Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Banki: "Esam tuvu labākajam līmenim, kāds sasniegts Latvijas basketbolā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Banki: "Esam tuvu labākajam līmenim, kāds sasniegts Latvijas basketbolā"
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs, Kristers Zoriks, Andrejs Gražulis 2024. gada 25. februārī. Foto: FIBA

"Mums ir laba komandas struktūra, labi sakārtotas pamatlietas un labi cilvēki. Labi cilvēki sasniedz labus rezultātus," vīriešu valstsvienības galvenais treneris Luka Banki svētdien, 25. februārī, preses konferencē priecājās par Latvijas uzvarām "EuroBasket 2025" kvalifikācijas C grupā.

Andrē Džonss, Slovākijas spēlētājs

“Apsveicu Latviju ar uzvaru. Ļoti patīkami spēlēt šādā atmosfērā pret talantīgu komandu. Runājot par mums – nav svarīgi, cik daudz talanta tev ir, ja spēlē ar maksimālu pašatdevi. Esmu priecīgs, ka biju šeit. Tā bija lieliska pieredze.”

Aramiss Nagličs, Slovākijas valstsvienības galvenais treneris

“Apsveicu Latviju ar uzvaru. Priecājāmies spēlēt labā atmosfērā. Parādījām raksturu pret vienu no labākajām Eiropas – un pasaules – komandām. Daudz mainījāmies aizsardzībā, neļaujot latviešiem izmantot savas atstrādātās sadarbības. Uzskatu, ka paveicām lielisku darbu.”

Andrejs Gražulis, gada piemērs Latvijas basketbolā

“Labi nospēlējām aizsardzībā un ielaidām tikai 52 punktus. Kā jutāmies pēc nakts lidojuma no Saragosas? Piektdien visi bija miegaini. Veltījām laiku, lai atjaunotos. Lielas ietekmes tam nebija un svētdien bijām gatavi spēlei.”

Luka Banki, vīriešu valstsvienības galvenais treneris

“Priecājamies par divām uzvarām “EuroBasket 2025” pirmajā sabraukumā. Sākām jaunu nodaļu, parādot pieklājīgu un (rezultāta ziņā) stabilu sniegumu. Spēlē pret Slovākiju nebijām tik pārliecinoši uzbrukumā, taču tāds ir basketbols.

Pretinieki bija labi sagatavojušies. Slovākija iegāja cīņā ļoti fiziski. Viņi mēģināja spēlēt savu labāko basketbolu un, iespējams, aizvadīja vienu no savām labākajām spēlēm. Saglabājām mieru un pēc puslaika pārtraukuma uzlabojām lēmumu pieņemšanu abās laukuma pusēs.

Brīdī, kad Slovākija izvirzījās vadībā, nesākām panikot. Gaidījām šada veida spēli. Spējām atrast risinājumu – spēlētāji turpināja uzticēties viens otram, kamēr atrada savu ritmu. Izdarījām savu darbu, lai gan šis nebija viens no mūsu īpašajiem vakariem.

Zinām, ka ieejam neierastā teritorijā. Sākam gatavošanos Eiropas čempionātam, kuram jau esam kvalificējušies. Spēlējām pret komandām, kurām – uz papīra – jābūt lielākai motivācijai un vēlmei uzvarēt spēles. Mūsu mērķis – saglabāt uzvarošas komandas mentalitāti.

Divdesmit trīs uzvaras 26 spēlēs? Patiesībā nepievēršu tam lielu uzmanību – neesmu piekalts skaitļiem. Joprojām apvienojam ambīcijas ar cieņu pret katru pretinieku. Koncentrējāmies uz darbu, lai uzvarētu nākamajā spēlē.

Esmu priecīgs par katru spēlētāju – no 15 puišiem nespēlēja tikai viens. Trīspadsmit spēlētāji guva punktus. Visi dalījās pienākumos, ziedojās citu labā. Roberta Blūma nākotne ir viņa rokās. Labi redzēt jaunus spēlētājus – spilgtas personības.

Priecājos, ka tuvojamies augstākajam līmenim, kāds jebkad sasniegts Latvijas basketbolā. Ceļā uz to mums jāpiepilda sava ceļasoma ar entuziasmu un aizrautību, kā arī fanu dāvāto mīlestību. Mūsu federācija katrā sabraukumā piedāvā arvien labāku un labāku organizāciju.

Nākamais solis mūsu ceļā – Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 2.-7. jūlijā. Klubu sezonas turpinājumā novēlu ikvienam spēlētājam būt veselam – sacensties un cīnīties par uzvarām.”

     [+] [-]

, 2024-02-25 23:18, pirms 2 mēnešiem
Paldies, Luka! Tev vēl viens žetons plusā.

     [+] [-]

, 2024-02-26 09:08, pirms 2 mēnešiem
Luka magic. Interesanti, ka pret slovākiem iepriekšejā spēle arēnā Rīga arī bija baisi izmocīta, tiesa, tur abas spēles pret beļģiem bija viena metiena attāliumā arī, tā kā mūs vēl sagaida daudz sirmu matu.
Rezultāts neietekmē it kā neko, tāpēc jo vairāk cieņas pret spēlētājiem un treneri ka spēj savākties, tā ir laba mācība - spēlēt nevis tabulai bet sev un skatītājiem.