Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss: "Nekad nebiju domājis, ka tas notiks tik ātri"

Andrejs Siliņš

Džeimss: "Nekad nebiju domājis, ka tas notiks tik ātri"
Lebrons Džeimss (pa labi) un komandas biedri uz skatuves
Foto: AP

"Lai gan nekad neesmu sapņojis par MVP titula iegūšanu, vienmēr esmu sapņojis par NBA čempiontitula iegūšanu, bet, ja es tagad jums teiktu, ka neesmu priecīgs par šo balvu... es jums melotu.," savā pateicības runā par Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) vērtīgākā soēlētāja balvas iegūšanu sacīja Klīvlendas "Cavaliers" uzbrucējs Lebrons Džeimss.

"Nekad neesmu speciāli gatavojies šādām runām," Džeimss aizsviež prom pie mirkofona galdiņa noliktās lapas, tādējādi jau pašā savas runas sākumā nodemonstrējot vienu no savām atpazīstamākajām īpašībām - humoru. "Esot šeit, jāatskatās uz visiem izcilākajiem spēlētājiem, kuri spēlējuši baskebolu - Maikls Džordans, Karīms Abduls Džabars, Doctor J, Oskars Robertsons. Šie puiši uzlikuši latiņu tādiem spēlētājiem kā es, Kobe Braients, Kriss Pols, Dvaits Hovards, Dveins Veids un daudzi citi. Tikt atzītam par NBA vērtīgāko spēlētāju ir neticami."

"Jūs mani zināt - es nekad neesmu augstāk par komandu vērtējis individuālo sniegumu," presi, ģimeni, draugus, komandas biedrus un citus sanākušos interesentus uzrunā Lebrons. "Individuālo balvu var iegūt tikai, pateicoties komandas panakumiem. Paskatoties uz tiem 14 puišiem [norāda uz komandas biedriem, kas sēž zālē], varu teikt, ka šo balvu esmu saņēmis tikai viņu dēļ. Mēs kopā strādājam pirms un pēc spēlēm, pirms un pēc treniņiem. Cilvēki redz tikai spēli, nevis to, kas notiek ārpus tās. Šī balva ir mūsu visu, bet es to paturēšu savās mājās."

Preses konference notika Akronā Džeimsa vidusskolas sporta zālē, jo basketbolists pats tā vēlējās: "Es pabeidzu vidusskolu tikai pirms sešiem gadiem, šī skola man palīdzēja kļūt par to, kas es esmu šodien, un tieši tāpēc arī šodien esmu šeit un saņemu šo apbalvojumu. Vēlos pateikties visiem no šīs skolas." Ar šo teikumu Džeimss izraisīja sanākušo gaviles un sajūsmas spiedzienus. "Es zinu, kas tagad notiek zālē - daži noteikti sader uz to, vai es sākšu raudāt vai nē," savu saviļņojumu ar joku mēģina savaldīt Džeimss.

Tāpat Džeimss pateicās saviem tuvākajiem draugiem, ar kuriem kopš bērnības sapņojuši par spēlēšanu NBA. "Taču tu nekad nedomā, ka kaut ko tādu iespējams sasniegt, uzaugot tādā pilsētā kā Akrona," turpināja Džeimss. "Mana māte, protams, ir iemesls, kāpēc es šeit stāvu," sākot pateikties savai mātei, Džeimsa acis kļūst arvien miklākas. "Mana māte finansiālā ziņā nebija ne tuvu situācijai, kādā šobrīd esmu es. Viņa bija vienīgā, jo tēva nebija, kurš palīdzētu mani audzināt. Savannai [Džeimsa sieva - A.S.] esmu teicis, ka pat ar šodienas iespējām es viens pats nevarētu uzaudzināt Lebronu. Es varbūt zinu, kā iemest grozā vai iedankot, bet man nav ne mazākās nojausmas, kā tu mani uzaudzināji viena pati," Džeimss vērš skatienu uz māti, kas sēž vienā no pirmajām rindām. "Wow!"

Lebrons pateicās arī savam vidusskolas trenerim, kurš bijis tēva vietā, kā arī ģimenes draugiem un onkuļiem. "Viņi man palīdzēja kļūt par īstu vīru, iespējams, pat ātrāk nekā es pats to gribēju," smaids atkal pārņēma Džeimsa seju. "Es šeit varētu runāt visu dienu, jo patiesībā basketbols ir hobijs, bet runāšana ir īstais darbs." Kārtējā smieklu jūra atskanēja zālē.

"Man ir 24 gadi un es saņemu šo balvu. Nekad nebiju domājis, ka tas notiks tik ātri. Lai gan nekad neesmu sapņojis par MVP titula iegūšanu, vienmēr esmu sapņojis par NBA čempiontitula iegūšanu, bet, ja es tagad jums teiktu, ka neesmu priecīgs par šo balvu... es jums melotu. Pabeidzot, jo es zinu, ka kamerām varētu drīz beigties filma, mani komandas biedri ir galvenais iemesls, kāpēc saņemu šo balvu. Savanna negrib to dzirdēt, Maika Brauna sieva negrib to dzirdēt, bet mēs vairāk laika pavadām viens ar otru, nevis ar savām ģimenēm. Un tas ir upuris, kas jānes, ja vēlies kļūt par izcilu spēlētāju. Komandas biedri ir iemesls tām lietām, ko jūs redzat mani daram uz laukuma un ārpus tā." Džeimsam piešķirto "Kia" atumobili basketbolists jau ziedojis labdarībai.

