Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pasečņiks vienojas ar "76ers", ka vēl sezonu paliks Eiropā

Ints Megnis
Ints Megnis

Pasečņiks vienojas ar "76ers", ka vēl sezonu paliks Eiropā
NBA komisārs Adams Silvers apsveic Anžeju Pasečņiku
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks vēl vienu sezonu paliks Eiropā, nepievienojoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībai Filadelfijas "76ers", noskaidrojis basketbola apskatnieks Kīts Smits.

Pasečņiks NBA tika draftēts pērn pirmajā kārtā ar 25. numuru. Sākotnēji spēlētāju izvēlējās Orlando "Magic" komanda, kas uzreiz viņu aizmainīja uz Filadelfijas "76ers". Jau iepriekšējā sezonā Latvijas basketbolists turpināja spēlēt Spānijas augstākās līgas (ACB) vienībā Grankanārijas "Herbalife".

1. jūlijā atvērās spēlētāju NBA tirgus, bet kļuvis zināms, ka 22 gadus vecais Pasečņiks uz vēl sezonu paliks "Herbalife" sastāvā.

""76ers" iesnieguši visus nepieciešamos dokumentus, lai Pasečņika potenciālais līgums netiktu ieskaitīts kopējā komandas algu budžetā," pavēstīja Smits. Pēc publiski pieejamās informācijas, Pasečņikam, kurš pērn tika draftēts pirmajā kārtā, gaidāmajā sezonā būtu pienācies nedaudz vairāk nekā pusotrs miljons dolāru.

Pagājušajā sezonā Pasečņiks ACB turnīrā 33 spēlēs izcēlās ar vidēji 6,6 punktiem un 3,6 atlēkušajām bumbām, realizējot 54,6% metienu no spēles. Vēl pagājušajā nedēļā Pasečņiks palīdzēja Latvijas izlasei. Sešās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pirmā posma spēlēs viņš izcēlās ar vidēji 7,5 punktiem un 3,3 atlēkušajām bumbām.

Pēdējos gados NBA klubu pierakstos nokļūst arvien vairāk latviešu basketbolistu. Pagājušajā mēnesī Bruklinas "Nets" vienība draftēja Rodionu Kurucu, kurš savai jaunajai komandai varētu pievienoties jau nākamajā sezonā.

1 2 3 86 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2018-07-03 14:32, pirms 6 gadiem
Nu luk un par agru viņam un nakama sezona viņa karjerā būs Izšķirošā.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-03 14:45, pirms 6 gadiem
Saprotu, ka Andžejs ir vienīgais no NBA 2017. gada drafta pirmās kārtas, kurš nav ticis pie spēlēšanas NBA (izņemot tos/ to, kuriem ir bijušas nopietnas traumas).

  -3 [+] [-]

, 2018-07-03 14:45, pirms 6 gadiem
Bišk dīvaini, ka Andžejs pat skaitījās vienu brīdi ar lielāku potenciālu kā KP

     [+] [-]

, 2018-07-03 14:46, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Nu luk un par agru viņam un nakama sezona viņa karjerā būs Izšķirošā.
Te nedaudz slikti nospēlē tas, ka eirolīga, jo ja pa vasaru viņš nepieliks, tad pie sliktas spēles eirolīgā, viņu var aizstāt ar citu.

  +6 [+] [-]

, 2018-07-03 14:47, pirms 6 gadiem
"Vienojas"... neviens vinu tur negrib.

 +12 [+] [-]

, 2018-07-03 14:47, pirms 6 gadiem
Andžejam lielākā problēma ir fiziskā sagatavotība, paskrien trīs minūtes un elso kā būtu pus maratonu uz pohu noskrējis.... Tā jau vairāk vai mazāk viss pārējais ir. Protams vēlu visu to labāko un nākamgad debitēt NBA.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-03 14:48, pirms 6 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Bišk dīvaini, ka Andžejs pat skaitījās vienu brīdi ar lielāku potenciālu kā KP
nav nekas dīvains, Anžejs jau arī trīņus agrāk meta. Viņu atšķirība izveidojās uz individuāli ieguldītā darba apjoma. Teiksim, pirms pēdējās sezonas Latvijā, Anžejs vairāk starpsezonu noballēja kā sevī ieguldīja, kamēr KP strādāja sevis pilnveidošanā. Pirmā sezona Spānijā, pa lielam, tikai aizvadīta, lai iedzītu to, ko viņš nebija ielicis sevī.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-03 14:48, pirms 6 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Bišk dīvaini, ka Andžejs pat skaitījās vienu brīdi ar lielāku potenciālu kā KP
Tas bija sen, pirms Andžejs stipro pamēģināja.

