Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Entonijam un "Knicks" izbraukuma cīņa Čikāgā, Karijam duelis ar Derouzanu Toronto

Entonijam un "Knicks" izbraukuma cīņa Čikāgā, Karijam duelis ar Derouzanu Toronto
Stefans Karijs iepriekšējā spēlē iekrāja "triple-double"
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar un šonakt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā norisināsies septiņas spēles. Vakara pirmajā spēlē pulksten 20.00 pēc Latvijas laika Čikāgā savstarpējo cīņu uzsāks "Bulls" un Ņujorkas "Knicks" komandas. Tikmēr trīs stundas vēlāk - 23.00 - Toronto, "Air Canada" arēnā, vietējā "Raptors" vienība ar Kailu Lauriju priekšgalā aizvadīs maču pret Stefana Karija Goldensteitas "Warriors" vienību.

"Bulls" - "Knicks"

Čikāgas "Bulls" (bilance 32-26, 4.vieta Austrumu konferencē) pašlaik aizvada vienu no veiksmīgakajiem posmiem šoezon, jo spējusi pēdējās 10 cīņās izcīnīt astoņas uzvaras. Savukārt Ņujorkas "Knicks" (21-38, 11.v. Austrumu konferencē), pat par spīti Karmelo Entonija lieliskajam sniegumam uzbrukumam, piedzīvo grūtus laikus, jo cietusi jau piecus zaudējumus pēc kārtas.

Tāžs Gibsons piektdien iekrāja "double-double", gūdams 20 punktus un izcīnīdams 15 atlēkušās bumbas (sezonas rekords), un palīdzēja Čikāgai izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas, ar 100:91 izbraukumā apspēlējot Dalasas "Mavericks". "Buļļi", kas ceturto ceturtdaļu uzvarēja ar 27:15, mača laikā spēja atspēlēt 16 punktu deficītu.

Bruklinā dzimušais Gibsons pēdējās nedēļās bijis izteikts Čikāgas līderis, jo pamanījies pēdējos 10 mačos vidēji gūt 18,4 punktus un izcīnīt 8,7 atlēkušās bumbas. Spēka uzbrucējam aizvadītais februāris bijis rezultatīvākais mēnesis karjerā, jo viņš iekrājis vidēji 16,9 punktus.

Tikmēr 24 gadus vecais uzbrūkošais aizsargs Džimijs Batlers februārī bijis teju tikpat rezultatīvs kā Gibsons, vidēji gūdams 13,9 punktus, kā arī izcīnīdams 6,0 atlēkušās bumbas. Batlers pēc divu spēlu izlaišanas ribas savainojuma dēļ pēdējos divos mačos kopā guvis 35 punktus (metieni no spēles - 11/23).

Lai arī "Bulls" ieņem pēdējo jeb 30.vietu līgā pēc vidēji mačā gūtajiem punktiem (93,1), triju spēļu uzvaru sērijas laikā Toma Tibobo vadītie basketbolisti vidēji guvuši 103,3 punktus, realizējot 45,5% no izmestajiem metieniem.

Čikāgas uzbrukumu varētu pastiprināt saspēles vadītājs Džimers Fredete, kurš šīs nedēļas vidū vienojās ar Sakramento "Kings" vienību par līguma izpirkšanu un drīzumā pievienosies "Bulls" komandai. Fredete šosezon "Kings" rindās piedalījies 41 spēlē, vidēji gūdams 5,9 punktus, laukumā pavadot vien 11,3 minūtes. Tiesa, Tibodo, iespējams, varētu ļaut 25 gadus vecajam aizsargam pavadīt krietni vairāk laika laukumā, lai dotu atpūtu pašreizējiem komandas līderiem Batleram un Kirkam Hainriham.

Šosezon divos mačos pret "Knicks" Čikāgas basketbolisti grozam no spēles uzbrukuši ar 37,2% precizitāti, tostarp realizējot tikai deviņus no 37 izmestajiem trejačiem. Taču jāuzsver, ka "Knicks" komanda pēdējos piecos mačos, kuros visos ciestas neveiksmes, ielaidusi savā grozā vidēji 116,0 punktus.

Maika Vudsona vadītie vīri savā laukumā piektdien spēles pirmajā puslaikā ielaida 73 punktus, bet visā mačā piedzīvoja zaudējumu ar 103:126 "Warriors" vienībai. Ņujorkieši līdz ar to februāri noslēdza ar 2-11 bilanci. Centram Taisonam Čendleram spēle beidzās jau ceturtās cetutdaļas vidū, kad viņš nespēja savaldīt emocijas un izpelnījās otro nesportisko piezīmi mačā.

