Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vinss Kārters gatavs noslēgt sezonu un karjeru arī bez skatītājiem tribīnēs

Andrejs Siliņš

Vinss Kārters gatavs noslēgt sezonu un karjeru arī bez skatītājiem tribīnēs
Vins Kārters. Foto: AP / Scanpix

Vecākais aktīvais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Vinss Kārters, kurš šosezon pārstāv Atlantas "Hawks" krāsas, norādījis, ka būtu gatavs atgriezties laukumā, lai pabeigtu šo sezonu, pat ja tas nozīmētu spēlēšanu bez skatītājiem tribīnēs.

43 gadus vecais Kārters ir pēdējais aizvien aktīvais NBA spēlētājs, kurš dzimis septiņdesmitajos gados. Viens no visu laiku laākajiem spēļu dankotājiem šosezon "Hawks" rindās vidēji nepilnu 15 minūšu laikā guva 5,0 punktus un izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu. Jau iepriekš bija zināms, ka šī būs Kārtera pēdējā sezona profesionāla basketbolista statusā, taču, 11. martā koronavīrusa pandēmijas dēļ apturot sezonu, pastāv ļoti reāla iespēja, ka Kārteram nebūs iespēja pilnvērtīgi noslēgt karjeru.

"Kad gaisā tiek uzmesta bumba un sākas spēle, kad esi cīņas laukumā, cik bieži gan tu aizdomājies par līzjutējiem?" restoriski jautāja Kārters, kurš ir vienīgais spēlētājs NBA vēsturē, kas nospēlējis līgā 22 sezonas un paveicis to četrās dažādās desmitgadēs. "Jā, var dzirdēt fanu atbalstu vai izsvilpšanu, to es saprotu. Bet tu esi laukumā, cīņā. Tad jākoncentrējas puisim, kas tev ir priekšā un jātiek galā ar savu uzdevumu. Jā, es varētu [spēlēt bez skatītājiem]."

Šobrīd NBA izstrādājusi vairākas iespējas sezonas pabeigšanai, taču visos gadījumos ticamākais scenārijs ir spēļu aizvadīšana bez līdzjutēju klātbūtnes arēnās.

Līdz šim pēdējā aizvadītajā spēlē 11. martā, kad jau bija zināms, ka spēļu aizvadīšana tiks pārtraukta, Kārters zaudējumā Ņujorkas "Knicks", pagarinājuma izskaņā trāpīja savu pēdējo metienu - trīspunktnieku. Ļoti iespējams, ka tas vēstures annālēs arī paliks kā pēdējais Kārtera metiens.