Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Jelgava" šosezon ar diviem amerikāņiem groza apakšā

"Jelgava" šosezon ar diviem amerikāņiem groza apakšā
Foto: BK "Jelgava"

Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienība "Jelgava" šosezon spēlēs ar diviem amerikāņu spēlētājiem, kuriem paredzēta loma groza apakšas stiprināšanā - Ārons Brakets un Kīts Čemberlens. Abi izturējuši pārbaudes laiku un nolīgti uz vienu sezonu.

Starpsezonā klubs noturējis latviešu spēlētāju kodolu, bet pēc pastiprinājuma garajā galā lūkojuši ārzemēs. Uz laiku komandā bija nigēriešu basketbolists ar ASV pasi Veils Adejemi, taču 206 centimetrus garais pieredzējušais centrs netika paturēts.

Vieta gan tukša nepaliks - komandā spēlēs 24 gadus vecais Kīts Čemberlens un 22 gadus vecais Ārons Brakets. 204 centimetrus garais Čemberlens Eiropā spēlējis jau iepriekšējās sezonās, pārstāvot komandas Vācijā un Luksemburgā, savukārt 203 centimetrus garajam Braketam šī būs pirmā sezona profesionāļa karjerā.

"Man ir radies ļoti labs iespaids par komandu. Treneru un menedžeru korpuss darbojas ļoti profesionāli. Arī komandas biedri mani uzņēma ļoti laipni un treniņos bieži pajokojam, taču apzināmies, ka jāstrādā pilnā nopietnībā. Esmu arī apmierināts ar savu lomu komandā. Uzskatu, ka mūsu komandas trumpis ir vienlīdzīgais sastāvs un, ka katrā spēlē par līderi uzbrukumā var kļūt vairāki spēlētāji," iespaidos dalās Čemberlens.

Brakets netieši atgādina, ka viņam šī būs pirmā pieredze Eiropā: "Komanda spēlē ļoti saliedēti. Arī es ar katru treniņu progresēju. Spēlēju spēka uzbrucēja pozīcijā, taču man ļoti patīk, ka treneris ar mani strādā pie dribla tehnikas attīstības un metiena uzlabošanas no distances. Apzinos, ka krietni būs jāpacenšas pielāgoties Eiropas tiesāšanas stilam, jo šī ir mana pirmā sezona ārpus ASV."

Komandas galvenais treneris Kaspars Vilcāns norāda, ka abiem leģionāriem galvenais uzdevums būšot cīņa aizsardzībā pret pretinieku lielajiem spēlētājiem, kā arī atlēkušo bumbu izcīnīšana: "Jelgavas domes kausa turnīra pēdējā spēlē Kīts Čemberlens un Ārons Brakets kopā savāca 16 bumbas, kas bija puse no komandas [iespētā]. Ar viņiem esmu apmierināts. Jāsaprot, ja viņiem vēl jāpierod pie daudzām lietām laukumā un ārpus tā. Varu apgalvot pavisam droši, ka šajā sezonā nevienam neko par brīvu neatdosim."

Plašāk par Jelgavas komandas gatavību jaunajai sezonai: Lapas - BK Jelgava - Jaunumi - Kaspars Vilcāns:...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-03 16:27, pirms 12 gadiem
Vou, super ! LBL tiešām pamazām atgūstas.
, 2012-10-03 16:28, pirms 12 gadiem
Pērn jau bija ļoti interesanta sezona, protams, fināls bija zināms, bet visam pārējam bija intriga līdz pēdējai spēlei!
Šogad domāju būs ne mazāk aizraujoši!
, 2012-10-03 16:33, pirms 12 gadiem
Salīdzinoši arī Valmierai krietni uzlabojies sastāvs, Jelgavai, Jēkabpilij vismaz uz papīra sastāvs ir gana iespaidīgs priekš LBL, LU un Turības džeki sliktāki noteikti nav palikuši, tieši otrādi!
Es domāju kāda no komandām VEFu nē, bet Ventspils šī brīža sastāvu regulārajā sezonā varētu kādu reizi uzvarēt!
, 2012-10-03 16:40, pirms 12 gadiem
Ja "pazudushie deeli" atgriezhas majas un vel leģionaru skaits palielinas, tad skaidrs, ka čempionāts kļuvis daudz labaaks.
Gandriz visaam komandaam 5-6 ir pieklaajiiga liimena speletaji.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
1

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.