Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Nešs, Kids, Alens un Hils tiek uzņemti Basketbola Slavas zālē

Nešs, Kids, Alens un Hils tiek uzņemti Basketbola Slavas zālē
Rejs Alens (no kreisās), Džeisons Kids un Stīvs Nešs
Foto: AP/Scanpix

Stīvs Nešs, Džeisons Kids, Rejs Alens un Grants Hils piektdien bija starp tiem basketbolistiem, kuri oficiāli tika uzņemti Neismita vārdā nosauktajā Basketbola slavas zālē.

Kopā ar viņiem leģendu vidū iekļuva arī Moriss Čīkss, Tīna Tompsone, treneris Leftijs Drīzels, Čārlijs Skots, ilggadējais komandu vadītājs Riks Veltss, Rods Torns, Keitija Smita, Ora Vašingtona un horvāts Dino Radža.

Kids karjeras laika atdeva 12091 rezultatīvu piespēli, kas ir otrais visu laiku augstākais rādītājs NBA. Kids ir arī trešajā vietā karjeras laikā sasniegto ''trible-double'' skaita ziņā (107). Džeisons desmit reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, bet 2010./2011. gada sezonā kopā ar Dalasas ''Mavericks'' kļuva par NBA čempionu. Tāpat Kids ir otrajā vietā pārtvertajā piespēlēs (2684). Bijušā saspēles vadītāja rēķinā divi olimpiskie zelti (2000., 2008.).

Nešs ar 10335 rezultatīvām piespēlēm ir trešajā vietā NBA. Viņa rēķinā ir divas sezonas MVP balvas, astoņas reizes basketbolists piedalījies Zvaigžņu spēlē, kā arī trīs reizes iekļauts NBA pirmajā pieciniekā. 18 gadus ilgajā NBA karjerā Nešs pārstāvēja Fīniksas ''Suns'', Dalasas ''Mavericks'' un Losandželosas ''Lakers''.

Hills NBA pavadījis 19 sezonas, bet savainojumi liedza sasniegt potenciāli iespējamos augstumus. Grantam divas reizes izdevās kļūt par NCAA čempionu. Septiņas reizes Hills piedalījās NBA Zvaigžņu spēlē, bet 1996./1997. gada sezonā iekļauts NBA pirmajā pieciniekā.

Tāpat Basketbola slavas zālē iekļauts arī Moriss Čīkss, kurš bija 1983. gada čempionu komandas Filadelfijas ''76ers'' pamata piecinieka saspēles vadītājs. Čīkss četras reizes piedalījies Zvaigžņu spēlē un četras reizes iekļauts arī līgas aizsardzības komandā.

"Ir liels gods kāpt uz skatuves kopā ar jums," teica Nešs, kurš balvu saņēma vienlaicīgi ar citiem saspēles vadītājiem Kidu un Čīksu. "Tev nevajag būt izredzētam. Ja būsi pacietīgs, plaknes kļūs par tramplīniem." Tikmēr Neša prezentācijas video uzrunu teica visu laiku slavenākais hokejists Veins Greckis, sakot, ka šis spēlētājs licis Kanādai noticēt, ka tā spēj spēlēt basketbolu.

Alens, saņemot balvu, īpaši pateicās saviem komandas biedriem Kevinam Gārnetam un Polam Pīrsam, savus 2008. gada čempionu komandas biedrus nosaucot par "nākotnes Slavas zāles iemītniekiem". Zīmīgi, ka kopš Alens pameta Bostonas "Celtics", lai dotos uz Maiami "Heat", kur 2012. gadā tika pie vēl viena titula, starp šo trio bijušas vēsas attiecības.

Horvāts Radža, kurš karjeras laikā trijās dažādās Eiropas līgās kļuva par čempionu, kā arī divreiz izcīnīja olimpiskās sudraba medaļas, atzina, ka raudājis desmit dienas, kad uzzinājis, ka tiks iekļauts Slavas zālē. "Spēlēt basketbolu bija viegli," viņš teica.

Tikmēr Veltss bija pirmais komandu vadītājs, kurš publiski atzina, ka ir gejs, kamēr Skots bija pirmais afroamerikānis, kurš Ziemeļkarolīnā saņēma sporta stipendiju, jau ilgstoši aizsaulē esošā Vašingtone bija zvaigzne starpkaru periodā, kamēr Tompsone bija visu laiku pirmā spēlētāja, kuru izcēlējās WNBA draftā, bet Smita ir visu laiku rezultatīvākā sieviešu basketboliste, bet ilgstoši basketbolā strādājušais Torns 1984. gadā bija Čikāgas "Bulls" ģenerālmenedžeris, draftā izvēloties Maiklu Džordanu.

"Paldies, Maikl, par tavu draudzību," teica Torns. "Zinu, ka bez tevis man nebūtu "Wikipedia" lapas."

Izmantotie resursi:
Steve Nash, Jason Kidd, Maurice Cheeks among...


, 2018-09-08 08:59, pirms 6 gadiem
Torns 1984. gadā bija Čikāgas "Bulls" ģenerālmenedžeris, draftā ar pirmo numuru izcēloties Maiklu Džordanu.

