Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Prohorovs: "Varbūt esat dzirdējuši: mums Krievijā tagad svārstīgs laiks ekonomikā"

Andrejs Siliņš

Prohorovs: "Varbūt esat dzirdējuši: mums Krievijā tagad svārstīgs laiks ekonomikā"
Mihails Prohorovs
Foto: AP/Scanpix

Krievu miljardieris Mihails Prohorovs noliedzis, ka jebkad būtu vēlējies pārdot sev piederošā Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" kontrolpaketi. "Varbūt esat dzirdējuši, bet mums Krievijā tagad ir svārstīgi laiki ekonomikā un biznesā," biznesmenis atbildēja uz jautājumu, kāpēc tik reti apmeklējis komandas spēles šajā sezonā.

Jau kādu laiku tika runāts, ka Prohorovs esot gatavs šķirties no kluba, ko iegādājās tikai 2010. gadā. Par pamatu šīm runām bija Prohorova rīcība, janvārī nolīgstot uzņēmumu, kam bija dots uzdevums - izpētīt tirgus iespējas kluba pārdošanas gadījumā. Martā abu pušu sadarbība tika pārtraukta.

Tagad sarunā ar amerikāņu medijiem Prohorovs runas par kontrolpaketes pārdošanu noliedza, taču atzina, ka varētu pārdot nelielas daļas. "Iespējas ir vairākas, par vienu no tām varat jautāt manam partnerim Brūsam Ratneram, viņa ziņā ir pieņemt lēmumu. Vai arī kopā varam pārdot 49% kluba daļu kādam citam," stāstīja Prohorovs, kuram pieder 80% kluba daļas.

Prohorovs iegādājās klubu par 200 miljoniem, bet kopā ar nesen uzcelto Bruklinas arēnu vēloties ne mazāk par trim miljardiem, ja kāds būtu gatavs pirkt klubu. Miljardieris atzina, ka par iespēju iegādāties nelielas kluba daļas interesi izrādījušas aptuveni desmit biznesmeņu grupas.

"Šobrīd galdā nav neviena piedāvājuma. Tiklīdz tas notiks, par to paziņosim atklāti, kā to esam darījuši vienmēr," turpināja bagātais basketbola entuziasts Prohorovs. Miljardierim pārmests par spēļu reto apmeklēšanu klātienē, pēdējoreiz tas notika sezonas sākumā - 5. novembrī.

"Varbūt esat dzirdējuši, bet mums Krievijā tagad ir svārstīgi laiki ekonomikā un biznesā," Prohorovs uzjautrināja sanākušo publiku, attaisnojoties par spēļu neapmeklēšanu. "Tika ieviestas sankcijas un man bija jābūt vairāk iesaistītam sava biznesa vadīšanā. Tagad viss tiek kontrolēts, tāpēc centīšos jūs [medijus] biežāk satikt izslēgšanas spēļu laikā."

"Nets" ar 36 uzvarām 78 spēlēs šobrīd ieņem astoto pozīciju Austrumu konferencē. Tiesa, "Pacers" un "Heat" atpaliek tikai par vienu uzvaru.

Prohorovs arī apliecināja, ka klubs centīsies vasarā noturēt sastāvā Brūku Lopezu. 27 gadus vecais centrs kļuvis par "Nets" atslēgas spēlētāju, bet vasarā basketbolistam būs iespēja atteikties no pašreizējā līguma (16,7 miljoni par nākamo sezonu). Tiek uzskatīts, ka Lopezs šo iespēju arī izmantos, lai tiktu pie jauna apjomīgāka līguma.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-09 16:21, pirms 9 gadiem
"no pašreizējā līguma (16,7 miljoni par nākamo sezonu). Tiek uzskatīts, ka Lopezs šo iespēju arī izmantos, lai tiktu pie jauna apjomīgāka līguma." Nu ja, kas tad tie 16,7 miljoni ir nabaga spēlētājam, jāprasa vairāk! :-) Un cik tādu Lopezu ir NBA, bet mūsu pašu "druvā" nevaram sakasīt 1 miljonu visa kluba budžetam gadā!....

  -1 [+] [-]

, 2015-04-09 19:47, pirms 9 gadiem
Nu neticu, ka Lopezs atteiksies no tā līguma. Kas viņam dos vairāk?!?!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-09 20:34, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu neticu, ka Lopezs atteiksies no tā līguma. Kas viņam dos vairāk?!?!
Vairāk gan jau neviens nedos, bet viņš varētu izmantot izdevību paņemt 12-14 miljonus uz kādiem 4 gadiem, jo zinot Lopezu, viņš var nākamās sezonas sākumā atkal notraumēties uz gadu, un tad gan neviens negribēs ar viņu līgumu slēgt.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-09 21:40, pirms 9 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Vairāk gan jau neviens nedos, bet viņš varētu izmantot izdevību paņemt 12-14 miljonus uz kādiem 4 gadiem, jo zinot Lopezu, viņš var nākamās sezonas sākumā atkal notraumēties uz gadu, un tad gan neviens negribēs ar viņu līgumu slēgt.
Man ir tāda nojauta, ka normālā komandā viņš pazustu vēl trakāk par Love. Tagad jau jāskatās, kas būs tie lielie līguma devēji. NYK/LOL priekšgalā. Bet vai max. Diez vai.

Nesen lasīju par NYK. Šiem tagad būs labs liekais piķis. Un tur bija rakstīts, ka labāk tad paņem 3-4 vidējus līgumus, nevis skrien pakaļ vienam superstāram (kas pat vasarā nebūs pieejami) un no tā kko veido.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-09 21:40, pirms 9 gadiem
Un vēl kas...tad jau viņam izdevīgāk izmantot to player option un iet FA nākam vasar, kad būs jaunais TV līgums.