     [+] [-]

, 2018-07-03 14:48, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Andžejam lielākā problēma ir fiziskā sagatavotība, paskrien trīs minūtes un elso kā būtu pus maratonu uz pohu noskrējis.... Tā jau vairāk vai mazāk viss pārējais ir. Protams vēlu visu to labāko un nākamgad debitēt NBA.
Agresivitātes trūkst

  +3 [+] [-]

, 2018-07-03 14:52, pirms 6 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Bišk dīvaini, ka Andžejs pat skaitījās vienu brīdi ar lielāku potenciālu kā KP
Tā nopietnā līmenī neviens to nekad nav teicis. SC komentāros - varbūt.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-03 14:53, pirms 6 gadiem
Teikšu atklāti, ja no viņa sanāks EL cienījams centrs, ar 10 punktiem un 6 atlēkušajām vidēji spēlē - būšu ļoti apmierināts.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-03 14:55, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Tā nopietnā līmenī neviens to nekad nav teicis. SC komentāros - varbūt.
Par viņu ierunājās tad, kad leitis viņu iespēlēja VTB, jo 17 gados tur debitēt tomēr nav bieži sastopams, īpaši garam tievam latviešu centram

     [+] [-]

, 2018-07-03 14:56, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Andžejam lielākā problēma ir fiziskā sagatavotība, paskrien trīs minūtes un elso kā būtu pus maratonu uz pohu noskrējis.... Tā jau vairāk vai mazāk viss pārējais ir. Protams vēlu visu to labāko un nākamgad debitēt NBA.
Trūkst viņam praktiski visur, ja neskaita auguma cm. Labākais scenārijs, kādu redzu, viņš uzlabo sniegumu šajā sezonā, nostiprinoties Eiropas top līmenī, tad nospēlē vēl vienu sakarīgu sezonu. Un tad varbūt... 2020./21. gada sezonā, 25 gados izmēģina spēkus kā trešais centrs NBA komē.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-03 14:57, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Par viņu ierunājās tad, kad leitis viņu iespēlēja VTB, jo 17 gados tur debitēt tomēr nav bieži sastopams, īpaši garam tievam latviešu centram
Bet ka viņš talantīgāks par KP... nekad. Manuprāt, te jauc Bērzu un Biedru. Tur gan bija tādas pļāpas.

     [+] [-]

, 2018-07-03 14:58, pirms 6 gadiem
Baigi nesekoju viņa spēlēm, bet ar zviedriem galīgi nepārliecināja, lai gan viena spēle arī nav rādītājs. Bet, nu jau jau draftē, tad potenciāls ir, un ja ne tāds kā KP, tad vismaz stabilai NBA vērtībai. Vai tas īstenosies, tas protams vēl ir liels jautājums.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-03 14:59, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Bet ka viņš talantīgāks par KP... nekad. Manuprāt, te jauc Bērzu un Biedru. Tur gan bija tādas pļāpas.
Iespējams, tas jau cik sezonas atpakaļ bija...Kopēji, ja runājam par centriem, tad man nepatīk, ka viņi beidz trīņus mest, vismaz latviešu vidū. Anžejs, Meiers, Zaķis...Viņiem būtu daudz vieglāk spēlēt ja uzbruktu arī no tālmetiena līnijas

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:00, pirms 6 gadiem
Smaga situācija džekam, ja godīgi, man liekas, ka tas sniegums, ko viņš rāda, ir viņa potenciāla griesti. Protams, var jau ieslēgties kačalkā un indiv trenēties, bet tādam augumam grūti kko radikāli izmainīt.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-03 15:00, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Baigi nesekoju viņa spēlēm, bet ar zviedriem galīgi nepārliecināja, lai gan viena spēle arī nav rādītājs. Bet, nu jau jau draftē, tad potenciāls ir, un ja ne tāds kā KP, tad vismaz stabilai NBA vērtībai. Vai tas īstenosies, tas protams vēl ir liels jautājums.
Šobrīd mēs būtu priecīgi, ja viņš kļūtu par nr.1 centru vienalga kurā Eirolīgas komandā.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-03 15:04, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Šobrīd mēs būtu priecīgi, ja viņš kļūtu par nr.1 centru vienalga kurā Eirolīgas komandā.
sajuta ka Gran Canaria viņu izīrēs jo Bolvinu viņam tagad neizkonkuret bet vajag spēļu praksi.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-03 15:04, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Tā nopietnā līmenī neviens to nekad nav teicis. SC komentāros - varbūt.
Nu nekādi nevaru piekrist, jo tagad, kad tu skaties uz abiem spēlētājiem, ir ļoti grūti izslēgt no viedokļa patreizējo ainu. Tomēr, ja tu spētu apiet šo nelielo smadzeņu triku, tu saprastu, ka runām par talantu bija visai liels pamats. Skaidrs, ka KP bija vairāk spilgtas epizodes tieši dēļ viņa spēles stila, savukārt, no iemaņu viedokļa tobrīd Anžejs bija interesantāks, daudzpusīgāks, gan metiens no distances, gan labas darbības postā, viņš ļoti pareizi un aktīvi vienmēr ieņēma vietu soda laukumā, kas bija liels mīnuss KP. Tobrīd jau tev nebija acupriekšā tā bilde ar KP, kurš nemitīgi pilnveidojas un ir apveltīts ar līdera dotībām, tu redzēji tikai to, ko puikas prot laukumā.

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:04, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Smaga situācija džekam, ja godīgi, man liekas, ka tas sniegums, ko viņš rāda, ir viņa potenciāla griesti. Protams, var jau ieslēgties kačalkā un indiv trenēties, bet tādam augumam grūti kko radikāli izmainīt.
Nu, man atmiņā ir Bobans Marjanovičs, kurš vispār nebija draftēts, kuram baigi grūti gāja klubos, patizls bija, bet ap 24-25 gadiem piedzīvoja renesansi, un parakstīja Spurs. Čali pat nedraftēja, neskatoties uz 2.21. :Lai gan viņš ir serbs, un viņiem ir vajadzīgais raksturiņš.

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:06, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nu nekādi nevaru piekrist, jo tagad, kad tu skaties uz abiem spēlētājiem, ir ļoti grūti izslēgt no viedokļa patreizējo ainu. Tomēr, ja tu spētu apiet šo nelielo smadzeņu triku, tu saprastu, ka runām par talantu bija visai liels pamats. Skaidrs, ka KP bija vairāk spilgtas epizodes tieši dēļ viņa spēles stila, savukārt, no iemaņu viedokļa tobrīd Anžejs bija interesantāks, daudzpusīgāks, gan metiens no distances, gan labas darbības postā, viņš ļoti pareizi un aktīvi vienmēr ieņēma vietu soda laukumā, kas bija liels mīnuss KP. Tobrīd jau tev nebija acupriekšā tā bilde ar KP, kurš nemitīgi pilnveidojas un ir apveltīts ar līdera dotībām, tu redzēji tikai to, ko puikas prot laukumā.
Neviens nekur, neskaitot tevi, nav licis viņu augstākā plauktā, nevienā drafta prognozē, arī pašās vecākajās, nav bijis augstāk par KP.

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:08, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Trūkst viņam praktiski visur, ja neskaita auguma cm. Labākais scenārijs, kādu redzu, viņš uzlabo sniegumu šajā sezonā, nostiprinoties Eiropas top līmenī, tad nospēlē vēl vienu sakarīgu sezonu. Un tad varbūt... 2020./21. gada sezonā, 25 gados izmēģina spēkus kā trešais centrs NBA komē.
Netrūkst viņam visur, iemaņu ziņā viņš ir ļoti augstā līmenī (nu es teiktu, ka metiens prasās pēc korekcijas), to ļoti labi var redzēt tajās labajās epizodēs, kuru viņam ir visai daudz. Savukārt, tie pāris lielie mīnusi ļoti traucē to labo plusu izrādīšanai, Ja tu nāc laukumā bez vajadzīgās pārliecības un niknuma, tad tu nekad neparādīsi laukumā to, ko patiesībā proti. Ja viņam būtu pārliecība par savām darbībām, viņš būtu praktiski nenosedzams garais, kuru nevar atstāt bez segšanas nevienā punktā uz laukuma

  +3 [+] [-]

, 2018-07-03 15:10, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: "Vienojas"... neviens vinu tur negrib.
Kaut kad Filadelfijai tas garantētais 2 gadu līgums kā pirmās kārtas draftam būs vienalga jādod. Ja ne tagad, tad pēc gada. Vajag viņiem Anžeju vai nē, tas jau ir cits jautājums.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-03 15:10, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Smaga situācija džekam, ja godīgi, man liekas, ka tas sniegums, ko viņš rāda, ir viņa potenciāla griesti. Protams, var jau ieslēgties kačalkā un indiv trenēties, bet tādam augumam grūti kko radikāli izmainīt.
augumu izmainīt nav nekāda problēma. nekad nav bijusi milzu problēma uzdzīt spēlētājam kādu kg muskuļu masas, ja vien viņš ir gatavs mazliet iesvīst sporta zālē. Anžeja griesti ir viņa smadzenes un attieksme.

