Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis pirmo reizi NBA karjerā laukumā dosies ar uzrakstu latviešu valodā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Porziņģis pirmo reizi NBA karjerā laukumā dosies ar uzrakstu latviešu valodā
Kristaps Porziņģis. Foto: Dallas Mavericks

Dalasas "Mavericks" basketbolisti ceturtdien, 9. jūlijā, vienojās, ka NBA sezonas atsākšanas pirmajās četrās dienās spēlētāju kreklu aizmugurē būs lasāms vārds "Vienlīdzība" (Equality). Katrs spēlētājs nēsās uzrakstu dzimtajā valodā.

Garais spēlētājs Dvaits Pauels sarunā ar Mavs.com pavēstīja, ka komandas izvēle bijusi vienprātīga – Dalasas basketbolisti izvēlējās vienu no 28 līgas ieteiktajām izvēlēm. Jāatzīmē, ka vārds “vienlīdzība” uz spēlētāju krekliem būs redzams sešās dažādās valodās.

Kristaps Porziņģis uz krekla nēsās uzrakstu “vienlīdzība” latviešu valodā. Luka Dončičs nesīs vēsti slovēņu valodā, Huans Barea spāniski, Maksi Klēbers vāciski un Bobans Marjanovičs serbu valodā.

Vārdam “vienlīdzība” piemīt spēcīga vēsturiska nozīme. Tas ietverts oficiālajā Francijas moto “Liberté, égalité, fraternité” (brīvība, vienlīdzība, brālība) un 1958. gadā iekļauts Francijas Trešās republikas konstitūcijā.

Tiek uzskatīts, ka minētais sauklis raksturo trīs krāsas Francijas karogā (trikolorā). Zilā krāsa attēlo brīvību, baltā krāsa simbolizē vienlīdzību, bet sarkanā – brālību. Šai tēmai veltīta arī poļu režisora Kšištofa Kešļovska slavenā kino triloģija “Trīs krāsas”. Visas trīs krāsas redzamas daudzu moderno valstu, tai skaitā ASV un Krievijas karogos.

“Kopējās un individuālās sarunās nonācām pie secinājuma, ka vienlīdzība ir ārkārtīgi svarīga, īpaši pašreizējo notikumu fonā,” teica Pauels. “Puiši, kuri izmantos uzrakstu dzimtajā valodā, atgādinās, ka piedalās sarunā neatkarīgi no pārstāvētās rases, uzskatiem vai reliģijas.”

“Šajā valstī pastāv rasu netaisnības un sistēmiskā rasisma piemēri. Mums jāpiedalās sarunā un jācīnās par vienlīdzību,” pauda basketbolists.

Dalasas komanda Orlando ieradās 8. jūlijā, uzsākot 48 stundu pašizolāciju. Tās laikā spēlētājiem ar vismaz 24 stundu starpību jāsaņem divas negatīvas elpceļu vīrusa analīzes, lai saņemtu atļauju piedalīties oficiālajā treniņnometnē.

“Mavericks” 10. jūlijā plāno sākt treniņus. Katrai komandai atļauts aizvadīt trīs treniņspēles, bet sezonas atsākšana paredzēta 30. un 31. jūlijā.

Izmantotie resursi:
https://www.mavs.com/mavsequality/
https://www.diplomatie.gouv.fr/en/c...
NBA saskaņo saukļus, kurus varēs rakstīt uz...

1 2 52 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2020-07-10 08:54, pirms 4 gadiem
Totāls idiotisms.

  -3 [+] [-]

, 2020-07-10 09:13, pirms 4 gadiem
Vāks...tad jau uzreiz varēja "KOMUNISMS". p.s. un kāds vēl saka, ka sports nav politika.

  -4 [+] [-]

, 2020-07-10 09:20, pirms 4 gadiem
Interesanti, ko vietējie rasisti par to domās?

  +6 [+] [-]

, 2020-07-10 09:20, pirms 4 gadiem
Ei pajoliņi, kā var dusmoties par saukli "vienlīdzība"? Tad, kad paši čīkst par to cik labi citās valstīs dzīvot un cik apbižoti esat Latvijā tad pieprasāt vienlīdzību. Līdz ko kādam citam ir problēma, tad redz nevar pieļaut, ka citiem apstākļi uzlabojas.

