Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss un Vestbruks atzīti par mēneša labākajiem spēlētājiem NBA

Rolands Eliņš

Džeimss un Vestbruks atzīti par mēneša labākajiem spēlētājiem NBA
Lebrons Džeimss
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā februāra mēnesī par Austrumu konferences labāko spēlētāju Nacionālās basketbola asociācijas vadība atzinusi Lebronu Džeimsu, savukārt Rietumu konferencē šo godu izpelnījies Rasels Vestbruks.

Lebrons Džeimss februārī bija konferences labākais punktu guvējs (vidēji 24,4 punkti) un otrs labākais piespēlētājs (vidēji 7,3 rezultatīvas piespēles). Ar viņu sastāvā „Cavaliers” 11 spēlēs guva astoņas uzvaras, turklāt Džeimss spēja pārspēt Skotija Pipena rekordu un kļūt par visu laiku labāko rezultatīvo piespēļu izdalītāju NBA vēsturē uzbrucēju konkurencē.

Ja Džeimsa statistika ir iespaidīga, tad Rasela Vestbrukam rādītājiem piemērotu epitetu grūti atrast. Februārī viņš vidēji guva 31,2 punktus, savāca 9,2 atlēkušās bumbas un izdalīja 10,3 rezultatīvas piespēles. Šādus skaitļus NBA nav pieredzējusi kopš Oskara Robertsona laikiem, kurš bija pēdējais, kas spēja tos savākt viena kalendārā mēneša ietvaros.

Vestbrukam šī ir pirmā mēneša labākā spēlētāja balva viņa septiņas sezonas ilgajā karjerā, savukārt Džeimss pie tās jau visai pieradis, jo saņem jau 27. reizi. Šosezon gan tikai pirmoreiz.

NBA nosaukusi arī februāra labākos debitantus, par kuriem atzīti Markuss Smārts no Bostonas „Celtics” un Endrjū Viginss no Minesotas „Timberwolves”. Smārts vidēji spēlē guva 9,8 punktus un izdalīja 4,3 rezultatīvas piespēles, palīdzot pie favorītiem nepieskaitītajai „Celtics” gūt septiņas uzvaras 11 spēlēs. Savukārt Viginss šo balvu ieguva ceturto reizi pēc kārtas un atzīmējās ar 16,8 punktiem vidēji spēlē.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  -1 [+] [-]

, 2015-03-05 13:23, pirms 9 gadiem
Westbrooks spridzina, All-star game MVP, entie triple double, shonakt vsp career high 49 pts. Eksplozivakais un labakais pg liga shobrid

  +1 [+] [-]

, 2015-03-05 18:01, pirms 9 gadiem
hoorai rakstīja: Westbrooks spridzina, All-star game MVP, entie triple double, shonakt vsp career high 49 pts. Eksplozivakais un labakais pg liga shobrid
ja pec statistikas mēra, tad jā.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-06 15:55, pirms 9 gadiem
raiversons rakstīja: ja pec statistikas mēra, tad jā.
Eksplozitivitāti jau nevar statos nomērīt