Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Augstu vērtētie Eiropas talanti Sabonis un Benders piesakās NBA draftam

Andrejs Siliņš

Augstu vērtētie Eiropas talanti Sabonis un Benders piesakās NBA draftam
Domants Sabonis
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) draftam jeb jauno spēlētāju izvēles procesam pieteicies 18 gadus vecais horvātu talants Dragans Benders, kurš pārstāv Telavivas "Maccabi", kā arī leģendārā lietuviešu centra Arvīda Saboņa dēls Domants, kurš līdz šim pārstāvēja Gonzagas universitātes komandu.

Bosnijā un Hercegovinā dzimušais Horvātijas jaunatnes izlašu līderis Benders 2014. gadā parakstīja līgumu uz septiņiem gadiem ar Telavivas "Maccabi". Pirmajā sezonā Izraēlas superklubs izīrēja jauno spēlētāju otrās līgas klubam, kur starp pieaugušajiem tobrīd tikai 17 gadus vecais Benders sezonā vidēji guva 9,7 punktus, izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas, atdeva 2,6 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,1 metienu.

Šajā sezonā 216 centimetrus garais Benders jau ir "Maccabi" sastāvā un Izraēlas čempionātā vidēji 14 minūtēs gūti 6,2 punkti un izcīnītas 2,9 bumbas zem groziem. ULEB Eirolīgā Benders devās laukumā septiņos mačos, vidēji desmit minūtēs gūstot 2,1 punktu un izcīnot 1,4 bumbu, bet vēlāk Eiropas kausā spēles laiks bija minimāls. Benderu var salīdzināt ar Kristapu Porziņģi - ļoti garš, veikls spēka uzbrucējs ar labu metienu no distances.

Lai gan Benderam vēl ir piecu gadu ilgas saistības ar "Maccabi", abu pušu līgumā esot noteikta izpirkuma maksa. Pēc neoficiālas informācijas Benders esot nolēmis izmantot iespēju un uzreiz doties pāri okeānam draftēšanas gadījumā, līdz ar to, lai tiktu vaļā no saistībām ar Telavivas klubu, varētu būt jāšķiras no aptuveni viena miljona dolāru.

Saistītais raksts: Zelts gar degunu. Botu dēļ?



Nbadraft,net prognozē Benderam sesto kārtas numuru, bet draftexpress.com prognozē pat trešo numuru. Pirmajā no vietnēm piektais numurs atvēlēts lietuviešu centram Domantam Sabonim (draftexpress.com pagaidām vien 19. numurs). Arī viņš nolēmis pieteikties draftam pēc sekmīgās sezonas ASV studentu čempionātā Gonzagas universitātes komandas rindās.

208 centimetrus garais Sabonis, kuram maija sākumā būs 20. jubileja, jau no 2012. gada spēlēja profesionālā līmenī Spānijā (pašam gan oficiāli bija amatiera statuss) un 2013./2014. gada sezonā uzspēlēja arī Eirolīgā Malagas "Unicaja" sastāvā. 2014. gada vasarā Sabonis devās uz ASV, kļūstot par Gonzagas universitātes studentu. Aizvadītajā sezonā Sabonis NCAA turnīrā izcēlās ar 23 (!) "double-double", bet vidēji 31,8 minūtēs guva 17,6 punktus, izcīnīja 11,8 bumbas un atdeva 1,8 piespēles.

Sabonis jau paspējis debitēt arī Lietuvas izlasē un pagājušā gada rudenī kļuva par Eiropas vicečempionu Lilē notiekošajā finālturnīra izslēgšanas turnīrā. Grupu turnīrā Sabonis spēlēja Rīgā, taču mačā pret Latviju netika sūtīts laukumā.

     [+] [-]

, 2016-04-07 14:08, pirms 8 gadiem
Redzu jau jaunu dziesmu no olām! Domantāāāās Sabonis, Domantāāāāās Sabonis

     [+] [-]

, 2016-04-07 14:39, pirms 8 gadiem
Godīgi sakot, pēc tiem salīdzinājumiem ar KP gaidīju no Bendera video sākumā kārtīgu, treknu putback dunk. Vilšanās. Brīvus trīspunktniekus no pašas līnijas - tos pat Andža realizētu.

Sabonis pret studentiem izskatās labs.

     [+] [-]

, 2016-04-07 14:44, pirms 8 gadiem
Pēc šajā video redzētā Benders šķiet ātrāks un kustīgāks par KP. KP salīdzinājumā šķiet lempīgāks, bet ir jau arī nedaudz garāks.

     [+] [-]

, 2016-04-07 14:59, pirms 8 gadiem
Kristaps bija tievs,bet Benders vispār ir totāls skaliņš..Ko viņš tāds tur varēs izdarīt nākošgad ja grib jau buy out.

     [+] [-]

, 2016-04-07 15:30, pirms 8 gadiem
Benders labs bez gala!!

     [+] [-]

, 2016-04-07 15:36, pirms 8 gadiem
A Sabonis atgaadina savu faateru...I aakiti iemest prot,i piespeel kapitaal atdot

     [+] [-]

, 2016-04-07 15:56, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Godīgi sakot, pēc tiem salīdzinājumiem ar KP gaidīju no Bendera video sākumā kārtīgu, treknu putback dunk. Vilšanās. Brīvus trīspunktniekus no pašas līnijas - tos pat Andža realizētu.