  +5 [+] [-]

, 2020-07-10 09:23, pirms 4 gadiem
Forši, malacis Kristaps!

  +5 [+] [-]

, 2020-07-10 09:24, pirms 4 gadiem
ST2 rakstīja: Vāks...tad jau uzreiz varēja "KOMUNISMS". p.s. un kāds vēl saka, ka sports nav politika.
Neviens to nekad nav teicis. Sports ir bizness (vismaz atīstītajās valstīs) un bizness darīs visu lai palielinātu vai saglābtu savus ieņēmumus. Ja tagad ir "izdevīgi" pievērsties sociālajam taisnīgumam tad viņi arī to darīs, lai nodrošinātu līgai PR un ienākumus.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-10 09:25, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ei pajoliņi, kā var dusmoties par saukli "vienlīdzība"? Tad, kad paši čīkst par to cik labi citās valstīs dzīvot un cik apbižoti esat Latvijā tad pieprasāt vienlīdzību. Līdz ko kādam citam ir problēma, tad redz nevar pieļaut, ka citiem apstākļi uzlabojas.
Nu tad lai savus 150 ļjamus sadala visiem vienlīdzīgi. Ou, pareizi, visi būsim vienlīdzīgi, bet citi vienlīdzīgāki

  +3 [+] [-]

, 2020-07-10 09:31, pirms 4 gadiem
ST2 rakstīja: Nu tad lai savus 150 ļjamus sadala visiem vienlīdzīgi. Ou, pareizi, visi būsim vienlīdzīgi, bet citi vienlīdzīgāki
Vienlīdzīga iespēja, nevis vienlīdzīgs iznākums. Diezgan skumji, ka vienīgā lieta, par ko tu spēj domāt vienlīdzības ziņā ir nauda. Tipiska padibenes domāšana, ka nauda ir visiem jāizdala vienādi. Vienādai jābūt iespējai šo naudu nopelnīt, nevis jāgaida atplestām rokām ziedojumi. Varbūt grūti saprast, ja nekad neesi izbraucis no Mazpisāniem, bet pasaulē ir arī citas problēmas, kas skar cilvēku dzīvības.
Slēpts komentārs: ST2

  +3 [+] [-]

, 2020-07-10 09:50, pirms 4 gadiem
ST2 rakstīja: Dorni, nerunāju par naudu, bet liekulību, tāpēc pirmajā komentā arī ironizēju par komunismu, bet tev, četrklasniek, to neuztvert. Un vēl, taviem vārdiem runājot,- vai Kristaps kādam brālim nedod vienādas iespējas? Viņš tak personīgo viedokli pauž?
Kāda vēl tev liekulība? Neviens nesaka, ka tieši Porziņģis nedod kādam vienlīdzīgu iespēju. Porziņģis tur īsti neko nevar pateikt, ja NBA/komanda izlemj k-ko tādu darīt. NBA ir platforma ko skatās miljoniem cilvēku un tā viņi parāda solidaritāti un/vai pievērš uzmanību attiecīgajai problēmai.

  +3 [+] [-]

, 2020-07-10 09:57, pirms 4 gadiem
ST2 rakstīja: Dorni, nerunāju par naudu, bet liekulību, tāpēc pirmajā komentā arī ironizēju par komunismu, bet tev, četrklasniek, to neuztvert. Un vēl, taviem vārdiem runājot,- vai Kristaps kādam brālim nedod vienādas iespējas? Viņš tak personīgo viedokli pauž?
Tas nav KP viedoklis,bet gan komandas..Visiem uz mugurām taču viens un tas pats vārds..