Katru dienu uzzinu ko jaunu
, 2018-09-08 09:05, pirms 6 gadiem
kriteris rakstīja: Torns 1984. gadā bija Čikāgas "Bulls" ģenerālmenedžeris, draftā ar pirmo numuru izcēloties Maiklu Džordanu.

Katru dienu uzzinu ko jaunu
Njā...cik zināms,tad Maikls tajā gadā bija 3 piks! Sēdies 2 autoram...
, 2018-09-08 09:10, pirms 6 gadiem
Kas ir Rejs Elens bļin...
, 2018-09-08 09:11, pirms 6 gadiem
Man laikam Hila vārds vienmēr saistīsies ar sprite
, 2018-09-08 09:54, pirms 6 gadiem
Šie gan ir kārtīgi sasniegumi, lai tiktu uzņemti slavas zālē - "Tikmēr Veltss bija pirmais komandu vadītājs, kurš publiski atzina, ka ir gejs, kamēr Skots bija pirmais afroamerikānis, kurš Ziemeļkarolīnā saņēma sporta stipendiju"
, 2018-09-08 10:01, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: Man laikam Hila vārds vienmēr saistīsies ar sprite
Tas jau nedalāms fakts
, 2018-09-08 10:03, pirms 6 gadiem
kriteris rakstīja: Torns 1984. gadā bija Čikāgas "Bulls" ģenerālmenedžeris, draftā ar pirmo numuru izcēloties Maiklu Džordanu.

Katru dienu uzzinu ko jaunu
Kaut kāds jauns NBA ne-eksperts parādījies
, 2018-09-08 10:32, pirms 6 gadiem
Vienā vietā Alens, otrā Elens....
, 2018-09-08 12:35, pirms 6 gadiem
Gadījumā Kids un Hills nebija arī tāds unikāls gadījums, ka abi vienlaicīgi saņēma gada debitanta balvu, jo abi aizvadīja labu pirmo sezonu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-08 12:49, pirms 6 gadiem
AIR rakstīja: Gadījumā Kids un Hills nebija arī tāds unikāls gadījums, ka abi vienlaicīgi saņēma gada debitanta balvu, jo abi aizvadīja labu pirmo sezonu
Tieši tā. Balvu iedeva abiem.
Otrs tāds gadījums bija 2000. gadā, balvu ieguva Stīvs Frensiss un Eltons Brends.
, 2018-09-08 14:57, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: Kas ir Rejs Elens bļin...
Ray Allen Jr.,it kā tu nesaprati,bļin..
, 2018-09-13 07:45, pirms 6 gadiem
thekurmis rakstīja: Ray Allen Jr.,it kā tu nesaprati,bļin..
TheHUJmis - it kā tu nesaprati...
, 2018-09-13 07:48, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Šie gan ir kārtīgi sasniegumi, lai tiktu uzņemti slavas zālē - "Tikmēr Veltss bija pirmais komandu vadītājs, kurš publiski atzina, ka ir gejs, kamēr Skots bija pirmais afroamerikānis, kurš Ziemeļkarolīnā saņēma sporta stipendiju"
Njaa, par šiem es ar nobrīnījos. Par ko viņiem iedots? Neticu, ka par šiem (ne)sasniegumiem.

Kids un Nešs bija lieliski saspēles vadītāji, uz tādiem ir ļoti interesanti skatīties un tādi arī ļoti palīdz komandai. Kāpēc autors kaut ko neaprakstīja par Alenu un viņa sasniegumiem? Viņam gadījumā nav lielisks 3pt procents?
Kristaps Porziņģis un Breds Stīvenss. Foto: AP/Scanpix

Porziņģi iemainījušais Stīvenss tiek atzīts par NBA sezonas labāko menedžeri

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" basketbola daļas prezidents Breds Stīvenss saņēmis apbalvojumu kā sezonas labākais menedžeris. Starpsezonā viņš iemainīja Kristapu Porziņģi un Drū Holideju.
Deriks Vaits. Foto: AFP/Scanpix
2

Ceturtās spēles varonis Vaits: "Teicu Porziņģim, ka piesegsim viņu"

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" svinēja otro panākumu izbraukumā, ar 102:88 pārspējot Maiami "Heat", un pirmās kārtas sērijā panāca 3-1. Divarpus minūtes līdz pirmā puslaika beigām savainojuma dēļ spēle priekšlaikus beidzās latviešu garajam spēlētājam Kristapam Porziņģim, kurš laukumu pameta pie 16 punktu pārsvara.
Džamals Marejs. Foto: AFP/Scanpix
19

Marejs danko pāri Lebronam un ar uzvaras metienu izslēdz "Lakers", tālāk arī "Thunder"

Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferencē noskaidrotas jau trīs no četrām otrās kārtas dalībniecēm – tālāk tikušas arī Oklahomsitijas "Thunder" un Denveras "Nuggets", izslēdzot Ņūorleānas "Pelicans" (4-0) un Losandželosas "Lakers" (4-1).