasniegusi šosezon aizvadītajās 37 spēlēs.

Bruklina uzvaru sērijas laikā ne tikai pamanījusies uzveikt pašreizējo līgas čempioni, bet arī pārtraukt Goldensteitas "Warriors" 10 uzvaru sēriju un apspēlēt bez Rasela Vestbruka spēlējošo Oklahomsitijas "Thunder" vienību.

Šīs sezonas komandu pirmajā duelī, kas 26.novembrī norisinājās Toronto, Endrejs Blačs guva 24 punktus, kaldinot "Nets" uzvaru saspringtā cīņā ar 102:100. Džonsona kontā tajā spēlē bija 21 punkts, bet Pols Pīrss iekrāja 16. Tikmēr "Raptors" rindās labākais ar 27 gūtajiem punktiem bija Derouzans, kurš izcīnīja arī sešas atlēkušās bumbas.

Ar spēli pret Toronto vienību Kida vadītā komanda uzsāks triju spēļu - triju valstu izbraukuma sēriju. Pēc mača pret "Raptors" bruklinieši lidos uz Londonu, lai ceturtdien Lielbritānijas galvaspilsētā aizvadītu spēli pret Atlantas "Hawks". Savukārt ASV "Nets" vienība atgriezīsies 20.janvārī, lai "Madison Square Garden" arēnā cīņā pret "Knicks" noskaidrotu, kura ir pašreiz spēcīgākā Ņujorkas komanda.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 23

  • 16


  +3 [+] [-]

, 2014-01-11 20:37, pirms 10 gadiem
Par Nets interesanti

Kirilenko one of the more underrated offseason signings. Making a difference w/ Nets.
7-3 in games he's played
6-0 when he plays 15+ min

Another keys for the Nets: Joe Johnson. Has to be a catalyst offensively.
Nets 7-3 when he scores 20+ pts
6-11 when he scores <15 pts

Last Nets point: Livingston needs minutes, even when Deron returns.
Nets 8-2 when he plays 30+ minutes.
2-9 when he plays under 20 minutes

So to recap, recipe for Nets to win becoming apparent--
-Keep Kirilenko healthy
-Get Joe Jesus plenty of looks
-Play Livingston big minutes

  +2 [+] [-]

, 2014-01-11 21:50, pirms 10 gadiem
Interesanti ir tas, ka Lebrons raud, ka Kirils esot flopojis. Tad, kad pats flopo visu laiku, tad nekas nav...

  +2 [+] [-]

, 2014-01-11 22:15, pirms 10 gadiem
Izskatās, ka Nets pamazām sāk rāpties ārā no bedres.

  -1 [+] [-]

, 2014-01-12 01:56, pirms 10 gadiem
uz nets 5 koefs??diezgan interesanti