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:12, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: augumu izmainīt nav nekāda problēma. nekad nav bijusi milzu problēma uzdzīt spēlētājam kādu kg muskuļu masas, ja vien viņš ir gatavs mazliet iesvīst sporta zālē. Anžeja griesti ir viņa smadzenes un attieksme.
iedzenot muskuļus var pazaudēt metienu, un ierobežot savas kustības....Anžejs, pa lielam, ir Diops numur 2, vienāds augums utt.

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:14, pirms 6 gadiem
Laikam redzēja LV izlases spēles

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:20, pirms 6 gadiem
Nu pirmajās izlases spēlēs rudenī AP jau nemaz tik slikti neizskatījās. Diezgan daudz punktus arī savāca. Pēdējās divas spēles bija ļoti švaks bet to varētu izskaidrot ar formas kritumu pēc garas sezonas. Arī Peiners nebija tāds kā pirms pusgada. Bet nu jebkurā gadījumā tur līdz NBA kā līdz mēnesim. Izlasei gan būs noderīgs nākotnē.

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:26, pirms 6 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=66j...

https://www.youtube.com/watch?v=9IG...

Nav Anžejam talanta trūkums vai griesti, ir tikai zema ticība sevī un ambīcijas, nevēlēšanās sevi piespiest smagi un daudz strādāt. Kustās viņš priekš sava auguma un švakā fiziskā nenormāli labi. Kurš izņemot porzinģi kustas un driblē tikpat labi un viegli ar šādu augumu? Ja paskatās predrafta video, tad pat Rodions ar mazāku augumu ir kokaināks, driblē neteiktu, ka labāk.

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:27, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: iedzenot muskuļus var pazaudēt metienu, un ierobežot savas kustības....Anžejs, pa lielam, ir Diops numur 2, vienāds augums utt.
Man pat vērojot spēles likās, ka Anžejam ir zudusi metiena izjūta, iespējams, ka tieši svaru cilāšanas rezultātā.

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:28, pirms 6 gadiem
Starp citu Minnesota Timberwolves un Sacramento Kings esot izrādījuši interesi par Dāvi Bertānu

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:32, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=66j...

https://www.youtube.com/watch?v=9IG...

Nav Anžejam talanta trūkums vai griesti, ir tikai zema ticība sevī un ambīcijas, nevēlēšanās sevi piespiest smagi un daudz strādāt. Kustās viņš priekš sava auguma un švakā fiziskā nenormāli labi. Kurš izņemot porzinģi kustas un driblē tikpat labi un viegli ar šādu augumu? Ja paskatās predrafta video, tad pat Rodions ar mazāku augumu ir kokaināks, driblē neteiktu, ka labāk.
Saproti, ka salīdzinājums ar Kurucu ir nevietā? Jo viņš priekš savas pozīcijas ir ar pašvaku driblu.

Bet kopumā, tajos video nav nekā pārsteidzoša, standarta lietas priekš viņa auguma centra.

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:33, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Man pat vērojot spēles likās, ka Anžejam ir zudusi metiena izjūta, iespējams, ka tieši svaru cilāšanas rezultātā.
viņš jau arī bieži vairs neuzbrūk grozam. Viņš nav pirmā opcija klubā un izlasē grūti, visticamāk pārslēgties + sezonas beigas jau

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:33, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Neviens nekur, neskaitot tevi, nav licis viņu augstākā plauktā, nevienā drafta prognozē, arī pašās vecākajās, nav bijis augstāk par KP.
Es tomēr baigi necikllējos uz drafta prognozēm. Nav arī īsti adekvāti likt Anžeja vērtējumā pretī KP. Sākotnēji viņi bija ļoti līdzīgās pozīcijās. Ja paskatās jauniešu turnīru statistiku, tad maz liekas, ka Anžejs bija pat rezultatīvāks un ar augstāku metienu realizāciju.. Tālākais jau, ko mēs redzam, tas ir visi tie sīkie un lielie blakusapstākļi, kas saliekoties kopā nosaka turpmāko likteni, viens ir audzis basketbola ģimenē, kur visi ir apmāti ar basi, visi palīdz, atbalsta, pieskata, kā arī pats ir ļoti motivēts un ar lielām darbaspējām, bet otrs ir vienkārši talantīgs.

     [+] [-]

, 2018-07-03 15:35, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: viņš jau arī bieži vairs neuzbrūk grozam. Viņš nav pirmā opcija klubā un izlasē grūti, visticamāk pārslēgties + sezonas beigas jau
nu nē, izlasē viņš iepriekš mēģināja mest pustālos, kādus 3-4 nomāzēja pēc kārtas un ar to arī beidzās.
1 2 3 86 komentāri