Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Divacs kļūst par "Kings" viceprezidentu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Leģendārais Divacs kļūst par "Kings" viceprezidentu
Vlade Divacs "EuroBasket 2009" izlozē
Foto: AP/Scanpix

Leģendārais serbu basketbolists Vlade Divacs otrdien, 3. martā, tika oficiāli apstiprināts par NBA kluba "Sacramento Kings" viceprezidentu, ziņo Kalifornijas mediji.

Četrdesmit septiņus gadus vecais Divacs ieradās Sakramento svētdienas vakarā un pirmdien vienojās ar kluba vadību, vēsta “Sacramento Bee” apskatniece Eilīna Voizina. Centra spēlētājs karjeras laikā kļuva par populārāko “Kings” basketbolistu.

Divacs tiek uzskatīts par cilvēku, kurš spēj saprasties ar dažādiem raksturiem, prot atrast kopsaucēju un ir slavens ar uzticību saviem komandas biedriem un treneriem. Viņa pienākumos ietilps padomu došana kluba īpašniekam Vivekam Ranadivem, ģenerāmenedžerim Pītam D`Alesandro un galvenajam trenerim Džordžam Karlam.

Basketbolists pārstāv vēsturisko 1989. gada NBA draftu, kurā līgas klubi izvēlējās Eiropas zvaigznes Šarūnu Marčuļoni, Oleksandru Volkovu, Žarko Paspaļju un pāragri mūžībā aizgājušo “basketbola Mocartu” Draženu Petroviču.

Divacs sāka un pabeidza NBA karjeru slavenākajā Kalifornijas klubā “Los Angeles Lakers”. Sakramento viņš pieķērās ne mazāk, palīdzot “Kings” gūt labākos panākumus komandas vēsturē. Klubs godināja Divacu, 2009. gadā iemūžinot viņa 21. numuru.

Pēc profesionāļa karjeras beigām Divacs īsu laiku bija “Lakers” skauts, savukārt turpinājumā uzņēmās Serbijas Olimpiskās komitejas prezidenta pienākumus. Noslēdzis četru gadu termiņu prezidenta amatā, 2014. gada oktobrī viņš kopā ar “Kings” devās uz pirmssezonas spēlēm Ķīnā pret “Brooklyn Nets”. Brauciena nākamā pietura bija Indija, kur Divacs ieradās kopā ar Ranadivi, mazākuma daļu turētāju Radžu Batalu un NBA komisāru Deividu Sternu.

Ranadive un Batals padevās Divaca šarmam.

Izmantotie resursi:
Former center Vlade Divac joins Sacramento...

     [+] [-]

, 2015-03-04 00:40, pirms 9 gadiem
Ko tāds viciprezidents izsaka.

p.s. Un autori... beidzot vienojaties, ko un kā rakstat. Kas ir Eilīna? Ja reiz raksta pēc izrunas tad tāpat paliek Ailīna. Labi, ka šoreiz, tas galīgi netraucē, jo nezinātu ne Eilīnu, ne Ailīnu

  +1 [+] [-]

, 2015-03-04 03:57, pirms 9 gadiem
Autori! Jūs variet vienreiz vienoties un darīt visu tā, lai visiem viss patīk? Man nepatīk, ka daudziem viss nepatīk. Jums patīk?

  +2 [+] [-]

, 2015-03-04 07:18, pirms 9 gadiem
Es, protams, neesmu sporta žurnālists, bet skaidri zinu, ka Dražens Petrovičš ir draftēts 1986. gadā ar 60 kārtas numuru. Bet 1989. viņš sāka spēlēt NBA. Tas tā informācijai.

  +2 [+] [-]

, 2015-03-04 08:48, pirms 9 gadiem
Novika, kungs, lūdzu, atbildi par Petroviču! Lasītāji gaida!