     [+] [-]

, 2020-07-10 09:59, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kāda vēl tev liekulība? Neviens nesaka, ka tieši Porziņģis nedod kādam vienlīdzīgu iespēju. Porziņģis tur īsti neko nevar pateikt, ja NBA/komanda izlemj k-ko tādu darīt. NBA ir platforma ko skatās miljoniem cilvēku un tā viņi parāda solidaritāti un/vai pievērš uzmanību attiecīgajai problēmai.
Viņš var izlemt gan un atsāt Porzingis, bet brīvajā no basketbola laikā intervijās stāstīt un darbos rādīt, ka tiešām ir par to, kas uzdrukāts uz muguras. Līdzīgi kā to izdarīja Leclerc, Verstappen, Raikkonen un vēl 3. Vai arī viņiem nav teikšana komandās?

  +3 [+] [-]

, 2020-07-10 10:01, pirms 4 gadiem
Sports jau sen ir politika, ar kulmināciju aukstā kara laikā, kad ciska brauca ar nhl klubiem spēkoties..

Bet nu kas tas ir NBA? nekas vairāk kā tāds oficializēts mūsdienu influenceris, tad nav ko brīnīties ka viņi tur ar putām ņemas un bīda savas tēmas.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-10 10:28, pirms 4 gadiem
Kad izdzirdu vārdus "totāla vienlīdzība" un "vispasaules miers", gribas vienkārši teikt "izaudz no šitā skaistumkaralienes bullshit".
Nepastāv nekur tāda lieta un nepastāvēs.

Piekritu šoreiz ST2... liekulīga PR kampaņa par neko.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-10 10:40, pirms 4 gadiem
Nu šis uzraksts vel, kā saka, pa božeskij. Nekas ārkārtējs.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-10 10:42, pirms 4 gadiem
ST2 rakstīja: Nu tad lai savus 150 ļjamus sadala visiem vienlīdzīgi. Ou, pareizi, visi būsim vienlīdzīgi, bet citi vienlīdzīgāki
Kāpēc mums jānoslīd līdz tavam bomžu līmenim?
varbūt labāk, lai būtu vienlīdzība, tev un tev līdzīgiem jāpievelk KP līmenim, un nevis otrādi?!

  +2 [+] [-]

, 2020-07-10 10:45, pirms 4 gadiem
Ja nevaram būt vienlīdzīgi bagāti, tad būsim vienlīdzīgi nabagi

  +2 [+] [-]

, 2020-07-10 10:57, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Kad izdzirdu vārdus "totāla vienlīdzība" un "vispasaules miers", gribas vienkārši teikt "izaudz no šitā skaistumkaralienes bullshit".
Nepastāv nekur tāda lieta un nepastāvēs.

Piekritu šoreiz ST2... liekulīga PR kampaņa par neko.
Tev droši vien vairāk patiktu uzraksts, kurā kaut kas būtu par melno tiesībām, un ne tikai uzraksts, bet arī recidīvista Floida bilde noteikti būtu jābūt uz krūtīm.

P.S. Attiecībā uz uzrakstu-ja gribi vilku barā dzīvot, tad jākauc kā vilkam. Savādāk pārējais bars nokodīs.

     [+] [-]

, 2020-07-10 10:58, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kāpēc mums jānoslīd līdz tavam bomžu līmenim?
varbūt labāk, lai būtu vienlīdzība, tev un tev līdzīgiem jāpievelk KP līmenim, un nevis otrādi?!
Dumak, izlasi visu manis rakstiito.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-10 11:04, pirms 4 gadiem
ST2 rakstīja: Dumak, izlasi visu manis rakstiito.
Dumaks ir tas, kurš nesaprot, ka tā ir kopējā līgas un komandas nostāja, un šeit KP piekrišanu neviens neprasīja.

     [+] [-]

, 2020-07-10 11:14, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tev droši vien vairāk patiktu uzraksts, kurā kaut kas būtu par melno tiesībām, un ne tikai uzraksts, bet arī recidīvista Floida bilde noteikti būtu jābūt uz krūtīm.

P.S. Attiecībā uz uzrakstu-ja gribi vilku barā dzīvot, tad jākauc kā vilkam. Savādāk pārējais bars nokodīs.
Šis ir tas pats BLM, pa lielam, tam pašam iemeslam visa šī kampaņa ir.
Kko saputrojies atkal 😁

     [+] [-]

, 2020-07-10 11:24, pirms 4 gadiem
Man nav nekas pretī, ja propagandē vienlīdzību. Bet tā platforma, ka tas viss notiek caur BLM, gan ir pārspīlēti. Tiek mēģināts parādīt, ka apspiesti ir tikai viena cilvēku grupa, lai gan vēsturiski tūkstošiem gadu VISI tika apspiesti, izņemot pāris vadoņi un viņiem tuvāk stāvošie.

