Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bijušais NBA un "Barcelona" spēlētājs piedalās Kapitolija protestos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bijušais NBA un "Barcelona" spēlētājs piedalās Kapitolija protestos
Deivids Vuds 2021. gada 6. janvārī pie Kapitolija pakalna. Foto: Facebook

Kādreizējais NBA un ASV izlases basketbolists Deivids Vuds trešdien, 6. janvārī, piedalījās protestos pie ASV Kongresa ēkas Kapitolija pakalnā.

Protesti kulmināciju sasniedza trešdien ap plkst. 14:00, kad policisti atvēra vārtus un ļāva nemierniekiem iekļūt Kapitolija iekšienē. Ielaušanās rezultātā izcēlās vairākas sadursmes, kuru rezultātā gāja bojā četri cilvēki, bet vairāk nekā 50 personas tika aizturētas.

Vuds nepiedalījās “Kapitolija ieņemšanā”. “Ierados, lai lūgtos un redzētu notiekošo, nevis protestētu. Tas Kungs mīl viņu (ASV prezidentu Donaldu Trampu). Viņš izraudzījies viņu bērnu glābšanai un ļaus vēl četrus gadus pildīt prezidenta pienākumus. Jutu, ka man jāapmeklē (politiskās kustības) “Black Lives Matter” mītne un jāpasludina, ka pilsētā ir jauns šerifs – Jēzus Kristus.

“Nevada” absolvents Vuds 1989. gadā ieradās Barselonā, lai uz laiku aizstātu savainoto spēka uzbrucēju Odiju Norisu. Pēdējais 2014. gadā kļuva par ACB līgas kluba “Sevilla” galvenā trenera Skota Rota asistentu, uzņemoties darbu ar garajiem spēlētājiem Kristapu Porziņģi un Villiju Ernangomesu. Līga neapstiprināja Rota trenera licenci un Noriss kļuva par Andalūzijas kluba galveno treneri.

Vuds spēlēja trenera Aito Garsijas Renesesa vadībā, palīdzot “Barcelona” uzvarēt ACB līgā un izcīnīt otro vietu Eirolīgā, tādējādi nobruģējot ceļu atpakaļ uz NBA. Bijušais “Chicago Bulls” spēlētājs pievienojās Hjūstonas “Rockets”, bet karjeras turpinājumā pārstāvēja Sanantonio “Spurs”, Detroitas “Pistons”, “Golden State Warriors”, “Phoenix Suns”, “Dallas Mavericks” un “Milwaukee Bucks”.

Spēka uzbrucējs paspēja uzspēlēt arī sešās ACB līgas komandās. “Barcelona” periodam sekoja Vitorijas “Baskonia”, Malagas “Unicaja”, “Murcia”, “Gran Canaria” un 'Fuenlabrada”. Vuds turpināja spēlēt līdz 43 gadu vecumam, kad pārstāvēja Amerikas basketbola asociācijas klubu no Nevadas pavalsts – “Reno Sharpshooters”.

Vuds nevairījās paust reliģisko pārliecību. Sniedzot autogrāfus, viņš pievienoja citātus no Bībeles. Piemēram, atsauci, kuru bieži izmanto Stefens Karijs: "Kristus mani spēcina – pateicoties viņam, varu izdarīt visu" (Vēstule filipiešiem 4:13). Vai arī Mateja evaņģēlija 6:33 un Jāņa evaņģēlija 3:16 “Svētīts tas Kungs, mana Klints, kura sagatavo manas rokas karam un manus pirkstus kaujai”.

Spēlētājs, pateicoties savam spēles stilam, ieguva iesauku “Gladiators”. Vuds pārstāvēja ASV izlasi 1998. gada Pasaules kausā Grieķijā, izcīnot bronzas medaļu.

Izmantotie resursi:
https://www.elmundo.es/deportes/bal...
https://www.lavanguardia.com/deport...
https://edition.cnn.com/2021/01/06/...

     [+] [-]

, 2021-01-07 22:14, pirms 3 gadiem
Garīgi slimiem cilvēkiem vajadzētu just līdzi, bet nu grūti, grūti.....

  -1 [+] [-]

, 2021-01-07 22:49, pirms 3 gadiem
marcy rakstīja: Garīgi slimiem cilvēkiem vajadzētu just līdzi, bet nu grūti, grūti.....
Bet jājūt arī līdzi mīzalu tautai, kādi, diemžēl, esam mēs.

     [+] [-]

, 2021-01-07 23:10, pirms 3 gadiem
wizinjsh rakstīja: Bet jājūt arī līdzi mīzalu tautai, kādi, diemžēl, esam mēs.
Varbūt mīzels esi tu, nelaimīgs, domā ka valsts pie vainas. Ir daudzi cilvēki, kuri dzīvo tiešām labi. Beidz čīkstēt un varbūt arī būsi viņu sarakstā. P.S. Stulbums =/ drosme

  -1 [+] [-]

, 2021-01-08 17:27, pirms 3 gadiem
wizinjsh rakstīja: Bet jājūt arī līdzi mīzalu tautai, kādi, diemžēl, esam mēs.
Runā labāk tikai par sevi..

     [+] [-]

, 2021-01-08 22:29, pirms 3 gadiem
Gudrs cilvēks!
Viņš zina ko runā!