Entonijs, kurš ar vidēji 28,2 gūtajiem punktiem ir pašreiz otrai rezultatīvākais līgas spēlētājs, piektdien guva 23 punktus, realizēdams no spēles septiņus no 26 metieniem. Viņa kontā tāpat arī bija 16 atlēkušās bumbas. Pēdējās sešās cīņās uzbrucējs vidēji guvis 36,2 punktus un realizējis 23 no 50 (46,0%) izmestajiem trejačiem.

Septiņu "All Star" spēļu dalībnieks Entonijs abu komandu šīs sezonas otrajā savstrpējā cīņā, kas 11.decembrī norisinājās Ņujorkā, guva 30 punktus un izcīnīja 10 bumbas zem groziem, palīdzot "Knicks" izcīnīt uzvaru ar 83:78 un pārtraukt sešu zaudējumu sēriju pret Čikāgu. Viņa kontā bija 22 punkti (metieni no spēles - 8/24) vienību šīs sezonas pirmajā duelī, kas 31.oktobrī norisinājās Čikāgā, taču, pateicoties Derika Rouza realizētajam divpunktu metienam 5,7 sekundes pirms pamatlaika beigām, "Knicks" piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 82:83.

"Raptors" - "Warriors"

Goldensteitas "Wariors" (36-23, 6.v. Rietumu konferencē) komandas līderim Stefanam Karijam pēdējos divos mačos gājis kā pa kalniem. Vispirms trešdien saspēles vadītājs realizēja vien divus no 10 izmestajiem metieniem mačā pret "Bulls", kopumā gūstot piecus punktus, un "Warriors" piedzīvoja neveiksmi izbraukumā ar 83:103. Jāuzsver, ka tas bija tikai trešais mačs šosezon, kad Karijs guvis mazāk par 10 punktiem.

Tikmēr piektdien Ņujorkā, "Madison Square Garden" arēnā, Karijs bija neapturams. Aizsargs guva 27 punktus, izdalīja 11 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, iekrādams šosezon jau trešo "triple-double". Karija sniegums palīdzēja "kareivjiem" izcīnīt pārliecinošu uzvaru rezultatīvā spēlē ar 126:103.

Karijs nu pievienojies Lebronam Džeimsam savdabīgā "klubā" - viņi ir divi vienīgie basketbolisti, kuri "Madison Square Garden" arēnā spējuši gūt vismaz 50 punktus un iekrāt "triple-double", pārstāvot pretinieku vienības.

"Raptors" (32-26, 3.v. Austrumu konferencē) pret Goldensteitas vienību nav klājies viegli. Toronto klubs zaudējis pēdējos septiņos savstarpējos dueļos, kad "Warriors" sastāvā bijis Karijs. Šajās septiņās cīņās "Raptors" vienība savā grozā ielaidusi vidēji 119,3 punktus. Pats Karijs šajās spēlēs vidēji guvis 27,3 punktus, no spēles realizējot 53,7% izmesto metienu. Toronto pēdējo reizi "Warriors" vienību pārspēja 2012.gada 4.martā savā laukumā ar 83:75. Tajā mačā Karijs nepiedalījās pēdas savainojuma dēļ.

Komandu šīs sezonas vienīgajā duelī, kas 3.decembrī notika "Warriors" laukumā, saspēles vadītājs iekrāja 27 punktus, bet "Warriors" spēja mača laikā atspēlēt 27(!) punktu deficītu un izcīnīt uzvaru ar 112:103. Goldensteita ceturto ceturtdaļu tajā mačā uzvarēja ar 42:15.

Ceturtdien "Raptors" triju pagarinājumu trillerī savā laukumā piekāpās "Wizards" vienībai ar 129:134. Demārs Derouzans Vašingtonas grozā sameta 34 punktus. Derouzans decembrī pret "Warriors" gruva 26 punktus. Tikmēr pret "Wizards" potītes savainojumus ieguva gan saspēles vadītājs Kails Laurijs, gan uzbrucējs Terenss Ross. Tikai īsi pirms gaidāmās spēles būs zināms, vai abi basketbolisti varēs iziet laukumā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kuras vienības izcīnīs uzvaras šīs nakts spēlēs?

  • 6

  • 15

  • 3

  • 4


  +1 [+] [-]

, 2014-03-02 18:42, pirms 10 gadiem
Go Knicks!

  -1 [+] [-]

, 2014-03-02 21:00, pirms 10 gadiem
Knicks tak zaudēs.Tā tak nav komanda,lai ar kādu Top komandu play-off cienīgi pacīnītos.