     [+] [-]

, 2020-07-10 11:25, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Šis ir tas pats BLM, pa lielam, tam pašam iemeslam visa šī kampaņa ir.
Kko saputrojies atkal 😁
Jebkuru vārdu var piesaistīt jebkam, ja vien ir tikai vēlēšanās, bet šeit nav vainīgs neitrālais vārds, bet gan tas kas cilvēku galvās notiek.
Fraču revolūcijas laikā arī izmantoja vārdu ''vienlīdzība'', tad ko-pielīdzināsim visu šo melno sataisīto šļuru Franču revolūcijai, un dziedāsim Marseljēzu?

     [+] [-]

, 2020-07-10 11:25, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Dumaks ir tas, kurš nesaprot, ka tā ir kopējā līgas un komandas nostāja, un šeit KP piekrišanu neviens neprasīja.
Dumaks ir tas, kuram paša nīsto BLM produktu ieliek citā kulītē ar uzrakstu "Vienlīdzība" un tas kļūst par citu produktu 😁

  +3 [+] [-]

, 2020-07-10 11:28, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Šis ir tas pats BLM, pa lielam, tam pašam iemeslam visa šī kampaņa ir.
Kko saputrojies atkal 😁
Nost ar BLM!!! Ceru, vismaz Eiropā līdz tādam ārprātam neaizies!

     [+] [-]

, 2020-07-10 11:29, pirms 4 gadiem
sabikas rakstīja: Man nav nekas pretī, ja propagandē vienlīdzību. Bet tā platforma, ka tas viss notiek caur BLM, gan ir pārspīlēti. Tiek mēģināts parādīt, ka apspiesti ir tikai viena cilvēku grupa, lai gan vēsturiski tūkstošiem gadu VISI tika apspiesti, izņemot pāris vadoņi un viņiem tuvāk stāvošie.
Ta neķer kreņķi, jo vienmēr caur gadsimtu gadsimtiem kādas sociālās grupas par kaut ko ir cīnījušās un cīnīsies. Tikmēr naudu sadalīja kāda cita sociālā grupa.

     [+] [-]

, 2020-07-10 11:29, pirms 4 gadiem
ST2 rakstīja: Viņš var izlemt gan un atsāt Porzingis, bet brīvajā no basketbola laikā intervijās stāstīt un darbos rādīt, ka tiešām ir par to, kas uzdrukāts uz muguras. Līdzīgi kā to izdarīja Leclerc, Verstappen, Raikkonen un vēl 3. Vai arī viņiem nav teikšana komandās?
Neko viņš nevar izlemt, ja arī pats personīgi uzskata citādāk, tad mūsdienu klimatā izteikties pretēji vai vienkārši nepiedalīties viesas komandas/līgas izdomātā akcijā nozīmētu atteikties no naudas, publiska nozākāšana utt.

  -2 [+] [-]

, 2020-07-10 11:30, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Nost ar BLM!!! Ceru, vismaz Eiropā līdz tādam ārprātam neaizies!
Nost ar imigrantiem, brauc atpakaļ uz Mazpisāniem!

     [+] [-]

, 2020-07-10 11:32, pirms 4 gadiem
sabikas rakstīja: Man nav nekas pretī, ja propagandē vienlīdzību. Bet tā platforma, ka tas viss notiek caur BLM, gan ir pārspīlēti. Tiek mēģināts parādīt, ka apspiesti ir tikai viena cilvēku grupa, lai gan vēsturiski tūkstošiem gadu VISI tika apspiesti, izņemot pāris vadoņi un viņiem tuvāk stāvošie.
Kā tas iespaido tevi? Cik ļoti tava dzīve mainās no tādas vai citādas kustības? Ja cilvēki cīnās par savām tiesībām, tad lai cīnās. Tas jau nenozīmē, ka tagad Latvijā kāds tev atņems tiesības vai liks maksāt pabalstu kādam melnādainajam ASV.

