Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Biedriņš: ''Apsolīt, ka vēl kādreiz spēlēšu, nevaru''

Krišs Upenieks

Biedriņš: ''Apsolīt, ka vēl kādreiz spēlēšu, nevaru''
Andris Biedriņš
Foto: AP/Scanpix

29 gadus vecais latviešu basketbolists Andris Biedriņš šobrīd nevar apsolīt, ka kādreiz atkal atgriezīsies laukumā, lai gan pilnībā šādu iespēju viņš nenoliedz, aģentūrai LETA sacīja sportists.

Biedriņš savu pēdējo spēli aizvadīja 2013.gadā, vēl pārstāvot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Jūtas "Jazz", no kura viņš vēlāk tika atbrīvots, bet kopš tās reizes informācijas par viņa gaitām bijis maz. "Fiziski uzturu sevi formā. Neko baigi neiespringstot, kondīciju saglabāju - patrenējos trīs četras reizes nedēļā. Tieši basketbolā trenējos mazāk, bet formu zaudējis neesmu," izteicās Biedriņš. "Grūti pateikt, vai vispār esmu nolicis malā basketbolu. Pagaidām nav vēlmes spēlēt. Nezinu, kā būs. Varbūt pēc pusgada vai gada gribēšu spēlēt, bet šobrīd tā nav. Taču pilnībā malā to neesmu nolicis. Tomēr apsolīt, ka vēl kādreiz spēlēšu, nevaru."

"Aģentam teicu, lai mani kādu laiku netraucē. Sacīju viņam, ka tagad gribu atpūsties. Kad būšu gatavs, padošu viņam ziņu. Tad arī skatīšos, kādi būs varianti," uzsvēra Biedriņš.

Latviešu centra uzbrucējs atklāja, ka seko līdzi Latvijas izlasei un arī Kristapam Porziņģim, kurš teicami debitējis NBA. "Kā tagad kam tādam var nesekot? Ļoti liels prieks par Porziņģi - fantastisks sniegums. Zinu, cik tas ir grūti. Viņš tiešām ļoti labi sevi parāda. Tā tik turēt. Galvenais ir veselība, ar pārējo, domāju, viņam nebūs problēmu," piebilda Biedriņš, kura savulaik pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" komanda ir pašreizējā NBA čempione. "Citreiz ar draugiem pajokojam, ka varēju vēl kādus divus gadus tur palikt ilgāk. Bet nē, nekādas nožēlas nav. Tāpat joprojām sekoju līdzi viņu gaitām. Man ir liels prieks, ka viņi ieguva čempionu titulu. Zinu, ko tas nozīmē pilsētai un komandas faniem. Prieks, ka viņi tā pacēlušies - vinnējuši titulu un tagad izcili sākuši sezonu."

Biedriņš klātienē Rīgā noraudzījies arī vienu Latvijas basketbola izlases spēli Eiropas čempionātā. "Uz vienu spēli biju, vienu no pēdējām - neatceros, kuru. Viņi labi nospēlēja. Tā ir jauna komanda. Domāju, turpmākajos gadus viņiem līmenis tikai celsies. Piekrītu Latvijas izlases galvenajam trenerim Ainaram Bagatskim, ka sliktā formā neesmu. Tomēr neesam savā starpā daudz runājuši. Viņš droši vien respektē manu laiku, ko gribu nedaudz noiet no basketbola. Bagatskis mani līdz ar to netraucē, par to es viņu cienu. Tad jau redzēs, kā būs nākotnē," teica Biedriņš.

Bijušais NBA centra spēlētājs ceturtdien klātienē apmeklēja Rīgas 64.vidusskolā notikušo pasākumu, kur tika atklāta kreklu galerija par godu skolu absolvējušajiem basketbolistiem, tostarp Biedriņam."Šajā zālē bijušas labas emocijas - šeit ir ļoti laba aura. Tagad vairāk dzīvoju pa Latviju, cik sanāk, arī uz ASV aizlidoju. Pavadu laiku kopā ar ģimeni," izteicās Biedriņš, kuram ir četrus gadus vecs dēls Emīls. Viņa tēvs jau norādīja, ka sporta veids, ko atvase pamēģinās, būšot basketbols. "Tas, ka mēģināšu viņu laist basketbolā, ir skaidrs."

