Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

CSKA 1. reizi izcīna Gomeļska kausu

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

CSKA 1. reizi izcīna Gomeļska kausu
Tradžans Lengdons
Foto: cskabasket.ru

Vakar Maskavā par Aleksandra Gomeļska piemiņas turnīra uzvarētājiem kļuva vietējais basketbola klubs CSKA, kas saistošā finālmačā ar rezultātu 79:73 uzveica Kauņas ''Žalgiri''.

Mačs ritēja kā pa viļņiem – vadībā biežāk atradās laukuma saimnieki CSKA basketbolisti, taču Kauņas ''Žalgira'' sīkstā spēle neļāva ''armijniekiem'' uzelpot ne uz brīdi. Mača gaitā Lietuvas komanda atspēlējās pat no 16 punktu deficīta, taču galotnē prasmīgāk nospēlēja CSKA vīri, beigu beigās izcīnot uzvaru ar 79:73. Interesanti, ka Maskavas komandai šī ir 1. uzvara Aleksandra Gomeļska piemiņas turnīrā, kas Krievijas galvaspilsētā aizritējis jau trīs reizes.

Uzvarētāju rindās produktīvāko sniegumu demonstrēja pieredzējušais slovēņu spēka uzbrucējs Matjazs Smodišs, kuram 21 punkts un astoņas bumbas zem groziem, bet ''Žalgira'' sastāvā ar 14 punktu guvumu izcēlās amerikāņu spēka uzbrucējs/centrs Treviss Vatsons.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts CSKA aizsargs Džamonts Gordons, kurš komandai pievienojās šajā starpsezonā.

Cīņā par 3. vietu uzvaru izcīnīja Atēnu ''Panathinaikos'', kas ar 73:68 pieveica Belgradas ''Partizan''.

Izmantotie resursi:
European Basketball Main Page - EUROBASKET