     [+] [-]

, 2020-07-10 11:32, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Dumaks ir tas, kuram paša nīsto BLM produktu ieliek citā kulītē ar uzrakstu "Vienlīdzība" un tas kļūst par citu produktu 😁
Sūdi ir tādi, ka Tu un tev līdzīgie vārdu ''vienlīdzība'' ielika BLM kulītē, bet man viņš joprojām ir neitrāls vārds, kurš simbolizē vienlīdzību neatkarīgi no rases, ticības utt.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-10 12:23, pirms 4 gadiem
Vienlīdzība - vai tas nozīmē, ka Beikers tagad drīkstēs dankot pāri Lebronam?

     [+] [-]

, 2020-07-10 12:25, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kā tas iespaido tevi? Cik ļoti tava dzīve mainās no tādas vai citādas kustības? Ja cilvēki cīnās par savām tiesībām, tad lai cīnās. Tas jau nenozīmē, ka tagad Latvijā kāds tev atņems tiesības vai liks maksāt pabalstu kādam melnādainajam ASV.
Cilvēkiem jau tagad izkropļojas uztvere par dažādiem konceptiem kā rasisms (ir daudzi, kuri uzskata, ka rasists var būt tikai baltais. Ne velti ir radušies tādi aplami jēdzieni kā "reverse racism", kas pēc būtības nav iespējams, jo rasisms ir rasisms un viss), dzimumu vienlīdzība (uzskata, ka vīrietis, jo īpaši baltais vīrietis necieš no dzimumu nevienlīdzības) un šie divi ir tikai aktuālākie temati. Ja mediji katru dienu propagandē noteiktas idejas, kuras pat nav objektīvi atspoguļotas, tad izaugs jauna paaudze, kura ikdienā dzīvos ar pilnīgi citu - izkropļotu uztveri. Un agri vai vēlu, ikdienas situācijās, mazajos burbuļos kuros dzīvojam ar tām idejām jau varam saskarties. Sāksim ar to pašu internetu - twitter, facebook vidi

     [+] [-]

, 2020-07-10 12:27, pirms 4 gadiem
Par visiem aktuālajiem 21. gs. tematiem varat iedvesmoties youtube kanālā "Change My Mind", kur ar faktiem tiek nolikti pie vietas liberāļi, kuru vienīgie argumenti sākās ar "I feel...", bet faktiem ir vienalga par sajūtām.

     [+] [-]

, 2020-07-10 12:36, pirms 4 gadiem
sabikas rakstīja: Par visiem aktuālajiem 21. gs. tematiem varat iedvesmoties youtube kanālā "Change My Mind", kur ar faktiem tiek nolikti pie vietas liberāļi, kuru vienīgie argumenti sākās ar "I feel...", bet faktiem ir vienalga par sajūtām.
Attiecībā uz sajūtām, tad Tu pats tās radi sevī, ja skaties vienpusējus informācijas avotus. Patiesībā mēs šeit Latvijā situāciju ASV izprotam tikai no tā, kādu info mēs meklējam paši, un kādu info mums uzspiež vietējie masu mēdiji. Un mums lielākai daļai nav iespēja izjust situāciju uz vietas. Pat atrodoties uz vietas viedokļi var atšķirties, jo cilvēki bieži vien ierauga to ko vēlas ieraudzīt, un nevis tādu kāda situācija ir patiesībā.
Nenoliedzami, ka rasisms pastāv neatkarīgi no cilvēku ādas krāsas uz visām pusēm, un ne tikai attiecībā no baltajiem uz melnādainajiem.

     [+] [-]

, 2020-07-10 12:37, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Nost ar BLM!!! Ceru, vismaz Eiropā līdz tādam ārprātam neaizies!
Šoreiz man Tev jāpiekrīt.
Bet te jau īpatņi nav pamanījušies saskatīt ka šis "Vienlīdzība" pī-ārs iet tieši caur BLM prizmu 🤦‍♂️
1 2 52 komentāri