Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Thunder" zvaigzne Džordžs skarbi izsakās par tiesāšanu NBA

"Thunder" zvaigzne Džordžs skarbi izsakās par tiesāšanu NBA
Pols Džordžs un Patriks Beverlijs. Foto: ZP/Scanpix

Pēc tam, kad Oklahomsitijas "Thunder" vienības spēlētāji Pols Džordžs, Rasels Vestbruks un Stīvens Adamss pāragri noslēdza spēli personisko piezīmju pārkāpuma dēļ zaudējumā pret Losandželosas "Clippers" ar rezultātu 118:110, Džordžs asi kritizēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) tiesāšanas līmeni un izteicās, ka kaut kas ir jāmaina.

"Tā ir slikta tiesāšana. Es atvainojos, taču tā vienkārši ir slikta tiesāšana. Mēs nesaņemam taisnīgas svilpes. Mēs neesam saņēmuši taisnīgas svilpes visa gada garumā. Kādam par to ir jāuzņemas atbildība. Tas kļūst nekontrolējami, mēs vienkārši pavadām komandas uz soda metienu līniju. Ja es nerunāju par sevi, es runāju par Raselu (Vestbruku). Nav spēlētāju, kas gūtu lielāku kontaktu dodoties uz grozu kā Vestbruks. Tas ir vājprāts," izteicās Džordžs.

"Es to nesaprotu. Atrasties laukumā nav patīkami. Mēs darām visu, kas ir mūsu spēkos. Mēs spēlējam ar lielu atdevi. Mēs tiekam satverti. Mēs tiekam saskrāpēti, turēti un grūstīti. Bet par to nav nekā. Tiesneši vienkārši ignorē šīs epizodes un nav nekas, ko mēs varētu darīt, lai viņus sodītu par nepareizu lēmumu pieņemšanu un tiesāšanu kopumā."

Atsaucoties uz "ESPN Stats & Information", notikums, kad spēli pamatlaikā pamet kādas komandas trīs sākuma sastāva spēlētāji, tika fiksēts tikai otro reizi pēdējo 10 sezonu laikā. Iepriekšējo reizi tas notika 2014. gada 12. februārī, kad piezīmju normu pārsniedza trīs Vašingtonas "Wizards" pamata piecinieka spēlētāji.

Pēc uzbrukuma pārkāpuma pret Patriku Beverliju pēdējās spēles četras minūtes Džordžam nācās noskatīties no rezervistu soliņa. Pēc tam brīdī, kad "Clippers" bija vadībā ar trīs punktu pārsvaru, Vestbruks tika sodīts ar uzbrukuma pārkāpumu un spēli pameta, kad uz tablo atlikušais laiks bija 54,2 sekundes. Adamss savu sesto pārkāpumu saņēma 9,2 sekundes pirms spēles beigām.

"Clippers" uz soda metienu līniju kopumā devās 46 reizes, "Thunder" - tikai 26. Dienu iepriekš Oklahomsitijas spēlētāji noskatījās, kā Portlendas "Trail Blazers" vienības spēlētāji izpildīja 47 soda metienus.

Džordžs atzina, ka nav redzējis spēli, kurā divi "All-Star" komandas biedri tiek izraidīti no spēles personisko piezīmju pārkāpuma dēļ. Atsaucoties uz "Elias Sports Bureau", piektdien iezīmējās trešā reize pēdējo 20 sezonu laikā, kad divi komandas biedri, kas sezonas laikā tika nominēti par All-Star spēles dalībniekiem spēli atstāja pāragri, pārsniegto piezīmju dēļ. Pārējie divi atgadījumi tika fiksēti 2007. un 1999. gadā, kad spēli pāragri atstāja Fīniksas "Suns" komandas biedri Šons Merions un Amare Stademaiers, kā arī "Lakers" spēlētāji Šakils O'Nīls un Kobe Braients.

"Mēs nevaram neko izdarīt," pauda Džordžs. "Par šo es zaudēšu naudu. Mēs runājam, mēs zaudējam naudu. Es nevaru to mainīt. Pārmaiņām ir jābūt, taču es tās nevaru ietekmēt."

