Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Durents visiem pa priekšu

Durents visiem pa priekšu
Kevins Durents cīņā
ar Karmelo Antoniju.

Nacionālajā Basketbola asociācijā katru gadu, kā ierasts, notiek jauno spēlētāju izvēles ceremonija jeb drafts. Izņēmums nebija arī aizvadītā vasara. Šie puiši ienāca līgā pirms aptuveni diviem mēnešiem - pienācis laiks aplūkot labākos.

1. Kevins Durents Sietlas "Supersonics" uzbrucējs/aizsargs

Pirms sezonas likās, ka īsta cīņa par labākā debitanta statusu izpaliks, jo drafta pirmais numurs Gregs Odens (Portlendas "Trailblazers") no cīņas izstājās ātrāk nekā plānots (trauma), bet 19 gadus vecajam Kevinam Durantam, kuru draftā izvēlējās kā otro sezonas sākums neizdevās tik veiksmīgs kā cerēts. Pēc pirmajām piecām spēlēm daudzi eksperti atzina, ka Durants izpilda neapdomīgus trīspunktu metienus un par maz iesaistās cīņā par bumbām zem groziem, bet saņēmis kritiku jaunā Sietlas zvaigzne lēnām sāka rādīt to spēli, ko no viņa gaida fani un eksperti. Labas spēles mijās ar ļoti neizteiksmīgām, vienā spēlē aizsargs/uzbrucējs rāda katastrofālu sniegumu, bet nākamajā gūst 35 punktus. Acīmredzams, ka viņam trūkst stabilitātes. Neskatoties uz spiedienu, ko saņem Durants puisis progresē un izvirzījies labāko debitantu topa pašā virsotnē.

2. Jī Jianlains Milvolkī "Bucks" spēka uzbrucējs

Ķīniešu talantam ienākot līgā nācās izdarīt izvēli. Vai doties uz Milvolkī, vai tomēr sezonu aizvadīt Āzijā. Milvolkī fanu viedokļi bija vienisprātis – Jī jāspēlē "Bucks". Eksperti, smīkņāja par uzbrucēja ierašanos NBA, jo bija skaidrs, ka viņš nav nākamais Jao Mins, bet sākoties sezonai Jī pārsteidza visus un kļuva par līgas top debitantu. Basketbolistam ir laba laukuma izjūta un arī metiens no distances nav peļams. Ja kļūs stabilāks var kļūt par lielu spēku līgā, kādudien.

3. Als Horfords Atlantas "Hawks" uzbrucējs/centrs

Horfords draftā tika izvēlēts uzreiz aiz abām "lielajām" zivīm – Odena un Duranta, bet ”Hawks” jaunieguvums pierādījis, ka ja spēs progresēt, var kļūt par vienu no līgas labākajiem garā "gala" spēlētājiem. Horforda trumpis ir atlēkošās bumbas, vidēji spēlē 21 gadu vecais basketbolists atzīmējas ar 9,5 bumbām zem groziem. Laikā, kad Atlantas pamatcentrs Zaza Pačulia bija savainots "Hawks" galvenajam trenerim neatlika nekas cits kā laukumā sūtīt Horfordu un viņš nekļūdījās. Eksperti viņu salīdzina ar Karlosu Būzeru no Jūtas "Jazz", bet līdz viņa līmenim vel jaunajam liels lēciens jāveic.

4. Šons Viljamss Ņūdžersijas "Nets" uzbrucējs/centrs

Iespējams, visnepazīstamākais no labāko debitantu skaita ir tieši Šons Viljamss. Pēc Bostonas universitātes absolvēšanas 21 gadu veco basketbolistu kā tikai 17. izvēlējas 2007. gada draftā. Viljamss sagādijs mazu pārsteigumu, jo tika draftēts ar ne pārāk augstu numuru, bet pierādījis, ka ir ļoti veiksmīgs cīņā zem groziem. Ļoti atlētisks spēlētājs, bet līdzīgi kā pārējiem debitantiem izteikti trūkst stabilitātēs.

