Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lietuvas olimpiskais medaļnieks Karnišovs no Denveras komandtiltiņa pārcelsies uz Čikāgu

Agris Suveizda

Lietuvas olimpiskais medaļnieks Karnišovs no Denveras komandtiltiņa pārcelsies uz Čikāgu
Artūrs Karnišovs (no labās) kopā ar Denveras "Nuggets" galveno treneri Maiklu Melounu. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas Čikāgas "Bulls" jauno viceprezidentu basketbola operāciju jautājumos kļūs lietuvietis Artūrs Karnišovs, kurš līdz šim bija Denveras "Nuggets" ģenerālmenedžeris, noskaidrojusi ESPN.

48 gadus vecais Karnišovs pārrunu laikā ātri vien kļuva par galveno kandidātu uz atbrīvoto amatu, un nupat viņš esot arī saņēmis oficiālu darba piedāvājumu. Starp Čikāgas "Bulls" intervētajām personām esot bijis arī kādreizējais Filadelfijas "76ers" prezidents Braiens Kolandželo, pašreizējais Jūtas "Jazz" ģenerālmenedžeris Džastins Zeniks un bijušais Atlantas "Hawks" ģenerālmenedžeris Vess Vilkokss.

Čikāgas "Bulls" esot iespaidojušas Karnišova līdera un darba procesa organizatora funkcijas, un tas, kā viņš palīdzējis Denveras "Nuggets" kļūt par vienu no Rietumu konferences vadošajām komandām. Kļuvis zināms, ka Karnišovs ieņems viceprezidenta amatu basketbola operāciju jautājumos un viņa pirmais uzdevums būs jauna ģenerālmenedžera nolīgšana. Līdzšinējais basketbola operāciju viceprezidents Džons Peksons visdrīzāk kļūs par padomnieku, un organizācijā citā ampluā varētu palikt arī ģenerālmenedžeris Gars Formens.

Klaipēdā dzimušais Karnišovs par Denveras "Nuggets" ģenerālmenedžeri kļuva 2017. gada vasarā un pagājušā gada februārī pagarināja līgumu. Pirms tam viņš četrus gadus bija Denveras "Nuggets" ģenerālmenedžera asistents. Spēlētāja karjeru Karnišovs pavadīja Eiropā, ar "Barcelona" trīsreiz kļūstot par Spānijas čempionu. Lietuvas izlases sastāvā uzbrucējs izcīnīja olimpisko bronzu gan 1992. gadā Barselonā, gan arī 1996. gadā Atlantā. Viņa rēķinā arī Eiropas sudrabs 1995. gadā.

Čikāgas "Bulls" ar 22 uzvarām un 43 spēlēm Austrumu konferencē ieņem 11. vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://twitter.com/ShamsCharania/s...