Tam sekoja Džeimsa uzacinājums saviem komandas biedriem piebiedroties uzbrucējam uz skatuves. "Decembrī es saviem komandas biedriem uzdāvināju austiņas, kuras uzliekot, apkārt neko nevar dzirdēt.. Es izdalīju visiem tās ģērbutēs, un viens aizsargs, kura vārdu es neminēšu, bet kuram ir 13. numurs, man teica: "Zini Bron, man patīk dāvana, bet gaidīju Range Rover."" Džeimss saviem komandas biedriem uzdāvināja fotokameras, un daži nepacietīgākie tās ātri izpakoja un sāka pielietot praksē.

Sekoja jautājumi no preses pārstāvjiem, no kuriem pēdējai bija arī visneērtākais - vai čempiontitula izcīnīšanas gadījumā Lebrons būs izpildījis misiju un pametīs Klīvlendu? Jautājums izrausīja pāris sekunzu skaļu čukstu dūkoņu zālē, un arī pats Džeimss bija slēpās aiz viltīga smaida, atbildot gana diplomātiski, tacu ne pilnvērtīgi: "Mana misija ir kļūt par labaku cilvēku jebkurā dzīves jomā, tāpēc nē - misija izpildīta nebūs."

Izmantotie resursi:
TNT

 +12 [+] [-]

, 2009-05-05 12:21, pirms 15 gadiem
skaisti pateica
man liekas, tie, kas vissmagak stradajusi un tie, kas izravusies no nabadzibas , to visu spej novertet vel vairak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2009-05-05 12:34, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vistālāk tiek tie spēlētāji, kurus bērnībā biedri ir apcēluši un ģimenē vecāki dauzījuši. Tas pierādās jau vairākās paaudzēs,
džeimsu tak nedaudzīja un neapcēla

 +10 [+] [-]

, 2009-05-05 12:34, pirms 15 gadiem
stipri vārdi
vnk fantastiska Lebrona runa.

 +11 [+] [-]

, 2009-05-05 12:35, pirms 15 gadiem
Ar humoru čalim viss kārtībā....

 +12 [+] [-]

, 2009-05-05 12:35, pirms 15 gadiem
njā aizkustinša runa, galvenais ka neizklausas ka ir sakapis galva, ciena gimeni un saprot ka ar tiesi komandas biedriem ir to sasniedzis neka atceros to rakstu kad Pīrss no seltikiem pats sevi nodeveja ka ir pasaule labakais.

  +6 [+] [-]

, 2009-05-05 12:59, pirms 15 gadiem
Cepuri nost čalim!!!

  +7 [+] [-]

, 2009-05-05 13:06, pirms 15 gadiem
Pirmais , bet ne būt ne , pēdējais MVP tituls. malacs

  -1 [+] [-]

, 2009-05-05 13:41, pirms 15 gadiem
Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) vērtīgākā soēlētāja balvas iegūšanu sacīja Klīvlendas "Cavaliers" uzbrucējs Lebrons Džeimss.

varētu izlabot

  -2 [+] [-]

, 2009-05-05 14:38, pirms 15 gadiem
man vieniigajam youtube nestraadaa?

  +1 [+] [-]

, 2009-05-05 14:48, pirms 15 gadiem
Vēlreiz apsveicu! viņš ir lielisks spēlētājs tam nevar nepiekrist

  -1 [+] [-]

, 2009-05-05 14:55, pirms 15 gadiem
polks111 rakstīja: man vieniigajam youtube nestraadaa?
man strāda

     [+] [-]

, 2009-05-05 15:16, pirms 15 gadiem
lieliska runa!!! visu cienju lebronam.. liidz hsim vinjhs ar tadam nebija izceelies .. (no offence vinja faniem bet ta tas bija)... pirmo reizi dzirdu Lebronu runaajam tik spilgti!

  +2 [+] [-]

, 2009-05-05 15:49, pirms 15 gadiem
Visu cieņu Lebronam, paraugs ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā, kādam vēl liekas ka viņš ir iedomīgs?

     [+] [-]

, 2009-05-05 16:03, pirms 15 gadiem
kaut arii manai acij tuvaaks skjiet Veida vai Kobes speeleetais basketbols, tomeer nevar noliegt, ka Lebrons ir kljuvis par kultu ne tikai basketbola aprindaas, bet arii visaa pasaulee... Vinja humors, labsirdiiba, speeja pasmieties par sevi un pieticiiba ir vnk neatkaartojama, un shii pateiciibas runa tieshaam ljoti speeciiga! Visu cienju...

     [+] [-]

, 2009-05-05 16:36, pirms 15 gadiem
Ja ka cilveks ari izklausas jauks

  -3 [+] [-]

, 2009-05-05 16:56, pirms 15 gadiem
'...Lai gan nekad neesmu sapņojis par MVP titula iegūšanu, ... '

nemuldi,Lebron!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-05 22:07, pirms 15 gadiem
Asaras gandriz saskreja acis!

     [+] [-]

, 2009-05-07 06:47, pirms 15 gadiem
Laba runa!Joks no filmas The Friday vispār bija rēcīgs un tieši vietā