Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Zvirgzdiņš: "Trenera darbā vairāk pamana zaudējumus"

Zvirgzdiņš: "Trenera darbā vairāk pamana zaudējumus"
"Valmiera/Ordo" galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Pēc Eiropas čempionāta mājās atgriezos 19. septembrī. Svētdien atpūtos, savukārt visas pārējās dienas tika veltītas darbam," pēc atgriešanas izcīnot pirmo uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā, teica BK "Valmiera/Ordo" galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Ainars Zvirgzdiņš, "Valmiera/Ordo" galvenais treneris

"Priecājos Latvijas čempionātu sākt ar uzvaru. Pirms spēles bija nelielas bažas, jo komandai pievienojos tikai 21. septembrī. Klātienē izrādījās, ka komanda tāpat spējusi labi sagatavoties. Otrkārt, rezervisti necerēti labi spēja pastiprināt mūsu spēli.

Sākumā vēlējamies iegūt pārsvaru, izmantojot ātrāku un garāku sastāvu. Cīņas gaitā notika pretējais – izrāvienu veicām ar īsāku sastāvu, bet mūsu aizsardzība salauza spēli. Jāpiebilst, ka pagājušajā nedēļā pievērsām uzmanību tikai savai spēlei, īpaši neiedziļinoties pretinieka snieguma niansēs.

VEF joprojām ir komanda-favorīte ar daudziem ārzemniekiem un Latvijas valstsvienības spēlētājiem. Pirmajā spēlē tam nebija nozīmes, jo abas komandas faktiski tiek būvētas no jauna. Mūsu komplektācija vēl nav pabeigta. Atbilstoši norunai, pastiprināsimies sezonas gaitā. Dāvim Rozītim ir ceļgala savainojums, viņa atveseļošanās laiks tiek precizēts.

Iepriekšējās divas sezonas nostrādāju bez atpūtas, taču trenera darbā parasti vairāk pamana zaudējumus. Tāda situācija ir pierasta lieta. Pēc Eiropas čempionāta mājās atgriezos 19. septembrī. Svētdien atpūtos, savukārt visas pārējās dienas tika veltītas darbam."

Mareks Mejeris, "VEF Rīga" uzbrucējs

"Pirmajās minūtēs pretinieki nebija gatavi mūsu spēlei, kamēr paši izdarījām visu nepieciešamo. Turpinājumā zaudējām enerģiju. Valmieras spēlētāji pielāgojās, iemeta dažus grūtus metienus un tālāk iedzinēju lomā jau bijām mēs. Sitāmies atpakaļ, taču galotnē veiksme vairs nebija mūsu pusē.

Pēc Eiropas čempionāta vairāk bija nepieciešama garīga, nekā fiziska atpūta. Vajadzēja atpūtināt galvu. Fiziski atsāku strādāt jau pēc pāris dienām, savukārt komandai pievienojos pēc sešām dienām. Klubu sezona piedāvā savādākas emocijas nekā Eiropas čempionātā, tāpēc ir vēlēšanās turpināt spēlēt."

Karloss Frade, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Apsveicu Valmieru ar uzvaru! Pretinieki spēlēja labāk un gudrāk, bija vairāk pelnījuši uzvarēt nekā mēs. VEF gadījumā trakākais, ka nebijām pelnījuši uzvarēt. Lai gan sākām labi un aizsargājāmies kā komanda, turpinājumā tikām pamācīti, kā jāspēlē.

Kad Valmiera sajuta spēli, neapmierināja mūsu atbildes reakcija. Mums jāsaprot – ja nenoskaņosimies un nespēlēsim ar 100% atdevi, nebūs laba iznākuma nevienā līgā. Vēlos redzēt arī drošāku spēli. Šovakar izskatās, ka komanda baidās kļūdīties.

Notika arī labas lietas. Spēlētāji turpināja cīņu līdz galam un tagad pirmā barjera palikusi aiz muguras. Pagājis pirmās spēles uztraukums, zudusi neziņa. Turpmāk mums jābūt vairāk gataviem psiholoģiski. Uzslavēšu Valmieras spēlētājus un trenerus – viņi savas iespējas izmantoja ļoti labi. Mēģinājām bremzēt viņu piespēles un bumbas saņemšanu, taču tas izdevās tikai dažas minūtes.

Izlašu spēlētāji neizskatās nogurušāki par pārējiem. Iespējams, ka novembrī un decembrī viņu sniegumā būs vērojama bedre, taču centīsimies strādāt, lai tas nenotiktu. Esmu priecīgs, ka man ir divi labi palīgi un varam kopā būvēt komandu."


