Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA komisārs Silvers: "Spēlētāji vēlas pārtraukumu sezonas vidū"

Andrejs Siliņš

NBA komisārs Silvers: "Spēlētāji vēlas pārtraukumu sezonas vidū"
Adams Silvers
Foto: AP/Scanpix

Nesen par Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komisāru kļuvušais Adams Silvers Masačūsetas Tehnoloģiju Institūta (MIT) ikgadējā Sporta analītikas konferencē atklāja, ka līgas spēlētāji pauduši vēlmi pēc papildu pārtraukuma sezonas vidū, lai atgūtos no fiziski nogurdinošā spēļu grafika.

MIT Sporta analītikas konference norisinās jau kopš 2006. gada, kad to dibināja Hjūstonas "Rockets" ģenerālmenedžeris Derils Morijs un sporta mārketinga kompānijas "Kraft Sports Group" viceprezidente Džesika Gelmena. Konference ik gadu norisinās Masačūsetā, Bostonā, un šogad viens no viesiem bija nesen par NBA komisāru kļuvušais Adams Silvers.

Dažas Silvera pārdomas:
- Viena no NBA problēmām: ja tavā komandā nav viena no 12 vai 15 līgas zvaigznēm, ir ļoti maza iespēja uzvarēt.
- Ja būtu jāmaina izslēgšanas spēļu sistēma, Silveram fascinē NCAA vai NFL sistēma, kur ir viena izšķiroša spēle, nevis "play-off" sērija.
- "Man nav iemeslu ticēt, ka sniegumu uzlabojošie aizliegtie preperāti būtu izplatīta lieta NBA. Tā nav šīs kultūras sastāvdaļa."
- Jāpalielina vecuma limitu līdz 20 gadiem: "Ticu, ka spēcīgs koledžu basketbols palīdz NBA." Vecuma limita paaugstināšana ir galvenā prioritāte.
- Interesanta ideja ir ļaut draftētajiem spēlētājiem palikt koledžā, lai attīstītos (alga tiktu iesaldēta līdz debijai NBA).
- Viena no problēmām ir tā, ka jaunā paaudze vairs neskatās tik bieži televīziju, tāpēc NBA jābūt pieejamākai sociālajos medijos.
- Jākoncentrējas uz visu 30 komandu ekonomisko veselību. "Ceru, ka kādu dienu būsim atpakaļ Sietlas tirgū."
- "Šis ir 21. gadsimta sports...un tā ir neticama spēle."
- Spēlētāji vēlas atjaunošanās pārtraukumu sezonas vidū. Tas būtu garāks nekā Visu zvaigžņu spēles pārtraukums un nāktu par labu spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
NBA

  +3 [+] [-]

, 2014-03-02 10:17, pirms 10 gadiem
Labas idejas pa lielam kopumā.

  +8 [+] [-]

, 2014-03-02 10:36, pirms 10 gadiem
Viss liekas labi, tikai man tā playoff sistēma NBA galīgi nepatiktu, jo tomēr, ja ir sērija, tad var noskaidrot kura ir tīri stiprāka, bet tā viena spēle var arī būt veiksmes faktors, kurai komandai uz attiecīgo spēli paveicas.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-02 10:44, pirms 10 gadiem
Varētu bet ne ilgāku par vienu nedēļu

  +1 [+] [-]

, 2014-03-02 10:54, pirms 10 gadiem
yeah rakstīja: Viss liekas labi, tikai man tā playoff sistēma NBA galīgi nepatiktu, jo tomēr, ja ir sērija, tad var noskaidrot kura ir tīri stiprāka, bet tā viena spēle var arī būt veiksmes faktors, kurai komandai uz attiecīgo spēli paveicas.
Tur jau tas āķis arī ir, ka tad iespējas uzvarēt būtu lielākas visiem.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-02 11:19, pirms 10 gadiem
Pa daudz to speelju, 60 speeles sezonaa un miers. Savaadaak daudzaas speelees tik luni vinji dzen.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-02 11:28, pirms 10 gadiem
marcanato rakstīja: Pa daudz to speelju, 60 speeles sezonaa un miers. Savaadaak daudzaas speelees tik luni vinji dzen.
it's money

  +1 [+] [-]

, 2014-03-02 11:36, pirms 10 gadiem
Visi tik grib lai vairāk jaunās superzvaigznes NCAA paliek, jo tiem vēl lielāka peļņa būtu, spēlētājiem nav jāmaksā bet ienākumi ir nenormāli. Un tas nav gluži godīgi pret spēlētājiem, daļa noteikti labāk tad uz gadu brauc kādā no eirolīgas klubiem spēlēt

  +3 [+] [-]

, 2014-03-02 11:55, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Tur jau tas āķis arī ir, ka tad iespējas uzvarēt būtu lielākas visiem.
Tad jēga sisties visu sezonu tās 82spēles, lai iegūtu vieglāku play-off sēriju un beigās vienas neveiksmīgas spēles gadījumā beigt sezonu, kaut vai biji izteikts līderis visu sezonu...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-02 11:59, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Tur jau tas āķis arī ir, ka tad iespējas uzvarēt būtu lielākas visiem.
Bet tas nav NBA interesēs, ja vājāka komanda uzvar stiprāko.
Tas pats attiecās uz to 1. punktu.
Viņi jau uz tiem ''stāriem'', kas atnes komandām uzvaras (Džeimss, Džordžs, CP3, KD utt utt), visvairāk arī pelna, kāpēc to mainīt?
Tas tikai sabalansēs finanses starp komandām un tā kluba finansiālā situācija starp, piemēram, Miami un Milvokī nebūs tik milzīga, kā tagad. Bet to var panākt arī citādi, nebojājot pašreizējo sistēmu.

Tur pilnīgi viss ir naudā. Gandrīz visi punkti uz to attiecās.
Par tiem dopingiem - smieklīgi. Viņš pats labi zin, ka daudzi to lieto, kāpēc lai viņš tagad ieviestu stingrākas dopinga kontroles? Tas tikai sabojās esošo (labo) līgas imidžu.
Iepriecina pēdējais punkts, kā arī tas, par vecuma limitu.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-02 13:05, pirms 10 gadiem
Viss itkā +/- loģiski, tikai ne par Playoff izspēles maiņu..
Tāda sistēma ir pieļaujama NFL vai NCAA, kur regulārās sezonas ir daudz īsākas.. NBA tas būtu garām, jo palielam jau visas komandas te viena otru var uzvarēt. tie paši Heat jau šogad ir pagrūduši gan 76ers gan Bucks, ja nemaldos.. reāli zustu jēga no tās mokošās 82 spēļu sezonas, ja viss atkarājas no vienas spēles, kur principā dajebkas var notikt.. 4 spēļu sērijas tomēr ir daudz interesantākas, un tādi milzīgi pārsteigumi notiek tikai pa retam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-03-02 14:59, pirms 10 gadiem
playoffā līdz trijām uzvarām, finālā viena izšķiroša spēle.