Sabonis pret studentiem izskatās labs.
Porzim Spānijas laikos labākais bija divi putback danki, tādēļ kad viņš ar tiem spridzināja līgu, tas bija pārsteigums.

Arī tas, ka 20min Spānijā viņam bija 4 rebi, bet Amerikā pie 8.

     [+] [-]

, 2016-04-07 16:02, pirms 8 gadiem
Domantas nebūs desmitniekā. Lai arī Marta trakumā pārliecinoši apspēlēja Poetlu, austrieti paņems augstāk

  +1 [+] [-]

, 2016-04-07 16:05, pirms 8 gadiem
Cik esmu redzējis spēles ar Saboņa piedalīšanos, mans secinājums ir tāds, ka priekš veču basketbola t.i. lai spēlētu savā pamata/centra pozīcijā, viņam nedaudz pietrūkst auguma centimetru un spēka, savukārt priekš 4.nr. atlētisma + protams, metiena un dribla, kas tagad garajiem ir obligāts ieraksts iekš CV. Jā, vienaudžus viņš izgrūsta un izmāna labi, bet kā būs ar vīru basketbolu?! Taču tāds jau ir to izcilo sportistu bērnu liktenis - mūždien tiek salīdzināti ar saviem vecākiem un Domants pagaidām izskatās ne tuvu tik labs, kāds bija Arvīds. Varbūt pēc pāris gadiem tā atšķirība līmeņos izlīdzināsies.
Savukārt Benders velk uz tipisku Eirpopas garo aļa Barnjani. Pagaidām neizskatās diezko spēcīgāks par mūsu pašu Pasečņiku. Varbūt arī vēlais talants... Taču tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-07 16:10, pirms 8 gadiem
asinsdesa rakstīja: Porzim Spānijas laikos labākais bija divi putback danki, tādēļ kad viņš ar tiem spridzināja līgu, tas bija pārsteigums.

Arī tas, ka 20min Spānijā viņam bija 4 rebi, bet Amerikā pie 8.
Nevajag pārspīlēt - danki, tajā skaitā arī putback, KP arsenālā jau bija pēdējās sezonās gan Spānijā, gan Eiropas kausā.
Kas attiecas uz bumbām zem groziem, tad jau Eiropā KP labi vāca bumbas uzbrukumā, jo ir veiklām, garām un ātrām rokām, savukārt par bumbām aizsardzībā - NBA ir tāds kā nerakstīts likums, ka, ja neesi Vestbruks, tad visas "vieglās" def bumbas "paņem" garie. Pavēro pats NBA spēles(šajā gadījumā Knicks). Bumba atlec, var paņemt arī Kalderons vai Aflalo, bet nē - viņi sagaida, kad to savāc Kristaps un tad paņem to no viņa. Nesaku, ka KP būtu slikts cīnītājs zem groziem, taču pavēro šo niansi. Eiropā tā nav, jo bumbu ņem tas, kurš tai ir tuvāk - tāpēc arī Eiropā centri nevāc 10+ rebus pa maču - tikai tos, kurus reāli paši izcīna.

     [+] [-]

, 2016-04-07 17:12, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kristaps bija tievs,bet Benders vispār ir totāls skaliņš..Ko viņš tāds tur varēs izdarīt nākošgad ja grib jau buy out.
Pagūglē, redzēsi, ka KP 18gados bija tāds pats, ja ne vēl lielāks skals. Labāk, lai Benders jau laicīgi sasaistās ar kādu NBA klubu, kas viņu uzreiz jau var sākt audzēt miesās.

     [+] [-]

, 2016-04-07 19:36, pirms 8 gadiem
Interesanti par Saboni tādā ziņà, ka viņš jau ir audzis pārtikušà miljonāra ģimenē, bet visi citi postpadomju stāri - KP u.c. vienkāršās ģimenēs, kur nauda ir motivàcija izsisties un sasniegt panākumus... Sabonis nav gluži kā mūsu tenisists Ernests, kuru tēvs vedis ar privāto lidmašīnu, bet diez vai viņam ir sapnis kaut kāds ferrari un villa Miami, jo tas jau baudīts no bērnības...motivācija varētu būt labākam par tēvu...nu, tad jau redzēs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-07 20:22, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Kas mums šogad draftā varētu aiziet ? Pasečņiks 2.kārtā ? Vai arī Ilja Gromovs ?
Pasečņiks, Gromovs, Gludītis, Mežnieks(vai arī jaucu?), Siliņš ir kāda 70. pika līmenī.

     [+] [-]

, 2016-04-07 21:03, pirms 8 gadiem
tommy90 rakstīja: Pagūglē, redzēsi, ka KP 18gados bija tāds pats, ja ne vēl lielāks skals. Labāk, lai Benders jau laicīgi sasaistās ar kādu NBA klubu, kas viņu uzreiz jau var sākt audzēt miesās.
Kristaps palika Spānijā un turpināja atīstību.Benderam īstenībā varētu beigties visai bēdīgi ja viņu iemetīs iekša lai peld.