5./6. Luiss Skola Hjūstonas "Rockets" spēka uzbrucējs

Neskatoties uz to, ka viens no Argentīnas izlases līderiem Nacionālajā basketbola asociācijā ienāk tikai 27 gadu vecumā, Skola ir apradis ar amerikāņu basketbolu un kļuvis par stabilu "Rockets" komandas figūru. Skola atšķirībā no parējiem top – debitantiem ir stabilāks savā spēlē.

5./6. Huans Karloss Navaro Mepfisas "Grizzlies" aizsargs

Piekritīsiet, ka līdzīgi kā Skola arī Navaro nav tipisks līgas debitants. Arī NBA ienāca kā Eiropas basketbolu klubu ("Barcelona") līderis. Kopā ar Pau Gasolu saspēles vadītājs rāda labu un teicamu sniegumu "Grizzlies" rindās. Daudzi eksperti uzdeva jautājumu, vai Navaro veiksies tik pat bēdīgi, kā citiem no Eiropas klubu basketbola ienākušajiem (Macijausks un Jasikēvičs). Neskatoties uz vecumu, kāda spānis ienācis NBA viņam pagaidām veicas labāk kā pirms gājējiem. Lielākais Navaro trumpis arī NBA ir tālmetiens.

Pēc espn.com apskatnieka Deivida Torpa.

Izmantotie resursi:
www.espn.com
www.nba.com

     [+] [-]

, 2008-01-01 17:37, pirms 16 gadiem
Kur ir Džamario Mūns?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: roberts balodis
Slēpts komentārs: Ričards Dzirnis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: modriitis

  +4 [+] [-]

, 2008-01-01 17:46, pirms 16 gadiem
shoreiz gan man liekas ka visai paarleicinoshi K.durants labaakais,gluzi kaa peern b.roys..
P.S ceru ka driizumaa buus liidziigs drafts,kaa toreiz,kad L.james izveeleejaas kaa pirmo,veel K.entonijs,C.Bosh,un arii D.Veids un arii citi augstas klases speeleetaaji....

     [+] [-]

, 2008-01-01 17:46, pirms 16 gadiem
Modriitis

Top 5 vietā Noā nav atradusies, domāju, ka arī Top10 viņš knapi būtu.

     [+] [-]

, 2008-01-01 17:48, pirms 16 gadiem
Durantam vajadzeetu pielikt fiziskajaa,biezhi vien vinsh izskataas paaraak bezspeeciigs....
Gaidu odenu debiju cerams trauma nebuus vinju sachakareejusi,un raadis vismaz taadu sniegumu kaads bija NCCA un protams ar laiku progress.Shim vecim bija jaabuut top1 debitantam shosezon
Slēpts komentārs: roberts balodis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-01-01 17:54, pirms 16 gadiem
Jā, visticamāk Gregs Odens NBA ar savu spēli pagodinās tikai nākamsezon.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-01 18:28, pirms 16 gadiem
ja vispaar pagodinaas

  -4 [+] [-]

, 2008-01-01 19:07, pirms 16 gadiem
Jā Mūnu vajadzēja obligāti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-01 20:46, pirms 16 gadiem
pēc šī virsraksta uzreiz iedomājos par pēdējā komentāra autoru;D

     [+] [-]

, 2008-01-01 21:01, pirms 16 gadiem
Navarro un Scola tika drafteeti k-kaadus 5us gadus atpakalj apm. Moon drafteets nav, bet no visiem rookie vislabaak simpatizee...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-02 13:23, pirms 16 gadiem
par ko tad iisti iet runa par debitantiem vispaar vai drafteetajiem speeleetaajiem???

     [+] [-]

, 2008-01-02 15:39, pirms 16 gadiem
Par Debitantiem. Basketbolistiem, kuri aizvada pirmo sezonu NBA. Mūns šajā topā ir ap 10 pozīciju un neko izcilu paveicis viņš nav. Ietriekt bumbu grozā efektīvi māk nobloķēt māk, bet ir arī daudzas epizodes, kad Mūnam trūkst meistarības un pieredzes. Bet nenoliedzami viņš ToP-10, Mūns ir.