"Pārāk daudz pārkāpumu," par notikumiem pēc spēles izteicās "Thunder" galvenais treneris Bilijs Donavans. "Mani puiši laukumā spēlē ar lielu atdevi un es nesaskatu iemeslu Lui Viljamsam atrasties uz soda metienu līnijas 20 reizes vienas spēles laikā. Puiši tiešām cīnās, bet mēs pārkāpjam pārāk daudz noteikumos brīžos, kad spēlējam tālu no bumbas."

Vestbruks atzina, ka dažu spēlētāju spēles stils mūsdienās noved pie liela daudzuma pārkāpumu fiksēšanas.
"Ir grūti spēlēt, ja noteikumu pārkāpumi netiek fiksēti. Lielai daļai spēlētāju patīk spēlēt tā, lai izprovocētu pretinieku uz noteikumu pārkāpumu. Tā spēle tiek spēlēta mūsdienās. Tas īsti nav basketbols."

Džordžs atzina, ka viņš nav vienīgais, kas šādi domā par tiesāšanas līmeni NBA.
"Es esmu šeit un es daru savu darbu, spēlēju basketbolu un esmu profesionālis. Es nezinu vai tas ir Adams Silvers, kuram būtu jāpievērš uzmanība šai situācijai, taču mēs sagaidām, ka tiesāšana arī būs augstā līmenī. Pārkāpumiem ir jābūt objektīviem. Mēs gribam doties laukumā ar pārliecību, ka tiksim pie taisnīgas iespējas. Šādas pārmaiņas mēs sagaidām."

Ar 40 uzvarām 66 spēlēs "Thunder" ieņem ceturto vietu rietumu konferencē.

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks

Izmantotie avoti: OKC's George rips refs—'It's getting out of...

     [+] [-]

, 2019-03-09 20:06, pirms 5 gadiem
Patīkams raksts

  -2 [+] [-]

, 2019-03-09 20:33, pirms 5 gadiem
Brīžiem šķiet, ka kaut kas nav kārtībā Čaļiem ar saprašanu- tiesnesis ir daļa no spēles, nepatīk, tak var kaut ko citu darīt, plus tā čīkstēšana "pagrūda, ieskrāpēja" - Meitenes pat mazāk sūdzas...

     [+] [-]

, 2019-03-09 20:42, pirms 5 gadiem
Trampaliins rakstīja: Brīžiem šķiet, ka kaut kas nav kārtībā Čaļiem ar saprašanu- tiesnesis ir daļa no spēles, nepatīk, tak var kaut ko citu darīt, plus tā čīkstēšana "pagrūda, ieskrāpēja" - Meitenes pat mazāk sūdzas...
Tie mīkstie sodi visu spēli bojā. Tas reāli besī, būtu reāli, ja sodus piešķirtu par tādam situācijam, kur reāli vajag nevis pieskaries ar pirkstiņu un uzreiz fouls.

     [+] [-]

, 2019-03-09 22:31, pirms 5 gadiem
Spēlēm, kur piezīmju dēļ spēle beidzas zvaigznēm būtu jābūt biežāk -zvaigznes statusam nebūtu jābūt attaisnojam nenosvilpt. Un ja Džordžs raud par skrāpēšanu un grūstīšanos, lai priecājās par to, ka nespēlēja pirms 20 gadiem.

     [+] [-]

, 2019-03-10 02:40, pirms 5 gadiem
Nevis noskatījās, kā izpildīja, bet noskatījās, kā izpilda.

     [+] [-]

, 2019-03-10 02:45, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Spēlēm, kur piezīmju dēļ spēle beidzas zvaigznēm būtu jābūt biežāk -zvaigznes statusam nebūtu jābūt attaisnojam nenosvilpt. Un ja Džordžs raud par skrāpēšanu un grūstīšanos, lai priecājās par to, ka nespēlēja pirms 20 gadiem.
Tak runa par to, ka vieniem svilpj par katru pieskārienu, a otrus skrāpē un grūž, bet svilpes nav.

     [+] [-]

, 2019-03-10 03:20, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Tak runa par to, ka vieniem svilpj par katru pieskārienu, a otrus skrāpē un grūž, bet svilpes nav.
Es to ļoti labi saprotu, bet paskatoties daļu NBA zvaigžņu pēdējos 5 gados - krīt pie katra pieskāriena. Atsevišķi spēlētāji vairāk iederētos futbolā nevis basketā.