Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mejerim būs piektā sezona Rīgā, bijušais liepājnieks Zeks atgriežas Latvijā

Emils Ozerinskis

Mejerim būs piektā sezona Rīgā, bijušais liepājnieks Zeks atgriežas Latvijā
Mareks Mejeris
Foto: Mikus Kļaviņš

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" turpina ziņot par sastāva jaunumiem starpsezonā, paziņojot par sadarbības turpināšanu ar komandas vadošo spēlētāju Mareku Mejeri. Tāpat vienības garo galu pastiprinās jau Latvijā spēlējušais centrs Stīvs Zeks.

26 gadus vecais Mareks Mejeris rīdzinieku rindās spēlē jau kopš 2014. gada. 207 cm garais spēka uzbrucējs bijis "VEF Rīga" atslēgas spēlētājs, palīdzot vienībai izcīnīt divus valsts čempiontitulus un 2015. gadā tiekot atzīts par finālsērijas labāko spēlētāju. Aizvadītajā gadā Latvijas čempionātā slaidais uzbrucējs aizvadīja 27 spēles, vidēji izceļoties ar 10,5 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un vienu bloķētu metienu spēlē. Savukārt Krievijas atklātajā čempionātā Latvijas izlases spēlētāja rēķinā vidēji 9,9 punkti, 5,6 atlēkušās bumbas un 2,1 piespēle.

Pēc karjeras pirmajiem gadiem dzimtajā Liepājā Mejeris izmēģināja spēkus Spānijā, kur spēlētājs pārstāvēja "Clavijo", "Fuenlabrada" un "Burgos". Leģionāra gaitās liepājniekam nostabilizēties neizdevās un spēlētājs atgriezās dzimtenē, pievienojoties "VEF Rīga" vienībai. Pēc divām labām sezonām galvaspilsētā Mejeris atkal devās leģionāra gaitās, pievienojoties Francijas vienībai "Elan Chalon". Tomēr Francijā basketbolists ilgi neuzturējās un atgriezās rīdzinieku rindās, kur nu jau aizvadīs piekto sezonu.

Par otru "VEF Rīga" pastiprinājumu kļuvis Latvijā jau zināmais amerikāņu centra spēlētājs Stīvs Zeks. 2015./2016. gada sezonā Zeks bija izteikts "Liepāja/Triobet" līderis groza apakšā, LBL čempionātā 22 spēlēs izceļoties ar 14,1 punktu 11,8 atlēkušajām bumbām un 1,1 bloķētu metienu. Pēc sezonas Liepājā 25 gadus vecais basketbolists spēlējis arī Bulgārijas čempionāta Sofias "Lukoil Academic", kuras rindās 211 cm garais spēlētājs kļuva par Bulgārijas čempionu. Savukārt pagājušajā sezonā centrs spēlēja Polijā, pārstāvot Sopotas "Trefl". Polijas līgā basketbolists nospēlēja 30 mačus, kuros vidēji sakrāja 12 punktus, 8,2 atlēkušās bumbas, 2,1 rezultatīvu piespēli.

Rīgas VEF galvenā trenera Jāņa Gailīša komentārs: "Mareks Mejeris pēdējos gados bijis viens no mūsu atslēgas spēlētājiem un iemesls, kāpēc vairākas no iepriekšējām sezonām bijušas tik veiksmīgas. Mēs Mareku ilgstoši asociējam ar VEF klubu. Neskatoties uz to, ka viņam bija trauma pagājušās sezonas izskaņā, esam vienojušies par sadarbības turpināšanu un esam pilnībā pārliecināti, ka nākamā sezona Marekam individuāli būs visspēcīgākā un viņš parādīs vislabāko sniegumu savā karjerā, jo viņa briedums, apņemšanās un vēlme sevi parādīt ir nebijušos augstumos. Stīvs Zeks ir spēlētājs, kas jau spēlējis Latvijas basketbolā. Viņam ir labs balanss starp jaunību un pieredzi, tāpat viņš ir arī vispusīgs spēlētājs, ko parādīja iepriekšējās divās sezonās. Stīvs spēj gūt punktus, vākt bumbas, atdot piespēles, darboties aizsardzībā, viņš ir enerģisks un arī viens no spēlētājiem, kas ir labs komandas biedrs. Gan Mareks, gan Stīvs būs starp mūsu atslēgas spēlētājiem gaidāmajai sezonai."

Mareks Mejeris: "Pirmkārt, vēlos pateikties VEF par aizvadītajām sezonām un uzticību. Otrkārt, vēlos pateikties par iespēju vēl sezonu pārstāvēt Rīgas komandu. Pēc pagājušās sezonas ir nepabeigta darba sajūta, un tagad ir iespēja to labot! "VEF Rīga" ir spēcīga organizācija ar ļoti profesionālu attieksmi. Nešaubos, ka gaidāmā sezona būs aizraujoša un baudāma. Nevaru sagaidīt!"

Iepriekš "VEF Rīga" informēja par līgumu noslēgšanu ar Latvijas basketbolistiem Artūru Ausēju, Andreju Gražuli un Robertu Stumbri, kā arī amerikāņu saspēles vadītāju Ostinu Lūku. Bet no pērnā gada ierindā palikuši Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Klāvs Čavars un Andris Misters.

Izmantotie resursi:
VEF Rīga - VEF Rīga

  +3 [+] [-]

, 2018-07-30 12:03, pirms 6 gadiem
Tadjau kāds no centriem (Gromovs,Bērziņš )ies prom vai arī bērzu uz PF pārbīdīs?

