Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lebronam duelis ar Karmelo Ņujorkā, "Thunder" iespēja apturēt Denveru

Lebronam duelis ar Karmelo Ņujorkā, "Thunder" iespēja apturēt Denveru
Karmelo Entonijs un Lebrons Džeimss
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārājā turnīrā norisināsies divas spēles. Pulksten 3.00 pēc Latvijas laika "Madison Square Garden" arēnā cīņu uzsāks Ņujorkas "Knicks" un Maiami "Heat" vienības, savukārt divarpus stundas vēlāk - plkst. 5.30 - Denverā savstarpējo maču uzsāks "Thunder" un "Nuggets" komandas.

Čempione pret nestabili spēlējošo "Knicks"

Ņujorkas "Knicks" (bilance 12-22, 11.vieta Austrumu konferencē), kura uzvarējusi pēdējos divos mačos, pret pēdējo divu sezonu NBA čempioni Maiami "Heat" (27-8, 2.v. Austrumu konferencē) varēs pierādīt, ka abi pēdējie panākumi nav bijuši tikai veiksme un ka komanda krietni uzlabojusi savu sniegumu, salīdzinot ar sezonas ievaddaļu.

Karmelo Entonijs realizēja trīs tālmetienu pēc kārtas otrdienas mača trešajā ceturtdaļā, palīdzot "Knicks" veikt 15-0 izrāvienu. Šis izrāviens spēlē izrādījās izšķirošs, jo Ņujorkas vienībai palīdzēja izcīnīt grūtu uzvaru ar 89:85 pār Detroitas "Pistons" klubu. Entonijs visā spēlē kopumā guva 34 punktus, realizēdams sešus no septiņiem izmestajiem tālmetienus (sezonas rekords). Tas bija "Knicks" trešais panākums pēdējos četros mačos.

Saspēles vadītājs Reimonds Feltons, kurš otrdien atgriezās laukumā pēc sešu spēļu izlaišanas cirkšņa savainojuma dēļ, guva 12 punktus un iekrāja sešas rezultatīvas piespēles. Savukārt Andrea Barjani izcēlās ar "double-double", gūdams 13 punktus un izcīnīdams 11 atlēkušās bumbas.

Pirms ceturtdienas mača uz jautājuma zīmes ir Taisona Čendlera un Kenjona Mārtina iziešana laukumā, jo abus basketbolistus nomoka vīruss, bet Meta Vorlds Pīss (ceļgals) un Pablo Pridžioni (kājas īkšķis), visticamāk, šīs nakts spēli vēros no rezervistu soliņa, jo līdz galam nav izārstējuši iepriekš gūtos savainojumus.

Tikmēr pagājušās sezonas līgas labākajam rezervistam Dž. R. Smitam pēdējos četros mačos ar metienu realizāciju nav veicies. Aizsargs vidēji guvis 6,5 punktus, aizmetot garām 13 no 16 izmestajiem tālmetieniem. Trešdien līgas vadība viņam piešķīra 50 tūkstošu ASV dolāru naudas sodu par atkārtotu nesportisku uzvedību, jo basketbolists divās spēlēs pēc kārtas mēģināja pretinieku vienības basketbolistam atšņorēt šņores.

Ņujorkas klubam lielākais uzsvars uzbrukumā šonakt noteikti būs jāliek uz Entoniju, kurš pēdējos četros regulāras sezonas mačos "Heat" grozā sametis vidēji 38,5 punktus. Pagājušā gada 2.aprīlī notikušajā abu vienību cīņā izbraukumā pārāka ar 102:90 izrādījās "Knicks" vienība, Entonijam gūstot 50 punktus (atkārtots karjeras rekords).

Tajā aprīļa spēlē nepiedalījās ne Lebrons Džeimss, ne Dveins Veids, kuriem bija dota atpūta. Abi basketbolisti savukārt piedalījās otrdienas mačā pret Ņūorleānas "Pelicans", kurā Maiami klubs svinēja pārliecinošu uzvaru ar 107:88.

Maiami vienība, kas uzvarējusi 11 no 13 pēdējām spēlēm, otrdienas cīņā pirms otrā puslaika bija nonākusi iedzinējos ar sešiem punktiem (43:49), tomēr trešajā ceturdaļā pārņēma iniciatīvu un noveda spēli līdz uzvarai. "Heat" ir atradusies iedzinējos pirms otrā puslaika četros no pēdējiem sešiem uzvarētajiem mačiem.

Džeimss ar 58,9 procentiem no spēles realizēto metienu ir līderis starp visiem līgas spēlētājiem, kuri nespēlē centra pozīcijā. Četrkārtējais MVP balvas ieguvējs kopš 2007./08.gada sezonas mačos, kurus aizvadījis "Madison Square Garden" arēnā, vidēji guvis 33,0 punktus. Šajā pasaules slavenajā sporta arēnā Lebrons divas reizes spējis gūt vismaz 50 punktus.

Paredzams, ka Maiami vienībai, kura uzvarējusi piecos no septiņiem pēdējiem Ņujorkā aizvadītajiem abu vienību regulārā turnīra dueļiem, šonakt nevarēs palīdzēt savainotie pamatsastāva spēlētāji Mario Čālmerss (Ahilleja cīpsla) un Šeins Batjē (augšstilba muskulis), kuri laukumā varētu atgriezties tuvāko dienu laikā.

Vai "Nuggets" izcīnīs 4.uzvaru pēc kārtas?

Kevins Durants, līgas rezultatīvākais spēlētājs (vid. 29,5 p.), divas reizes pēdējo triju maču laikā guvis 48 punktus, kas ir līgas šīs sezonas rekords (neviens cits spēlētājs nav guvis vairāk par 45 punktiem šosezon). Tiesa, pēdējā no abām rezultatīvajām spēlēm Duranta pārstāvētā "Thunder" (27-8, 2.v. Rietumu konferencē) vienība piedzīvoja neveiksmi. Oklahomsitija izbraukumā ar 101:112 piekāpās Jūtas "Jazz".

Viens no zaudējuma iemesliem bija sliktais sniegums aizsardzībā, jo mačā nepiedalījās "Thunder" labākais aizsardzības spēlētājs Seržs Ibaka. Ibaka, kurš izlaida otrdienas spēli vīrusa simptomu dēļ, šosezon vidēji spēlē ne tikai gūst 14,1 punktu, bet arī izcīna 8,7 atlēkušās bumbas un nobloķē 2,3 pretinieku metienus (4.v. līgā). Bez 208 centimetrus garā basketbolista ierindā Oklahomsitijas vienība ļāva Jūtai realizēt 58,8% no izmestajiem metieniem.

Lai izcīnītu uzvaru pret rezultatīvo "Nuggets" (17-17, 9.v. Rietumu konferencē), Skota Bruksa vadītajiem basketbolistiem aizsardzībā jādarbojas ar 100 un vairāk procentu atdevi. Jāuzsver, ka Denveras klubs triju uzvaru sērijas laikā guvis vidēji 125,7 punktus, realizējot metienus no spēles ar 53,1% precizitāti. Pirms panākumu sērijas denverieši bija zaudējuši astoņos mačos pēc kārtas, vidēji gūstot vien 93,5 punktus.

Uzbrucējs Kenets Farīds uzvaru sērijas laikā guvis 18,0 punktus, savukārt saspēles vadītājs Tajs Losons iekrājis punktu un piespēļu "double-double" pēdējos četros mačos. Otrdienas panākumā pret Bostonas "Celtics" (129:98) Losona kontā bija 19 punkti un 13 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Rendijs Fojs sasniedza sezonas rekordu, gūdams 23 punktus. Fojs realizēja septiņus no 12 izmestajiem tālmetieniem.

Durants pēdējos trijos mačos pret "Nuggets" vidēji guvis 34,0 punktus. Ar rezultatīvo Durantu un atlētisko saspēles vadītāju Raselu Vestbruku priekšgalā "Thunder" uzvarējusi abos šīs sezonas komandu savstarpējos dueļos. Vestbruks, kurš joprojām atlabst pēc ceļgala operācijas, pret Denveru divās šīs sezonas spēlēs vidēji guvis 25,5 punktus, izcīnījis 12,5 atlēkušās bumbas un iekrājis 7,5 rezultatīvas piespēles.

Septiņās spēlēs, ko Oklahomsitija aizvadījusi bez Vestbruka, tā iekrājusi 4-3 bilanci. Viņa prombūtnes laikā galvenie Duranta palīgi uzbrukumā bijuši aizsargi Redžijs Džeksons (pēdējos trijos mačos vid. 19,0 p. un 4,0 rez. p.) un Džeremijs Lembs (pēdējos trijos mačos vid. 10,3 p. un 3,0 rez. p.), tomēr abiem basketbolistiem vēl pietrūkst pieredzes un prasmju, lai vairākus mačus pēc kārtas aizvadītu vienādi augstā līmenī.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kuras vienības izcīnīs uzvaras šīs nakts spēlēs?

  • 35

  • 12

  • 12

  • 4


  -1 [+] [-]

, 2014-01-10 01:36, pirms 10 gadiem
par Heat

  -1 [+] [-]

, 2014-01-10 05:13, pirms 10 gadiem
Birdman birdman