Ceturtdien tika aizvadīta basketbola spēle starp absolventiem un tagadējo skolas izlasi, taču ne Biedriņš, ne arī Igors un Raimonds Miglinieki tajā nepiedalījās. "Sākumā mums piedāvāja spēlēt, taču Igors un Raimonds arī ne īpaši gribēja. Domājām, nu, nekas, mierīgi atnāksim smuki saģērbušies, pasēdēsim un paskatīsimies," pauda Biedriņš.

Savā NBA karjerā Biedriņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guvis 6,3 punktus un izcīnījis septiņas atlēkušās bumbas. Goldensteitas "Warriors" komanda latvieti 2004.gadā jauno spēlētāju draftā izvēlējās ar 11.numuru.

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 3 4 5 149 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2015-12-04 11:54, pirms 8 gadiem
Citi vēl 40 gados gribētu un raujās, bet šis nabadziņš jau 29 gados noguris no beņķa sildīšanas. Skumji...
Slēpts komentārs: WeAreFamily

 +39 [+] [-]

, 2015-12-04 11:55, pirms 8 gadiem
Ja Andris būtu atpakaļ savos ziedu laikos, tad LV izlases groza apakša būtu ASV līmenī. Rebos mēs pat varētu paņemt. Jācer, ka izdomās viņš vēl uzspēlēt kaut vai atlases turnīrā uz eč.

  +3 [+] [-]

, 2015-12-04 11:56, pirms 8 gadiem
rihardilio rakstīja: Citi vēl 40 gados gribētu un raujās, bet šis nabadziņš jau 29 gados noguris no beņķa sildīšanas. Skumji...
šis nabadziņš spēlējis NBA, bet tu pirdējiņ, vairāk par klaviatūras pogu spaidīšanu ticis neesi...

 +25 [+] [-]

, 2015-12-04 12:00, pirms 8 gadiem
Nolamātais Biedriņš pēc NBA karjeras ir atgriezies Latvijā, kamēr patriots Irbe stāsta kā ASV viņam labi.

 +38 [+] [-]

, 2015-12-04 12:04, pirms 8 gadiem
Ja Biedriņš gribētu, viņš kaut vai tūlīt, esošajā kondīcijā un bez vairāku gadu spēļu prakses, varētu iet izlases pamatsastāvā un reāli būt galvastiesu pārāks par mūsu patreizējiem centriem - Meijeriem, Šeļakoviem utt. Kā saka - meistarību nenodzersi un, domāju, uz Andri šo teicienu var attiecināt jo īpaši... Gribētu jau, lai tomēr uzspēlē vēl tepat Eiropā un arī izlasē.

     [+] [-]

, 2015-12-04 12:04, pirms 8 gadiem
baigais brīnums

     [+] [-]

, 2015-12-04 12:07, pirms 8 gadiem
z-korejā var uzrambāt.
Slēpts komentārs: Bayern/Heat fans

 +26 [+] [-]

, 2015-12-04 12:09, pirms 8 gadiem
Pagaidām nav vēlmes spēlēt.
---------------
Diemžēl pēdējos NBA gados tas bija redzams. Bet nu katrs pats pieņem lēmumus un nav iemesla viņu par tiem nosodīt. Lai gan, protams, gribējās viņu redzēt vēl spēlējam...
Slēpts komentārs: Tomy_K

  +2 [+] [-]

, 2015-12-04 12:09, pirms 8 gadiem
Eu nu šitā ir zelta intervija, tik ilgi kko gaidījām, beidzot džeks sāka runāt. Domāju, ka atgriezīsies un uzspēlēs tajā pašā Vefā VValteram par godu, jo šaubos ka skries pēc naudas. Būtu jau kruta, paceltu Vefu jaunā līmenī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 12:10, pirms 8 gadiem
Synco rakstīja: šis nabadziņš spēlējis NBA, bet tu pirdējiņ, vairāk par klaviatūras pogu spaidīšanu ticis neesi...
Ak šie trulie salīdzinājumi, viņš ir spēlējis NBA, kamēr cits tik tastatūru spaida, tiešām 3.klases līmenī pašam jānolaižas. Ja viss būtu tik balts un rožains, tad jau nevienam neparko nebūtu jāsūdzās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-12-04 12:14, pirms 8 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Bet...tā ir viņa dzīve. Viņš pats var izlemt, ko ar to darīt.
+++
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-12-04 12:16, pirms 8 gadiem
Prieks ka sevi uztur formā, neaizmirst danku tehniku utt... patiešām negribētos redzēt Biedru ar alus vēderu tikai sēžam veterānu rindā žūrijā...