, 2015-09-30 23:07, pirms 9 gadiem
Spēles vidū likās, ka mikroklimats VEFā ir vēl 2x sūdīgāks kā Butauta noslēguma posmā un Mazura laikā. Skaidrs, ka sastāvam ir jāiespēlējas, bet bez laba mikroklimata un pareizas attieksmes VEFs klups vēl un vēl. Ļoti liela atšķirība bija pārtraukumos kā izskatījās Valmieras komanda un VEF - tīri savstarpējā komunikācijā, uzmanībā attiecībā pret treneri un pašā komandas noskaņā.
, 2015-09-30 23:46, pirms 9 gadiem
Tā arī nepalika skaidrs, kādu basketbolu gatavojas spēlēt VEF. Ja Valmiera fiziski nepagurtu spēles beigās, būtu smags zaudējums. VEFam nebija pārsvara ne groza apakšā, ne ārējā līnijā, faktiski - nekur. Saspēles organizācija ārpus katras kritikas. No visas leģionāru kompānijas vienīgi Kruss izcēlās ar kaut kādu saprātīgu sniegumu. Radās iespaids, ka pats treneris arī īsti nesaprot, kas viņam kas ir komandā. Vienīgā pozitīvā lieta, ko var pateikt par šo spēli ir tā, ka komanda izskatījās fiziski labāk sagatavota par Valmieru. Turklāt, lai tā atspēlētos, vajag būt arī raksturam un gribasspēkam. Valmiera uz VEF fona 3/4 izskatījās lieliski. Ļoti labi redzams, ko komandai nozīmē tādu spēlētāju atgriešanās kā Kaufmanis. Labs papildinājums groza apakšā ir Jonāts. Galvenais jautājums šobrīd ir par fizisko. Vai komanda beigās tā noplīsa tikai uz VEF fona, vai arī te ir problēmas? Interesanta būs nākamā spēle ar Liepāju, jo tie čaļi uz sezonas sākumu ir ļoti labā formā un arī metēju tur pietiek, kas 3/4 varētu rezultātu turēt līdzīgu. Bet vispār - ļoti interesants sākums.
, 2015-09-30 23:50, pirms 9 gadiem
Apsveicu Valmieru ar uzvaru! Ļoti simpātiska un varoša komanda ir salasīta. Veiksmi viņiem katrā turnīra.

VEFa trenerim varu piekrist, ka Valmiera bija pelnijusi vairāk uzvaru. Nesapratu kādēļ neizmantoja centra spēlētājus, bet ļāva mocīties legionāram. Pirmā sajūta, ka būs problēmas ar komandas līdera (punktu vācēju) atrašanu, jo J.Bērziņš tomēr vēl ir ''pazaļš, lai varētu uzņemties komandā, kur ir milzīgs legionāru īpatsvars. Varu piekrist baisulim, ka traucē mikroklimats, jo legionāri ir no dažādām valstīm un pagaidām rāda bailīgu spēli. Tāda sajūta, ka vēl spēlētājiem nav nojausmas, ko no katra tiek gaidīts(īpaši legionāros).
Ceru, ka tas ir tikai pagaidām, jo Vtb līgā ar šadu spēli labi, ja savāks 5-8 uzvaras.
P.S. labāk tribīnēs redzēt Barona ultras, kas lai kādā kondīcijā atrastos, tomēr atbalsta savējos, nekā operas apmeklētājus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-01 11:38, pirms 9 gadiem
Valmierai, manuprāt, beidzot ir līdzvērtīgi daudz maz visi spēlētāji. Ja nāk kāds uz maiņu, tad nekrīt no spēles ārā, un tā ir redzamākā atšķirība no iepriekšējiem gadiem...
, 2015-10-01 11:43, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Bērziņš ir tieši laikā, lai būtu komandas līderis un vāktu padsmit punktus spēlē....Gan jau komandā vēl spēlētāji tik labi nepazīst viens otru, tāpēc īsti nezin, ko katrs spēj un spēlē nedaudz bailīgi
principā, cipari visai uzkrītoši arī parādīja, kuri ir komandas līderi, tie bija Bērziņš ar Mejeri, viņi arī izskatījās vissakarīgākie, drošākie. domāju, ja atradīs savu spēli, tad tas jau būs cits vefs. tads spīdījs gan ne ar ko nepārliecināja, nebija pat ne mazākās pazīmes pēc kurām varētu teikt, ka var būt labs. Domāju, ka valmiera bija daudz sakarīgāka tikai dēļ tā vien, ka spēlētāji visi ir vietējie, liela daļa spēlējuši kopā un spēj komunicēt vienā valodā. Vispār Valmiera parādīja labu basketbolu, izņemot pirmās 5 sākuma un 4-5 beigu minūtes.
, 2015-10-01 12:39, pirms 9 gadiem
Valmierai šogad ir ļoti simpātisks sastāvs, manā vērtējumā pat simpātiskākais, kāds pēdējos gadus bijis jebkurai no LV komandām.

Nomainot A.Bērziņu pret Mejeri un Iļjinu pret Meieru un būtu daudz daudz konkurētspējīgāka komanda Eirokausos un VTB nekā VEFs šosezon. Turklāt principā visi Valmieras spēlētāji šajā vasarā parakstīja līgumus ar komandu nevis bija jau komandas īpašums ar ilgtermiņa līderiem.
Būtu VEFs piesaistījuši - Kārli, Laksu, Šķēli, Kaufmani, Jonātu un paliktu VEFa esošie latvieši - J.Bērziņš, Mejeris, Meiers, Jakovičs tribīnes būtu pārpildītas un panākumi arī nekur neizpaliktu. Kā arī neticu, ka šie spēlētāji prasa pārāk lielus līgumus! Iespējams summas ir lielākas par otrās šķiras leģionāriem, bet starpību noteikti atpelnītu kaut vai biļešu ienākumi, jo tādu komandu es noteikti ietu skatīties.

Lai Valmieras izdodas un pavasarī finālā tiekas 2 ne Rīgas komandas!
, 2015-10-01 13:26, pirms 9 gadiem
Vismaz man ir radies priekšstats, ka aģentūru treneriem uzsvars nav uz komandas rezultātiem, bet savu spēlētāju bīdīšanu, trenēšanu. Tā kā rezultāts nepārsteidz. Interesanti, vai kas mainīsies VEFā sezonas turpinājumā.
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
19

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
2

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.