Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Renfro un Kasuns karjeru turpinās Horvātijā

Renfro un Kasuns karjeru turpinās Horvātijā
Mario Kasuns, Zagrebas galvenais treneris Deniss Bajramovičs un Alekss Renfro
Foto: kosarka.hr

Horvātijas basketbola klubs Zagrebas "KK Zagreb" šodien paziņojis par saviem jaunākajiem pirkumiem šajā starpsezonā - tas ir amerikāņu saspēles vadītājs Alekss Renfro un horvātu centrs Mario Kasuns.

Informācija par abu minēto spēlētāju pievienošanos Zagrebai parādījās jau jūlija beigās, taču tikai šodien Zagrebas klubs paziņoja oficiāli par Aleksa Renfro un Mario Kasuna nolīgšanu. Šim notikumam tika veltīta arī speciāla preses konference. Latvijas basketbola līdzjutējiem Renfro ir labi pazīstams no aizvadītās sezonas, kad 24 gadus vecais basketbolists bija viens no "VEF Rīga" līderiem. "Tiku pie vairākām individuālajām balvām, taču tas man nav galvenais. Esmu atbraucis uzvarēt un iegūt titulus. Vēl spēlējot Rīgā nostādījām mērķus un aizkļuvām līdz finālam, taču zaudējām septītajā spēlē. Domāju, ka tur nospēlēju pieņemami. Sākumā gan bija grūtības pierast Eiropas basketbolam," tā Renfro.

Nedaudz negaidīta ir tāda kalibra spēlētāja kā Mario Kasuna pievienošanās Zagrebas klubam. Iepriekšējos četrus gadus Kasuns bija Eirolīgas klubos Barselonā un Stambulā ("Efes Pilsen"), bet pirms tam spēlējis arī NBA. 216 cm garais centrs bija arī Horvātijas izlasē, kurā pēc 2009. gada Eiropas čempionāta gan vairs nespēlēs. Kasuns atgriešanos Horvātijā pamatoja ar vēlmi spēlēt mājās, kā arī atgūties no savainojumiem un atgriezties savā labākajā formā. 30 gadus vecajam centram bijuši piedāvājumi arī no vairākiem Eirolīgas klubiem, taču viņš uzskata, ka Zagreba ir īstā vieta, kur turpināt karjeru.

Līdz ar Renfro un Kasuna pievienošanos Zagrebas klubs stāda augstus mērķus gan Horvātijas, gan arī Adrijas līgā. Tāpat zagrebieši cer iekļūt ULEB Eiropas kausa pamatturnīrā, kur gan kvalifikācijas kārtā viņiem priekšā ciets rieksts - Spānijas ACB līgas klubs "Gran Canaria". Tomēr bez Eirokausiem Zagreba nepaliks, jo neveiksmes gadījumā spēlēs FIBA EuroChallenge turnīrā.

Izmantotie resursi:
Kosarka.hr - košarka | Hrvatska kosarka |...


, 2010-08-16 21:53, pirms 14 gadiem
kapec VEF nevar parakstit vairaku gadu ligumu ar tadiem speletajiem ka Renfro.vinu bija janotur
, 2010-08-16 21:58, pirms 14 gadiem
Tādu kā Renfro - individuāli spēcīgs, kas nedomā ar galvu un pieļauj pārāk daudz kļūdas (vidēji BBL 3,9; LBL 4,3 - 1.vieta) ir pilna pasaule (ASV), bet lai jau "mazajam nazītim" veicas!
, 2010-08-16 22:04, pirms 14 gadiem
Kasuns-labs
, 2010-08-16 22:10, pirms 14 gadiem
HakunaMatata rakstīja: Tādu kā Renfro - individuāli spēcīgs, kas nedomā ar galvu un pieļauj pārāk daudz kļūdas (vidēji BBL 3,9; LBL 4,3 - 1.vieta) ir pilna pasaule (ASV), bet lai jau "mazajam nazītim" veicas!
Ellis regularajaa sezona bija lideris kludas un Weids playoff.sitie divi (nu vimaz Weids) nu tiesham jau doma ar galvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-16 22:23, pirms 14 gadiem
Bl.jaaviens sajaucu Renfro ar Rondo
, 2010-08-16 22:24, pirms 14 gadiem
Nu es domāju ka ja Renfro spēlētu NBA tad nebūt nebūtu tas sliktākais spēlētājs..varēja jau mēģināt iekļūt kādā komandā
, 2010-08-16 22:33, pirms 14 gadiem

Reinis00 rakstīja: Nu es domāju ka ja Renfro spēlētu NBA tad nebūt nebūtu tas sliktākais spēlētājs..varēja jau mēģināt iekļūt kādā komandā
, 2010-08-16 22:33, pirms 14 gadiem
skype rakstīja: kapec VEF nevar parakstit vairaku gadu ligumu ar tadiem speletajiem ka Renfro.vinu bija janotur
domaju ka tur ir sava doma.Pirmkart klubs nezin vai vinjs labi speles Eiropa un otrkart domauju ka pasi legionari(ipasi amerikanji)nevelas vairak par 1 gadu sakumaa kamer nav kada patiesam stipraa klubaa
, 2010-08-16 22:59, pirms 14 gadiem
Diezin cik maksā tur? Vefaa bija 3k meenesii.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-17 09:24, pirms 14 gadiem
Kur tad palika edgara bula prognoze par renfro spelesanu NBA!
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
5

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Džoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
11

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.