  +6 [+] [-]

, 2015-12-04 12:17, pirms 8 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Bet...tā ir viņa dzīve. Viņš pats var izlemt, ko ar to darīt.
Kāpēc tad visi pārmet hokejistiem ka par to ka viņi negrib spēlēt izlasē. Tā ir viņu dzīve.

 +27 [+] [-]

, 2015-12-04 12:20, pirms 8 gadiem
AB mums sagādāja vairākus aizraujošus gadus vakaros/naktīs pie TV un to neviens vairs nevarēs atņemt, jo sevišķi sulīgo izslēgšanas spēļu sēriju pret Dallasu. Nekad neesmu sapratis to aizvainojumu, ko kāds tur uz AB. Cilvēks, profesionāls sportists, kurš agri sācis savu karjeru un agri to pārtraucis vai beidzis.
Laiks izaugt, beigt smirdēt un attīstīties.
Slēpts komentārs: fagcentrs
Slēpts komentārs: fagcentrs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2015-12-04 12:22, pirms 8 gadiem
Kādam ir jābūt inteliģences līmenim,aizņemtam SAVAS naudas tērētājam,attālam cilvēkam no sporta,lai nespētu atcerēties vienīgo apmeklēto Latvijas izlases spēli Eiropas čempionātā......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-12-04 12:25, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Nepārspīlē, viņš bija labs un meistarība paliek, bet tas basketbols tomēr mainās un pie pašreizējā izlases modeļa nevar pagalvot, ka viņš par Meieri būtu labāk, Mārtiņš tomēr kustīgāks centrs un var veidot izspēli, kamēr Biedriņam uzbrukuma arsenāls ir kāds ir un soda metieni arī nekādi labie nav...


Statiski centri- nespēlē NBA, bet sēž uz beņķa Eirolīgā, Eirokausā vai citās līgās...

Neaizmirsti, ka NBA vidējais līmenis ir augstāks par EČ vidējo līmeni...

  +3 [+] [-]

, 2015-12-04 12:25, pirms 8 gadiem
Ļoti ceru,ka Andrim pietiks smadzeņu, lai spēlētu izlase beidzot nākamgad,kad to viss vairāk vajadzēs, jo Latvija izlase tiks uz Rio Olimpisko spēļu kvalifākācijas spēlēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-12-04 12:29, pirms 8 gadiem
hugaboss rakstīja: Kādam ir jābūt inteliģences līmenim,aizņemtam SAVAS naudas tērētājam,attālam cilvēkam no sporta,lai nespētu atcerēties vienīgo apmeklēto Latvijas izlases spēli Eiropas čempionātā......
SC komentētājam viena spēle ir liels notikums, bet cilvēkam kura visa dzīve bijusi un vēljoprojām ir basketbols tādas lietas ātri aizmirstas

     [+] [-]

, 2015-12-04 12:31, pirms 8 gadiem
Vai Biedra uzreiz ielektu Eirolīgā?

 +23 [+] [-]

, 2015-12-04 12:31, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Cik Biedriņš ilgi jau nespēlē?

Tagad teikt, ka nu būtu labāks par Mārtiņu ir lieki.....
Iepriekš par sportu vispār neinteresējies?
Skaidrs, ka cilvēkam vajag mēnešus, lai dabūtu atpakaļ formu...

Balderis 4 gadus hokeju nespēlēja, bet pēctam aizbrauca uz NHL...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2015-12-04 12:32, pirms 8 gadiem
Ja Biedriņš kādu dienu izdomātu atgriezties basketbolā tas būtu milzīgs ieguvums Latvijas izlasei!

  -1 [+] [-]

, 2015-12-04 12:33, pirms 8 gadiem
Nu nav cilvēkam motivācija spēlēt. Poršs ir, nauda ir, sieva ir. Viss. Priekš kam pūlēties? Pilnīgi to pareizi. Domāju daudzi tā darītu.
1 2 3 4 5 149 komentāri