Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Maierss slavē Durentu: "Bez Kevina nesavtīgās rīcības mūsu sastāvs būtu vājāks"

Agris Suveizda

Maierss slavē Durentu: "Bez Kevina nesavtīgās rīcības mūsu sastāvs būtu vājāks"
Kevins Durents un Bobs Maierss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas čempiones Goldensteitas "Warriors" ģenerālmenedžeris Bobs Maierss publiski pateicās finālsērijas vērtīgākajam spēlētājam Kevinam Durentam, kurš maksimālā līguma vietā piekrita pat samazināt algu, lai komanda spētu saglabāt čempionu kodolu.

Kevins Durents pagājušajā sezonā saņēma 26,5 miljonus ASV dolāru un varēja noslēgt maksimālo līgumu, nākamajā sezonā saņemot 36 miljonus, taču piekrita divu gadu līgumam par 53 miljoniem dolāru un nākamajā sezonā saņems "tikai" 25 miljonus. "Viņa žests saņemt mazāku algu deva mums iespēju rīkoties ļoti agresīvi, lai paturētu Šonu [Livingstonu] un Andrē [Igudalu]. Šāda rīcība apliecina, kas viņam dzīvē ir svarīgākais, un diezgan skaidri redzams, ka tās ir uzvaras [nevis nauda]," uzskata Bobs Maierss.

Bez jau pieminētajiem Durenta, Livingstona un Igudalas "Warriors" panākusi vienošanos par sadarbības turpinājumu arī ar Stefenu Kariju, kura līgums būs lielākais līgas vēsturē, Deividu Vestu, Zazu Pačuliju un arī jaunpienācēju Niku Jangu. "Bez viņa rīcības mūsu sastāvs pavisam noteikti būtu citāds. Un nemaz nešaubos, ka tas nebūtu tik labs, kāds tas ir tagad," ģenerālmenedžeris turpināja. "Godīgi sakot, biju nobijies, ka nespēsim saglabāt komandas kodolu. Bažījos, ka, visdrīzāk, kļūsim vājāki."

SpēlētājsVienošanās
Stefens Karijs201 miljons/pieci gadi
Kevins Durents53 miljoni/divi gadi
Andrē Igudala48 miljoni/trīs gadi
Šons Livingstons24 miljoni/trīs gadi
Niks Jangs5.2 miljoni/viens gads
Zaza Pačulija3.5 miljoni/viens gads
Deivids Vests2.3 miljoni/viens gads

Durenta līgums ir noslēgts pēc sistēmas 1+1, un paredzams, ka Durents neizmantos spēlētāja iespēju pagarināt līgumu un nākamvasar gan tiks pie maksimālā līguma. "Viņš šādu lēmumu pieņēma pēc paša gribas, kas šo rīcību padara vēl iespaidīgāku un slavējamāku. Ja viņš to nebūtu izdarījis, mums būtu nācies upurēt ko citu. Tādēļ cilvēkiem arī tik ļoti patīk vērot mūsu spēles – šīs nesavtības dēļ, kuru spēlētāji demonstrē laukumā. Taču šī nesavtība tagad izpaužas arī Kevina rīcībā. Nevienam nepatīk alkatīgas personas, kuras tikai alkst uzmanību," teica Maierss.

Izmantotie resursi:
GM Bob Myers credits Kevin Durant with keeping...

  -1 [+] [-]

, 2017-07-08 17:41, pirms 7 gadiem
Vai tiešām bez viena no labākajiem spēlētājiem pasaulē viņi būtu vājāki? Nebiju gaidījis šādu viedokli!

  -1 [+] [-]

, 2017-07-08 17:56, pirms 7 gadiem
emgape rakstīja: Vai tiešām bez viena no labākajiem spēlētājiem pasaulē viņi būtu vājāki? Nebiju gaidījis šādu viedokli!
AHAHAAH palasi rakstu jampamp

     [+] [-]

, 2017-07-08 17:57, pirms 7 gadiem
Valjero rakstija raksta nosaukumu?

     [+] [-]

, 2017-07-08 18:17, pirms 7 gadiem
Skatos Iguodala jau vienas sezonas laikā iemācījis KD nesavtīguma pamatus
GSW pēc kārtējā titula, GO GO!

     [+] [-]

, 2017-07-08 18:50, pirms 7 gadiem
NO WAY!Tiešām?

     [+] [-]

, 2017-07-08 19:28, pirms 7 gadiem
Tikai pasakiet ka viņš nesaņems prēmiju aploksnē. Visur tā notiek. Vistīrākais teātris.

     [+] [-]

, 2017-07-08 20:33, pirms 7 gadiem
Nav jau dunduks - jēga no liekiem 10 miljoniem (kuri tāpat tur kaut kur pavārīsies un ielīs bļodiņās aiz sastatnēm), ja tā samazinās iespējas pacelt titulu (un MVP)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-08 23:29, pirms 7 gadiem
Pārfrāzējot, KD no savas kabatas maksās Igijam un Livingstonam piemaksas pie algas.