  +4 [+] [-]

, 2018-07-30 12:05, pirms 6 gadiem
Zeks ir ļoti labs centrs. Ja godīgi es brīnos, ka Zeks vēl nekapā daudz augstākā līmenī, tā kā Vef labu lomu noķēruši

     [+] [-]

, 2018-07-30 12:08, pirms 6 gadiem
Specīgi, bet tā tiešām tikai neskaidrība ap Bērzu, Vecvagaru un Gromovu, šogad viss izdarīts ātrāk

  +1 [+] [-]

, 2018-07-30 12:10, pirms 6 gadiem
Vēl Bērzu un Veco paturēt, un parakstīt kādu scorer'i un sastāvs pa lielam gatavs!

  +5 [+] [-]

, 2018-07-30 12:12, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: Specīgi, bet tā tiešām tikai neskaidrība ap Bērzu, Vecvagaru un Gromovu, šogad viss izdarīts ātrāk
Es ceru ka Bērzs un vecvagars paliks bet Gromovs gan jālaiž vai ārzemēm vai uz kādu LBL klubu (labāk ārzemēs kur jākapājas par minūtēm būs)

  +2 [+] [-]

, 2018-07-30 12:21, pirms 6 gadiem
Varētu vēl parakstīt Blūmu. Pats pēc aizpagājušaas sezonas teica, ka VEF kreklā veel nav nospēleejis pēdējo spēli.

     [+] [-]

, 2018-07-30 12:22, pirms 6 gadiem
BasketbolaFanss rakstīja: Varētu vēl parakstīt Blūmu. Pats pēc aizpagājušaas sezonas teica, ka VEF kreklā veel nav nospēleejis pēdējo spēli.
Laksa ar trenējās pie vefa iespējams ar tur spēlēs?kāds nezina ko vairāk?

  +2 [+] [-]

, 2018-07-30 12:44, pirms 6 gadiem
Vef nopietni uzsācis sastāva komplektāciju.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-30 12:45, pirms 6 gadiem
Priekš Latv-Est līgas labs papildinājums ,bet priekš VTB nav vilcēji ,bez punktu guvēja vilksies astē kā katru gadu..šogad izskatās gan Ventspils gan VEF ar leģiem pa lēto grib iztikt..

  +1 [+] [-]

, 2018-07-30 12:48, pirms 6 gadiem
Atceros Zeku no Liepājas laikiem, bija labs, cerams spēs pakāpt līmeni augstāk.

     [+] [-]

, 2018-07-30 13:47, pirms 6 gadiem
Zeks bija ok Liepājā, bet vai pareizi atceros ka play-off viņš vairs nespēlēja?

  +2 [+] [-]

, 2018-07-30 14:20, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Laksa ar trenējās pie vefa iespējams ar tur spēlēs?kāds nezina ko vairāk?
Vēl viens gads Spānijā ir palicis

     [+] [-]

, 2018-07-30 16:18, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: Zeks bija ok Liepājā, bet vai pareizi atceros ka play-off viņš vairs nespēlēja?
jap. Lauza pēdu, ja atmiņa neviļ

  +4 [+] [-]

, 2018-07-30 16:26, pirms 6 gadiem
VEFs , Ventspils un Liepāja paziņo par sastāva papildinājumiem. Ko pārējie ! Pēdējā brīdī lasīs kas pāri palikuši ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-30 19:30, pirms 6 gadiem
Pagaidām nekāda jauna info nav. Kaufmanis un Virsis Valmierā trenējas individuāli, gaida piedāvājumus. Iļjinam kaut kas esot piedāvāts no Spānijas un Turcijas, bet pagaidām nekā konkrēta nav. Elksni neesmu saticis. Bet studentu blice bez Zeiles, taču ar Lakuču audzē muskuļus, gan jau arī kāds sakarïgs basketbolists gribēs studēt ViA. Būtu jau labi sastiķēt kopā ORDO labākos ar Valmiera Glass, bet ir vēl, cik zinu, arī vecas naudas lietas vēl palikušas..

     [+] [-]

, 2018-07-30 19:55, pirms 6 gadiem
Puiši, man ir nepieciešams, lai skatītāji tulkotu))
Es sāku spēlēt 5 minūtes!
Ja tas ir neērti, dodieties uz priekšu un vienkārši izskatu!
Tas ir starp kollapu >>> sisisa.tk

     [+] [-]

, 2018-07-30 20:10, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Pagaidām nekāda jauna info nav. Kaufmanis un Virsis Valmierā trenējas individuāli, gaida piedāvājumus. Iļjinam kaut kas esot piedāvāts no Spānijas un Turcijas, bet pagaidām nekā konkrēta nav. Elksni neesmu saticis. Bet studentu blice bez Zeiles, taču ar Lakuču audzē muskuļus, gan jau arī kāds sakarïgs basketbolists gribēs studēt ViA. Būtu jau labi sastiķēt kopā ORDO labākos ar Valmiera Glass, bet ir vēl, cik zinu, arī vecas naudas lietas vēl palikušas..
Elksnis un Kaufmanis paliks Valmierā. Abiem piedāvāti naudīgi līgumi, treknāki kā ORDO, tāpēc šie abi būs Via Glass. Elksni ļoti grib/ējusi Ogre un Visockis, esot izskatīts kā galvenā opcija Vītola aizvietošānā, bet Elksnis izvēlējies Via. Par Virsi skaidrība vēl nav- daudz kas atkarīgs ko izlems Jēkabpils.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja