Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Laikraksts: Biedriņa sniegums uzlabojies

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Laikraksts: Biedriņa sniegums uzlabojies
Andris Biedriņš ar Montu Elisu
Foto: AP/Scanpix

NBA kluba Goldensteitas ''Warriors'' centra spēlētāja Andra Biedriņa pēdējā laika veiksmīgais sniegums licis Sanfrancisko sporta žurnālistiem rakstus par mūsu basketbolistu iekrāsot košākās krāsās. Kā raksta ''Mercury News'', liels ir kluba galvenā trenera Kīta Smārta nopelns Andra uzlabotajā spēlē.

Latviešu centrs šosezon ar ''double-double'' atzīmējies vien trīs spēlēs, taču divi no tiem nākuši aizvadītajos divos mačos pret Šarlotes ''Bobcats'' un Jūtas ''Jazz'' - komandām, kuru atlētiskie garā gala spēlētāji zem groziem grūstīties nav jāskubina. ''Treneris Smārts nevēlas atmest cerības un nosēdināt Biedriņu uz soliņa, un tas nav tikai tāpēc, ka ''Warriors'' latviešu centram ik sezonu maksā deviņus miljonus USD,'' raksta ''Mercury News'' apskatnieks Markuss Tomsons. ''Smārts ir personīgi investējis savu laiku Biedriņa attīstībā un saprot, ka veiksmīgs sniegums no Andra ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem, lai vispār cerētu par iekļūšanu play-off.''

''Es nepametu savu ģimenu un neizniekoju trīs nedēļas, lai dotos uz Latviju un palīdzētu Andrim. Mana sieva joprojām ir dusmīga uz mani par to,'' starpsezonas notikumus klāsta pats Smārts, norādot, ka centra spēlētāja aprūpe uzticēta aizsargiem Montam Elisam un Stefam Karijam. ''Mums jāpalīdz viņam aizvadīt labas spēles. Nevaram viņu atstāt vienatnē bez palīdzības un cerēt, ka viņš aizvadīs teicamu maču.''

Arī Andris novērtē Smārta devumu savā attīstībā: ''Viņš vienmēr ir mani atbalstījis un ikreiz uzmana, lai es visu darītu pareizi. Vienalga - vai esmu aizvadījis sliktu vai labu spēli - viņš man atsūta sms vai uzzvana, lai aprunātos. Pēc labām spēlēm, protams, tieku paslavēt, bet pat ja esmu nospēlējis vāji, Kīts vienmēr mani uzmundrina un iedrošina, sakot, ka turpinājums būs labāks. Manuprāt, tās ir ļoti īpašas attiecības, ja treneris tev par uzzvanīt pēc spēles un godīgi komunicēt ar tevi.''

Izmantotie resursi:
Mercury News

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-02-03 13:11, pirms 13 gadiem
Smārta lielākais favorīts komandā ! Tas priecē !

  +5 [+] [-]

, 2011-02-03 13:18, pirms 13 gadiem
Agrāk Biedriņu baroja ar bumbām, pick n roll un bija tie DD.. tagad ir metēji, ne tajā varbūt pašā labākajā nozīmē... Ja nemaldos tad Ellis damētājās pret Jazz, palika ar 2 punktiem un pasēdēja uz soliņa. Vienvārd sakot, spēlēs uz Biedriņu, rezultāts neizpaliks ;p

  -3 [+] [-]

, 2011-02-03 13:19, pirms 13 gadiem
Ūdens, Smarts bija atbraucis patuses ar Grinbergas draudzenē, loģiski ka sieva bija dusmīga Ko viņi te vēl pa treniņiem lej, butu Biedriņam vairāk bumbas dalijuši zem groziem, būtu daudz lielāks tolks, nekā stulbi mest no distances, joprojam Nelija spēli spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2011-02-03 13:19, pirms 13 gadiem
A ko, pēc psēles aci pret aci treneris nav sastopams, ka jāsūta sms vai jāzvana?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-02-03 13:37, pirms 13 gadiem
Gandrīz asaras sariesās acīs par to Andra vientulību zem groza.

  +3 [+] [-]

, 2011-02-03 14:27, pirms 13 gadiem
Galvenokārt viss jau no paša atkarīgs, bet nu ja treneris uzticās, tas palīdz.

  +7 [+] [-]

, 2011-02-03 14:31, pirms 13 gadiem
sezonas sākumā gan jau Smārtam Biedriņa numurs bija pie ātrajiem zvaniem pievienots.

  -2 [+] [-]

, 2011-02-03 15:04, pirms 13 gadiem
Man radies iespaids, ka pret Biedriņu izturas kā pret mazuli, kurš nemāk spēlēt

  +1 [+] [-]

, 2011-02-03 15:23, pirms 13 gadiem
SF Gate daudz izsmeļošāk rakstīja jau 2 dienas atpakaļ

So right in the middle of practice, Smart muted the echoes of bouncing balls and the deafening squeaks of sneakers on the hardwood. He removed the voices swirling in his head and all but three players from the court.

In that silence, the Warriors might have found some answers.

"Coach kicked everybody else out of the drill. It was just me, Monta (Ellis) and Biedrins," point guard Stephen Curry said. "We produced a lot of trust between the three of us. We believe that Biedrins will finish plays when we give him the ball, and he believes that we're going to look to get him the ball."

During the three-man drill, Biedrins was able to show Curry and Ellis where he wants the ball - the ghost positions under the basket and posted up on the right block, where he can use his dominant left hand to get into the lane. The center was able to work on the timing of the pick-and-rolls that used to come so naturally with Stephen Jackson.

"He's such a huge plus for us when he plays that aggressive style and fights for the ball off the glass," Curry said. "He made a vow to us that he would find spots on the floor and make himself available, and we've made an emphasis to find him."

The Warriors' center position has been the center of attention for all of the wrong reasons the past couple of seasons. Production dipped so much that the position was headed toward becoming a center of contention.

Since that three-man drill last week, however, Biedrins has responded with consecutive double-doubles for the first time since January 2009. At least for the present, he has staved off the quick-charging Udoh, who continues to show glimpses of the rim-protecting, back-to-the-basket scorer for which the franchise has longed.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja